Voor het eerst met de camper op reis

Als je voor het eerst met de camper op vakantie gaat, wil je jezelf goed voorbereiden. Je wil immers genieten van je vakantie! Je moet er natuurlijk niet aan denken dat tijdens de reis of vakantie problemen ontstaan. 2021 zal een jaar zijn met veel uitdagingen. Maar met onze tips hopen we dat jij zorgeloos je vakantie tegemoet kunt zien. Wij wensen je alvast veel plezier toe met de voorbereidingen.

Een goede camperverzekering

Als je een camper aanschaft heb je meteen de verplichting om de camper te verzekeren. Als je voor het eerst een camper verzekert dan kan dat best in de papieren lopen. Wij hebben hier een mooie oplossing voor. Wij mogen de no-claim korting die je al hebt op de autoverzekering, spiegelen op de camperverzekering. Je begint dan meteen al met een mooie no-claim korting. Dat is een mooie meevaller.

Bereid je thuis goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je thuis al goed voorbereid bent. Zorg dat je alles hebt ingepakt en de route van tevoren al hebt bepaald. Zo kom je onderweg niet voor nare verrassingen te staan. Een noodpakket is ook handig om van tevoren thuis klaar te maken. Denk eraan om bijvoorbeeld eten en/of drinken mee te nemen, voor het geval de winkels onderweg gesloten zijn.

Een camper is geen auto

Meestal is een normaal *B-rijbewijs voor veel campers voldoende, tenzij dit anders is aangegeven. Ook rijdt een camper natuurlijk anders dan een auto. Campers zijn groter en breder dan een personenauto. Daarom is het altijd handig een stickertje met de hoogte en breedte op je dashboard te plakken. Zo voorkom je dat je om moet draaien op de route of zelfs vast komt te zitten!

Belaad de camper niet te zwaar

Belangrijk is dat de camper niet te zwaar beladen is. Een overbeladen camper remt slecht en dit kan ongelukken veroorzaken. Tevens kun je er een boete voor krijgen en kost het natuurlijk veel meer brandstof, wat allemaal nadelig is voor de portemonnee. Mocht je de camper wel beladen, zorg er dan voor dat de spullen opgeruimd zijn. Scherpe bochten doen alle borden schuiven maar ook bij wegtrekken vliegt een laptop zo over tafel. Kortom, hoe beter alles georganiseerd ligt, hoe comfortabeler de camperreis verloopt met als gevolg een prettigere vakantie.

Neem je fietsen mee

Als je op reis gaat met de camper, heb je letterlijk het stuur in eigen handen. Je bent zo vrij als een vogel. Ook is het heerlijk om daarom de fietsen mee te nemen. Zo kan je op elk gewenst moment een stuk gaan fietsen in de prachtige omgeving van je camperplek.

Rijd geen route met te veel kilometers

Wanneer je ervoor kiest om een route te rijden met veel kilometers, bestaat de kans dat je vergeet te genieten van de vakantie en het mooie uitzicht. Zorg er daarom voor dat je route dagelijks niet al te veel kilometers omvat. Zo blijf je én uitgerust, én kan je genieten van de mooie omgeving waar je doorheen rijdt.

Op reis met de camper dicht bij huis

Je eerste vakantie met de camper hoeft niet meteen helemaal aan de andere kant van de wereld te zijn. Vooral nu met de huidige situatie weet je niet hoe het zal zijn in het buitenland deze zomer. Er zijn nog zoveel mooie plekken te ontdekken, dichtbij huis. Friesland bijvoorbeeld heeft de kampeerder veel te bieden! Ontdek deze provincie dan ook met de camper in de rustige natuur, de bruisende hoofdstad Leeuwarden en niet te vergeten, de omgeving van de Waddenzee of de Waddeneilanden. Als je naar een eiland wil, zoals Ameland, reserveer dan op tijd de overtocht.

Ben je van plan een camper aan te schaffen en er mooie reizen mee te maken? Een goede verzekering is essentieel. Je kunt de verzekering zelf regelen op deze website of ons even om advies vragen. Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt je graag met de beste camperverzekering. Meer informatie over welk rijbewijs je moet hebben voor de camper zie je hieronder of kijk even op de RDW website.

wanneer groot rijbewijs camper

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Voor het eerst met de camper op reis