Subsidie elektrische auto

Particulieren kunnen vanaf 1 juli 2020 een subsidie aanvragen bij de aankoop van een elektrische auto.

De subsidie voor de elektrische auto geldt voor auto’s die volledig elektrisch rijden. Voor hybride auto’s die ook gebruik maken van fossiele brandstoffen kun je geen subsidie aanvragen. Voordat je een elektrische auto aanschaft, let even op het volgende.

De regeling komt eind mei of juni op de site van de RVO te staan, hier kun je dan ook de subsidie aanvragen. Met deze subsidie wil het kabinet elektrisch rijden voor meer mensen toegankelijk maken. Er komen steeds meer volledig elektrische auto’s op de markt. Het wordt nu ook voor particulieren een mogelijkheid om over te stappen naar een duurzamere manier van vervoer.

Hoogte subsidie elektrische auto

De subsidieregeling is op dit moment (22 mei 2020) nog niet definitief. In de kamerbrief concept subsidieregeling elektrische auto’s particulieren staat dat voor 2020 en 2021 de particulier € 4000,- subsidie ontvangt voor een nieuwe elektrische personenauto. Voor een gebruikte elektrische auto is er een subsidieregeling van € 2000,-. De subsidieregeling geldt voor personenauto’s die tussen € 12.000 en € 45.000,- nieuw kosten. Daarnaast dient de auto 3 jaar lang op naam van de subsidieontvanger te blijven. Verkoop je de auto binnen 3 jaar dan zul je een gedeelte (naar ratio) terug moeten betalen. Per persoon kan er één keer subsidie worden aangevraagd.

Gezien de nieuwwaarde tot € 45.000,- komen veel auto’s niet in aanmerking voor de regeling. Neem de Tesla model 3 dit is de kleinste Tesla, de cataloguswaarde van de Tesla begint pas vanaf een kleine € 70.000,- Het gaat dus echt om het middensegment. Schaf je een auto aan, verzeker deze meteen. Je kunt ons bellen of de premie berekenen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Subsidie elektrische auto