7 tips voor een goedkope camperverzekering

Niemand wil teveel betalen voor een camperverzekering. Als je mensen vraagt wat ze belangrijk vinden dan is de premie vaak doorslaggevend voor het afsluiten van die camperverzekering. Goedkoop moet echter niet duurkoop worden. Dus hoe vind je nu een camperverzekering die goedkoop is maar achteraf niet duur blijk te zijn? Bij Veenstra & De Jong Assurantiën houden wij van eerlijk advies. Daarom in dit artikel 7 tips hoe je voor jezelf een goedkope camperverzekering regelt die achteraf niet voor verrassingen zorgt.

 Nu premie berekenen

1. Bonusprogramma

Laten we direct beginnen met onze gouden tip. Meld je aan voor het bonusprogramma van Veenstra & de Jong Assurantiën. Dit kan gewoon tijdens de aanmeldprocedure. Omdat wij veel camperverzekeringen in beheer hebben, hebben wij speciaal voor alle camper liefhebbers een goede deal kunnen maken met de verzekeraar. Het aantal vrije jaren op je autoverzekering mag je ook gebruiken voor je camperverzekering bij ons. Ook als je auto niet bij ons is verzekerd. Heb je 3 schadevrije jaren? Dan krijg je 3 extra tredes enzovoort. Heb je al 8 schadevrije jaren of meer opgebouwd met je auto, dan betekent dit meteen tot maximaal 80% no-claim korting. Uniek in Nederland.

2. WA, WA gedeeltelijk of WA volledig?

Kies je camperverzekering met zorg. In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat mensen onder- of over verzekerd zijn. Soms komt dit doordat een verzekerde jaren lang dezelfde verzekering heeft lopen en er intussen allerlei zaken veranderen maar het komt ook geregeld voor dat er op basis van onjuiste informatie keuzes zijn gemaakt. De basisdekkingen zijn redelijk algemeen bekend. Je hebt als verzekeringsnemer keuze uit een WA, WA Gedeeltelijk Casco en een WA Volledig Casco camperverzekering.

Daarnaast kun je de camper ook aanvullend verzekeren. Voorbeelden hiervan zijn de inzittenden verzekering, de inventaris en rechtsbijstand. Goedkoop is soms duurkoop. Wij maken in de praktijk regelmatig mee dat mensen niet goed zijn verzekerd. Goed advies is ons devies. Niet voor niks zijn wij via mail en telefonisch (0513 – 64 64 94) goed bereikbaar en geven wij altijd een eerlijk advies. Onze tip: maak hier gebruik van. Het is gratis en het scheelt je geld.

3. Camper verhuren?

Denk na wat je met je camper gaat doen. Wil je de camper alleen voor jezelf inzetten of wil je de camper ook uitlenen of verhuren? De meeste camper verzekeraars berekenen een forse toeslag als je de camper verhuurd en het eigen risico bij schade is ook vaak hoger. Onze goedkope camperverzekering is alleen bedoeld voor recreatief gebruik. Gebruik je de camper dagelijks of wil je de camper verhuren dan gelden er andere tarieven. Let dus goed op of verhuur van je camper voor jou wel de goede optie is.

4. Eigen risico camper

Een ongelukje zit  in een klein hoekje. Kijk van te voren wat het eigen risico is, dit is het bedrag wat je zelf moet betalen in het geval dat je schade oploopt. Je kunt wel een goedkope camperverzekering afsluiten maar als blijkt dat je bij schade veel geld zelf moet betalen kan dit als een domper aanvoelen. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong assurantiën betaal je maar € 75,- wanneer je het laat doen bij een geselecteerd schadeherstelbedrijf. En vaak krijg je ook nog gratis vervangend vervoer.

5. Gratis hulpverlening in Europa voor camper

Pech onderweg is altijd vervelend, je wilt zo snel mogelijk naar je vakantiebestemming. Juist dan is het fijn als je goede hulp krijgt. Ook dat bespaart geld. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong krijg je gratis hulpverlening in Nederland én Europa van de ANWB Alarmcentrale. Je hoeft dus niet allemaal aanvullende verzekeringen voor hulpverlening af te sluiten. De hulpverlening zit al standaard in deze camperverzekering ingebouwd. Hoe fijn is dat?

6. Welke landen ga je bezoeken?

Wil je met de camper naar Italië? Kies dan niet alleen voor de WA camperverzekering maar kies Gedeeltelijk Casco of Volledig Casco.  Zo rond het Gardameer wil het soms flink hagelen en daar wil je wel goed tegen verzekerd zijn. Alleen een WA verzekering is dan niet voldoende. Zelf volledig je schade te moeten betalen kan flink in de papieren lopen. Gedeelte Casco of Volledig Casco verzekert wel tegen hagel. Hetzelfde geldt ook voor een botsing met dieren. Wellicht goed om te weten voor kampeer liefhebbers die graag naar Scandinavische landen reizen.

7. Verzekering voor nieuwe campers

Nieuwe camper? Kies dan altijd voor de aankoopwaarde garantie. Wanneer je een nieuwe camper koopt wil je ook een goede camperverzekering. Dat wil zeggen, een camperverzekering die de aankoopwaarde van je camper uitbetaalt en niet de dagwaarde. Door te kiezen voor de optie aankoopwaarde garantie is dit mogelijk.

Alle 7 tips gelezen? Dan ben je klaar om met de camper weg te gaan. Heerlijk! Vergeet niet eerst om een goede, goedkope camperverzekering af te sluiten bij Veenstra & De Jong Assurantiën. Dit kan je op deze website regelen je camper is dezelfde dag al verzekerd. En in geval van twijfel, gewoon bellen naar: 0513 – 64 64 94. Het camperteam van Veenstra & de Jong bestaat uit: Sarissa, Remco, Daphne, Hendrik, Jeanet en Gerbrig. Zij helpen je graag als je vragen hebt, als je hulp nodig hebt bij schade aan je camper of met het afsluiten van de camperverzekering die het beste bij jouw camper past.

Bereken premie camper

Lees ook: Wat kost een camperverzekering?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home 7 tips voor een goedkope camperverzekering