911Stedentocht

De Porsche Elfstedentocht

Erg leuk om als eigenaar van een Porsche 911 deel te nemen aan de 911Stedentocht. Ook als toeschouwer, is de Elfstedentocht speciaal voor Porsche rijders geweldig om naar te kijken. Vanwege het speciale karakter die de Friese Elfstedentocht heeft, maakt de organisatie Stichting 911Events, er een speciaal evenement van. De volgende editie van de 911Stedentocht wordt in 2021 gehouden. Deze Elfstedentocht is een sociaal evenement maar ook de perfecte gelegenheid om de Friese provincie eens op een andere manier te ervaren.

De Porsche Friese Elfstedentocht is een speciaal evenement waarbij de eigenaren van deze mooie auto’s een kans krijgen om de fraaie plekjes van de provincie Friesland te zien. Liefhebbers van het merk Porsche kunnen deze dag de verzameling van nieuwe en oude auto’s van dichtbij aanschouwen.

Hoe het begon

De Porsche 911Stedentocht is ooit begonnen in 2007, op initiatief van enkele Porsche forum leden. De eerste editie is begonnen met 79 deelnemers, meer auto’s konden de locaties niet aan. Na een groot succes worden er steeds meer edities georganiseerd. Tegenwoordig zijn er tussen de 140 en 180 Porsche ’s aanwezig om de ruim 200 kilometer lange rit langs de elf verschillende Friese steden te volbrengen. In elke stad vind je een stempelpost waar de deelnemer een stempel op zijn stempelkaart krijgt.

Wat is er te doen?

Onderweg zijn er ook een aantal leuke opdrachten en activiteiten te doen. Dit Porsche evenement kenmerkt zich door het ontspannen karakter en de gastvrijheid van de Friese provincie. Wanneer je met de Porsche over de finish komt, ontvang je een speciaal ontworpen kruisje voor deze dag.

Door de tocht exclusief en speciaal te houden wordt dit evenement in 2020 niet gereden. De organisatie is nu echter al bezig met de voorbereidingen voor 2021. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Porsche Centrum Groningen, Formido Bouwmarkten, Gulf Nederland en Stichting 911Events.

En dan nog..

Tijdens deze tocht is het natuurlijk erg belangrijk dat je Porsche goed verzekerd is. De Porsche verzekering zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je Porsche. Bij onze Porsche verzekering ben je goed verzekerd voor evenementen zoals de Porsche Elfstedentocht. Vraag een offerte aan voor de Porsche of sluit via deze site gemakkelijk de verzekering af.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home 911Stedentocht