Tesla Model Y

Productie nieuwe Tesla Model Y volop aan de gang

De productie van de Tesla model 3 is nog steeds volop aan de gang in meerdere fabrieken. Tesla zit echter niet stil, de productie van de Tesla Model Y is inmiddels opgestart. Met de komst van de Model Y is de woordgrap S3XY van topman Elon Musk compleet. De Model 3 zou eerst de Model E worden maar deze naam was al eerder geclaimd door Ford. Tesla

De productie van de Model Y stond gepland voor de herfst van 2020 maar Tesla lag voor op schema. De Tesla Model S kwam later dan verwacht, klanten moesten heel lang wachten op de Tesla Model X en ook de leveringstijd van de Tesla Model 3 liep op. De productie van de Model Y is in Amerika al volop bezig. De eerste Tesla Model Y’s rollen nu van de productieband in de Verenigde Staten. Het duurt echter tot de zomer van 2021 alvorens de Model Y in Nederland verkrijgbaar is.

Verschillen Model Y t.o.v. de Model 3?

Deze compacte cross-over is de familie vriendelijke variant van de Model 3, zoals de Model X zich verhoudt ten opzichte van de Model S. De Model Y is hoger, ruimer en praktischer dan de Model 3. Beide modellen delen zelfs hun interieur, met het verschil dat de Model Y leverbaar is met een derde zitrij. Topman Elon Musk denkt dat de Tesla Model Y beter gaat verkopen dan de Model S, Model X en Model 3 samen. Er komen vier uitvoeringen op de markt: een Standard Range (370 kilometer), Long Range (480 kilometer), Dual Motor AWD (450 kilometer) en Performance (450 kilometer). Tesla Model Y verzekering

Wij als liefhebber van Tesla én aanbieder van Tesla verzekeringen houden het productieproces van de Model Y nauwlettend in de gaten. Naast de Model Y is Tesla ook nog bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Tesla Roadster, de Tesla Pickup en de Tesla Semi. Bent u benieuwd naar de premie voor een Tesla Model Y verzekering, vraag alvast vrijblijvend een offerte bij ons aan. We verwachten halverwege 2021 een goed voorstel te kunnen verstrekken voor uw bestelde Model Y.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Tesla Model Y