Goed voorbereid de winter in

Het gaat snel, het is alweer november. Ondanks dat het ene warmte record het andere opvolgt zitten we volop in de herfst, de blaadjes verkleuren en de bladeren vallen volop. Het duurt dus niet lang meer voordat de winter zich aandient.

Hier lees je een aantal tips om goed voorbereid de winter in te gaan. De winter kan soms gepaard gaan met extreem weer. Regen, hagel of sneeuw, soms komen ook in de winter zware stormen voor. Het is een tijdje geleden maar er is een geringe kans dat we deze winter een lange periode van vorst krijgen. Hoe bereiden we ons het beste voor op de winter?

  1. Dakpannen

Een van de grootste boosdoeners tijdens een storm of een felle windvlaag zijn de dakpannen. Zorg ervoor voor dat deze goed vastzitten. Als er eerder dakpannen van je huis zijn afgewaaid, overweeg dan de dakpannen vast te zetten met speciale panklemmen en schroeven.

  1. Tuinmeubilair en trampolines

Door de harde wind waaien vaak ‘lichte’ spullen weg. Denk hierbij aan tuinmeubilair en trampolines. Zet deze dingen indien mogelijk binnen of zet ze goed vast. Een trampoline kun je bijvoorbeeld vastmaken met een stevig touw aan de schutting. Een wegwaaiende trampoline kan veel schade veroorzaken.

  1. Dakgoot

Reinig de dakgoot in de herfst. Stormen gaan namelijk vaak gepaard met regen. Bij hevige regenval kunnen de bladresten namelijk voor de uitgang komen te liggen met als gevolg dat de goten en platte delen overlopen. Je loopt dan het risico dat het water naar binnen loopt en dit kan weer lekkage veroorzaken.

  1. Cv ketel

Tijdens de winter moet de cv ketel flink presteren. Noodzaak is daarom dat de cv ketel jaarlijks onderhoud krijgt. Ook is het van belang dat je tijdens de winterperiode regelmatig kijkt of de installatie nog een goede waterdruk heeft.

  1. Schutting

Als er een object is wat veel wind vangt, dan is dat de schutting. Daarom is het van belang dat je checkt of er hardhouten palen zijn gebruikt, deze gaan langer mee. Een andere tip is om de palen niet in beton te storten. Wanneer de schutting een beetje kan bewegen, breken de palen minder snel.

  1. Waterleidingen

Wat wel eens wordt vergeten zijn de waterleidingen. Waterleidingen moet je goed beschermen tegen vorst. Bescherming tegen vorst lukt het best door de leiding te isoleren. Waar je goed op moet letten tijdens het aftappen is dat het water volledig uit de leiding is. Alleen de kraan dicht zetten is niet voldoende om de leidingen en waterslangen te beschermen tegen vorst.

  1. Je verzekeringen checken

Ondanks dat je bovenstaande tips opvolgt kan het gebeuren dat je toch schade oploopt.  Storm en natuurschade is meestal gedekt op je brandverzekering. Sommige polissen hebben een hoog eigen risico bij storm. Check dat nu. Treed er schade op dan kun je tijdens de schadeafwikkeling de verzekering niet wijzigen.

Het is een fijn gevoel dat je weet dat je opstal- en inboedelverzekering goed geregeld is. Wij checken dit graag voor je, dit is geheel vrijblijvend. Wil je weten of jouw verzekeringen winterbestendig zijn?

Vraag onze gratis verzekeringscheck aan.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Goed voorbereid de winter in