Vakantieplannen

Passen de verzekeringen nog bij jouw vakantieplannen?

Veel mensen zijn in januari aan het nadenken over de zomervakantie. Jij ook? Wordt het dit jaar een verre reis of blijf je in Europa? Wat je  vakantieplannen ook zijn, check even of je verzekeringen hier (nog) bij passen.

Wanneer je een paar weken op zomervakantie gaat en in de rest van het jaar ook eens een week of weekendje weg gaat, dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering al snel de voordeligste keus. Ontdek snel of dit ook voor jou geldt:

Premie Doorlopende Reisverzekering

Verder van huis?

Check of je werelddekking op de polis hebt. Hiermee ben je overal ter wereld verzekerd als er iets onverwacht gebeurt tijdens de reis. En daarbij heb je het vertrouwde gevoel dat je kunt rekenen op de hulp van de ANWB Alarmcentrale, 24 uur per dag.

Voor de avonturiers

Ben je van plan te gaan raften in de Alpen, te gaan abseilen in de Ardennen of heb je de intentie om op een ‘banaan’ de Middellandse Zee op te gaan? Voor een aantal vakantie-activiteiten heb je de dekking Gevaarlijke Sporten nodig. Je bent dan verzekerd voor: schade/diefstal van meegenomen sportbagage of spullen die je moet huren. ook eventuele onverwachte kosten vallen hieronder, zoals een gipsvlucht.

Medische kosten kunnen in de papieren gaan lopen

Via je Nederlandse zorgverzekering krijg je medisch zorg maximaal vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Deze tarieven kunnen per land flink verschillen. Zo zijn behandelkosten in Spanje soms wel drie keer zo duur als in Nederland. En in de Verenigde Staten soms wel tien keer hoger. Met de dekking Medische kosten zijn deze kosten verzekerd.

Eerder richting huis dan gedacht?

Heb je bijvoorbeeld je been gebroken met skiën en kun je alleen met het vliegtuig terug? Deze repatriëringskosten zitten niet in het standaardpakket van je zorgverzekering. Via een reisverzekering komen deze kosten wel volledig voor vergoeding in aanmerking.

Met de auto, caravan of camper op reis?

Sta je in het buitenland met autoproblemen langs de weg? Dan valt dit helaas niet standaard onder de dekking van je auto- of camperverzekering. Via een reisverzekering of autoverzekering met (aanvullende) pechhulp dekking in het buitenland voorkom je onaangename verrassingen. Met de caravanverzekering is de caravan goed verzekerd tegen schade en diefstal. J kunt daarnaast rekenen op een gratis vervangende caravan na een ongeval.

Vallen je vakantieplannen in het water?

Soms gaat de hele vakantie niet door, bijvoorbeeld door ziekte. Dat is zeer vervelend. In zo’n geval verzacht de annuleringsverzekering de financiële pijn, omdat de hele reissom wordt vergoed.
Kortom: het checken van de verzekeringen tijdens het plannen van de vakantie is een aanrader! Wij helpen je hier graag bij!

Fijne vakantie!

P.S. Wist je dat deze doorlopende reisverzekering als beste getest is door de Consumentenbond

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Vakantieplannen