40% meer camperverzekeringen door corona

In de periode mei 2020 tot mei 2021 zijn er 40% meer camperverzekeringen afgesloten t.o.v. het jaar daarvóór. Dit komt vooral door de stormloop op campers net vóór de zomervakantie 2020.

Zomer 2020

Vorig jaar zomer was er van een gedeeltelijke lockdown sprake. Een camper was één van de weinige coronaproof opties die je had, als mogelijkheid om toch op vakantie te kunnen gaan. In 2020 betekende dit vooral kamperen in eigen land. Nederland is herontdekt als vakantieland hoor je nu vaak. Ook in 2021 zijn er de meeste campings al gereserveerd voor kampeerders die in eigen land vakantie gaan vieren. Ondanks dat je in Nederland heerlijk op vakantie kunt gaan verwachten we in 2021 dat er meer camper liefhebbers over de grens gaan dan vorige jaar. Dit merken we ook de toename van aanvragen reisverzekeringen met Europa dekking.

Het is nog even afwachten hoe de coronacijfers zich ontwikkelen maar het lijkt de goede kant op te gaan. De campings in Nederland doen er alles aan om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ga je naar het buitenland, check de reisadviezen van de overheid.

Vorig jaar in de maanden juni – juli zagen we een piek van aanvragen van camperverzekeringen van 54%. We verwachtten dat dit een tijdelijke opleving zou zijn en dat in de periode september – november weer een sterke afname zou zijn door verkoop van campers. Dit bleef echter uit. Er zijn dus nog veel campers in bezit die vorig jaar zijn aangeschaft. Ook door de verkoop van 2e hands campers bleef het aantal verzekeringsaanvragen aanhouden.

Zomer 2021

We verwachten dit jaar dat mensen net als vorige jaar er massaal met de camper of de caravan op uittrekken. In vijf jaar tijd is het aantal geregistreerde campers gestegen van 100.000 naar 140.000. De caravanverkoop blijft al een aantal jaren vrij stabiel, er zijn zo’n 425.000 caravans geregistreerd.

Is de camper een blijvertje?

Wij denken dat de camper de komende jaren een favoriet voertuig blijft. Het coronavirus blijft nog een tijdje een onzekere factor. Vakantie vieren staat voor zorgeloosheid genieten van je vrijheid. Een camper biedt dit. Je bent minder afhankelijk en mocht het niet veilig zijn in een bepaald gebied dan rijd je zo door naar een andere locatie.

Lees ook: Wat kost een camperverzekering?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home 40% meer camperverzekeringen door corona