Kenteken tractor

Het zal je als tractor liefhebber niet zijn ontgaan: het aanvragen van het kenteken voor Tractoren en landbouwvoertuigen

Er zijn nog veel vragen onder tractorliefhebbers. Op de website van de RDW kun je wel de meeste informatie vinden. We hebben wat zaken uitgelicht waar wij als verzekeraar van tractoren veel mee te maken hebben.

Registratie kun je het beste in 2021 doen. Je kunt de tractor binnen een paar minuten aanmelden op de website van de RDW.
Hier vind je ook informatie over het registreren en het aanvragen van een kenteken voor je tractor of landbouwvoertuig. Momenteel lopen de wachttijden voor een kenteken al op naar enkele weken, in verband met drukte bij het RDW.

Rijd je tractor of landbouwvoertuig sneller dan 25 kilometer per uur dan krijg je ook een kenteken. De registratie kun je nu nog zonder keuring doen. Mensen die tractoren vanaf volgend jaar registreren moeten de tractor dan ook nog laten keuren. Naast de extra rompslomp heb je dus vanaf 2022 extra kosten voor het registreren. Landbouw en bosbouwtrekkers, die sneller rijden dan 40 km per uur moeten wel al dit jaar APK gekeurd worden. Deze APK keuring voor tractoren begint vanaf mei 2021.

Voor de registratie voor een kenteken tractor heb je de volgende gegevens nodig:

  • Merk/ type/ bouwjaar van de tractor;
  • Maximale constructiesnelheid van de tractor;
  • Het voertuigidentificatienummer (VIN);
  • Brandstof.

Wat wij geregeld horen van onze klanten horen is dat bij oude tractoren het lastig is om het identificatienummer te vinden. Of het plaatje is onleesbaar of mist zelfs. Je kunt hierover contact opnemen met het RDW.

Heb je nu nog een grensverkeer kenteken? Ook dan zal je de tractor moeten registeren (vóór 31-12-2021. Je geeft je huidige GV kenteken door en dat wordt dan het officiële kenteken. Het Grens Verkeer kenteken is dan trekker gebonden in plaats van naam gebonden. Dit kenteken is ook in het buitenland geldig.

Let op: Zodra je de tractor hebt geregistreerd, zorg er voor dat de tractor wordt verzekerd.
Premie tractor

Heb je al een verzekering voor je tractor bij ons lopen? Geef je kenteken door:

Kenteken doorgeven

Je kunt voor de tractorverzekering ook een offerte bij ons aanvragen.

Vanaf 1 januari 2025 geldt dat alle tractoren geregistreerd moet zijn. Dit geldt dan voor alle voertuigen. Met invoering van de kentekenplicht komt de plicht voor de reflecterende driehoek voor langzaam rijdende voertuigen te vervallen. Het betekent ook dat er steeds minder mogelijkheden zijn voor MMBS voertuigen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Kenteken tractor