Registratie landbouwvoertuig

Wacht niet langer met registratie landbouwvoertuig

Bent u in het bezit van een landbouwvoertuig en heeft u de registratie voor uw tractor of werkmaterieel nog niet geregeld? Dan is dit  belangrijk voor u.

Per 1 januari aanstaande moet elk landbouwvoertuig in Nederland geregistreerd zijn bij het RDW. Een niet-geregistreerd voertuig mag straks niet meer de weg op. Een landbouwvoertuig registreren na 1 januari 2022 is wel mogelijk maar de kosten zullen aanzienlijk hoger zijn. In 2021 kun je nog voldoen met een online aanmelding, deze registratie kost in 2021 € 18,-. Na 1 januari 2022 moet je naast registratie je tractor ook laten keuren, de kosten voor zo’n keuring kan oplopen tot € 140,-.

Ook voertuigen met een Grens Verkeer kenteken (GV kenteken) moeten geregistreerd worden. Heb je nu een GV kenteken en je wilt deze houden dan geef je dit aan bij de registratie, de huidige kentekenplaten kunnen dan blijven zitten. Na 31 december 2021 zijn ongeregistreerde GV kentekens ongeldig.

Het aantal registratie blijft achter bij de verwachting van het RDW. De kans is groot dat het de laatste maanden van 2021 extra druk gaat worden met aanvragen van de registraties én tractor kentekens. We raden u dan ook aan, als u uw landbouwvoertuig nog niet heeft geregistreerd, dit zo snel mogelijk te doen. Krijgt u een kenteken, geeft dit hier aan ons door.

Heeft u vragen, kijk op onze website of de website van de RDW.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home Registratie landbouwvoertuig