Bestelautoverzekering

Je bestelauto verzekeren doe je zo

Je hebt een bestelwagen nodig voor je werk. Om je spullen mee te nemen of om zaken te bezorgen. Je wilt de bestelwagen daarom goed verzekeren. In elk geval is er een WA-verzekering nodig voor schade die je kunt veroorzaken aan anderen. Maar als je bestelwagen een flinke waarde heeft, wil je misschien een uitgebreidere verzekering.

Premie Bestelauto

Jouw bestelwagen verzekeren

Je bestelwagen verzekeren doe je met een bestelauto­verzekering. Een bestelautoverzekering is bijna hetzelfde als een personenautoverzekering, maar verschilt wel. Zo vervoer je geen personen, maar vooral goederen. De wagen heeft dan ook een laadruimte. De verzekeraar ziet een bestelauto anders dan een vrachtwagen. Zo mag het beladen gewicht niet meer zijn dan 3.500 kg.

Bestelauto­verzekering vergelijken

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste autoverzekering? Met deze aandachtspunten kom je een heel eind bij het maken van de juiste keuzes voor het verzekeren van je bestelwagen.

1. Wat is de premie van de bestelauto­verzekering?
Premie is uiteraard een belangrijke factor, je wilt immers niet teveel betalen. De premie kun je hoger of later maken door te kiezen voor bepaalde aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp. Hoe meer aanvullende verzekeringen, hoe hoger de premie maar ook hoe beter de dekking is. Daarnaast kun je de premies van verschillende aanbieders vergelijken en hiermee de beste verhouding tussen prijs en dekking kiezen.

2. Basisdekking vergelijken
Je bestelwagen verzekeren kan op 3 manieren: alleen WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Met alleen WA heb je geen dekking voor schade aan je eigen bestelwagen. Of je Beperkt of Volledig Casco kiest, hangt grotendeels af van de leeftijd en de waarde van je bestelwagen.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er voor je bestelwagen?

Ongevallenverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering keert een som geld uit als de bestuurder of een inzittende van je bestelwagen blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeval in het verkeer.

Schadeverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering vergoedt de schade als de bestuurder van je bestelwagen betrokken raakt bij een ongeluk. Het kan gaan om letselschade van de bestuurder en de passagiers én/of om schade aan de vervoerde spullen.

Rechtsbijstandverzekering
Met deze verzekering heb je recht op juridische hulp bij een conflict die te maken heeft met je bestelwagen. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de tegenpartij over een schuldvraag bij schade.

Offerte Bestelauto

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Bestelautoverzekering