Verbouwen en inboedelverzekering

Ben jij iemand die niet heeft stilgezeten maar heeft verbouwd tijdens de coronacrisis?

In de laatste maanden is er een duidelijke stijging te zien in het aantal hypotheekaanvragen die te maken hebben met verbouwing van de eigen woning. Je woning opknappen of uitbreiden van de woning is een wens van veel mensen en is enigszins aangewakkerd doordat er meer vanuit huis wordt gewerkt. Mensen brengen meer tijd door thuis, hebben daardoor meer ruimte nodig en er was ook meer (vrije) tijd om zelf te klussen.

Verbouwen en Inboedelverzekering

Dat de opstalverzekering verhoogd moet worden is meestal wel bekend maar wat vaak wordt vergeten is dat de inboedelverzekering in veel gevallen ook verhoogd moet worden. Stel je verbouwt je woonkamer en je laat een serre aanbouwen. Waarschijnlijk wordt de woning meer waard door verbetering én uitbreiding van je woning. Dus moet de opstalverzekering verhoogd worden. Als je dan toch bezig bent koop je misschien wel nieuwe gordijnen, een nieuwe kast of een nieuwe bank. Zaken zoals een nieuwe bank vallen onder je inboedel. Let dus goed op welke verzekeringen je aan moet passen.

Woonpakket

Handig is dat je een woonpakket afsluit. Je opstal én inboedel zitten dan in één pakket. Als je een woonpakket kiest met garantie tegen onderverzekering, kun je nooit onderverzekerd raken. Onderverzekering wil je beslist niet in zo’n situatie, net alles nieuw en er zal maar iets gebeuren waardoor je alles kwijtraakt. Vervolgens zegt de verzekeraar dat je niet alles krijgt uitbetaald omdat de verzekerde som niet voldoende is. Van zoiets, daar lig je toch wakker van.

Verhuizen en samenwonen

In zo’n woonpakket zit meestal ook een aansprakelijkheidsverzekering. Ook deze verzekering verdiend enige aandacht. In het geval je eerst alleen woont en je besluit samen te gaan wonen moet je de verzekering aanpassen. Je aansprakelijkheidsverzekering kun je gemakkelijk laten aanpassen van alleenstaand naar gezinsdekking. Bij sommige aansprakelijkheidsverzekeringen kun je kiezen tussen gezinsdekking met en zonder kinderen. Het kan enig premievoordeel opleveren als je de juiste gezinssamenstelling kiest.

Woonpakket vergelijken

Weet je niet of je goed verzekerd bent of wil je prijzen van woonpakketten vergelijken dan raden we je aan om een verzekeringcheck te doen. Wat ook kan is een adviesgesprek aanvragen. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Je wordt even bijgepraat voor de zaken die voor jou belangrijk zijn. En het hoeft niet zo vaak, als je een goed woonpakket afsluit, hoef je pas weer actie te ondernemen als er iets wijzigt in je gezinssituatie. Dit kan telefonisch maar je kunt ook een bezoek aanvragen. Als je dat doet, weet je zeker dat je goed zit.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Verbouwen en inboedelverzekering