• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

4×4 verzekering

Terrein rijden is niet altijd verzekerd op een personenauto verzekering. Of off road rijden is wel gedekt maar betaal je een hoge premie. Je 4×4 auto gebruik je als hobbyauto, daarom wil je niet teveel premie betalen. Speciaal voor de liefhebbers is er daarom de 4×4 verzekering.

 • tot 75% goedkoper dan autoverzekering
 • Inclusief Hulpverlening Nederland
 • Uniek in Nederland

De voordelige 4×4 verzekering

Voor de echte 4×4 liefhebber

4WD auto verzekeren

Deze autoverzekering is voor 4WD auto’s ouder dan 12 jaar. Georganiseerde off road evenementen zijn terplekke verzekerd maar ook op weg daar naar toe. Deze 4 x 4 verzekering geeft dekking op de openbare weg en tijdens het terreinrijden. Extraatje is dat hulpverlening Nederland gratis is meeverzekerd op deze polis.

Goed verzekerd

Je kunt bij Veenstra & de Jong Assurantiën, snel, eenvoudig en goedkoop een verzekering regelen voor je 4×4 auto. Met de 4×4 verzekering bespaar je premie. Bereken de 4×4 premie en sluit de verzekering meteen af. Je kunt ons bellen of de 4×4 verzekering direct afsluiten.

Heb jij een 4×4 auto die je alleen gebruikt in je vrije tijd? En rijd je niet meer dan 8000 kilometers per jaar? Dan is dit de voordeligste 4×4 verzekering voor jou. De auto dient een geldige APK te hebben omdat er ook dekking is op de openbare weg. Je hebt naast deze 4×4 auto een andere auto voor dagelijks gebruik. Is je auto jonger dan 12 jaar, bereken dan de premie van onze voordelige autoverzekering.

WA dekking voor jouw 4WD auto, ouder dan 19 jaar is € 205,- per jaar, inclusief 21% belasting. Ga je naar het buitenland met de 4×4 auto? Sluit dan Hulpverlening Europa bij voor € 15,-.

Sarissa

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Welke dekking kan ik kiezen bij de 4×4 verzekering?

De 4×4 auto verzeker je altijd voor WA dekking, daarnaast kun je zonder taxeren de verzekering uitbreiden met:
– Hulpverlening in Europa, inclusief repatriëring van de auto
– Ongevallen inzittenden / inzittendenverzekering
– Verhaalservice / rechtsbijstand
Wil je de 4×4 auto Beperkt of Volledig Casco verzekeren dan laat je de auto taxeren.

In welk geval is de 4×4 verzekering het beste?

De 4×4 verzekering is in de meeste gevallen goedkoper dan een reguliere autoverzekering. Om gebruik te mogen maken van deze 4×4 verzekering moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden waar je rekening mee moet houden zijn:
– auto is ouder dan 12 jaar
– maximaal 8.000 km. per jaar
– geldige APK
– alleen hobbymatig gebruik

Wat zijn de voorwaarden van de 4×4 verzekering?

Hier vind je de voorwaarden 4×4 verzekering en de 4×4 verzekeringskaart.

Ik heb een opzetunit op mijn 4×4, kan ik deze verzekeren?

Verzeker de opzetunit naast de 4×4 auto in het caravantarief. Bereken de premie opzetunit.

Kan ik mijn 4×4 auto verzekeren zonder geldige APK?

Nee, helaas kunnen wij de auto in dat geval niet verzekeren. Het is een voorwaarde dat de 4×4 auto beschikt over een geldige APK-keuring.

Heb ik schadevrije jaren nodig voor de 4×4 autoverzekering?

Nee, de 4×4 autoverzekering is een verzekering zonder dat het je schadevrije jaren kost. Je kunt bij ons zonder schadevrije jaren de 4×4 verzekering aanvragen. De WA premie is een vaste premie, afhankelijk van het bouwjaar van je 4×4 auto.

Moet ik mijn auto verplicht laten taxeren?

Bij een WA + beperkt casco of een WA + volledig casco dekking is een taxatierapport verplicht. Dit taxatierapport moet zijn opgesteld door een erkend FEHAC taxateur. Wij ontvangen dit taxatierapport graag voor aanvang van de verzekeringsaanvraag. Kies je voor alleen een WA dekking? Dan is een taxatierapport niet nodig.

Kan ik mijn auto allrisk verzekeren zonder taxatierapport?

Nee, om je auto allrisk te kunnen verzekeren hebben wij een taxatierapport nodig. Heb je nog geen taxatierapport, maar wil je de auto wel alvast verzekeren? Wij verzekeren je auto dan eerst WA. Na ontvangst van het taxatierapport wordt de dekking uitgebreid.

Ik koop op zaterdag een 4×4 auto, kan ik de verzekering dan regelen?

Ja, ook op zaterdag kan je bij ons een 4×4 autoverzekering afsluiten. Je kunt op deze website de 4×4 premie berekenen en de 4×4 verzekering meteen afsluiten.

Wanneer kan ik mijn 4×4 verzekering opzeggen?

De 4×4 autoverzekering kan na het eerste verzekeringsjaar dagelijks worden opgezegd. Heb je de auto verkocht? Mail ons dan het vrijwaringsbewijs toe. Wij kunnen de verzekering dan per verkoopdatum opzeggen voor je.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier zullen wij de schade beoordelen en kijken of er dekking is voor je gemelde schade.

Voorwaarden

Je gebruikt de 4×4 auto puur voor de hobby. Naast deze hobby auto heb je ook een auto in bezit voor dagelijks gebruik.

Woon – werkverkeer en zakelijk gebruik is niet verzekerd op de 4×4 autoverzekering. Alleen recreatief gebruik is gedekt. De auto moet geschikt zijn voor rijden op de openbare weg en daarom is een geldige APK nodig.

Algemene voorwaarden 4×4

Waarom een 4×4 verzekering?

 1. Inclusief hulpverlening met pechdekking
 2. Terughaal garantie bij aanvullende dekking hulpverlening Europa
 3. Tot 8.000 km per jaar rijden
 4. Uitgebreid verzekerd met Beperkt / Volledig Casco dekking
 5. Leden van 4 x4 vereniging, geen beperkingen tijdens georganiseerde behendigheidsevenementen
 6. Ook dekking voor cabrio’s of grijze kentekens.

De dekking Wettelijke Aansprakelijkheid wordt het meeste afgesloten. Hulpverlening in Nederland bij pech, ziekte of ongeval buiten je eigen woonplaats is ook verzekerd bij WA dekking. Krijg je onderweg pech? Jouw 4×4 auto wordt naar huis of naar een garagebedrijf gebracht. Pechhulp kan alleen plaatsvinden als de hulpdiensten bij je kunnen komen. Terrein rijden doe je altijd op een daar toe bestemd terrein en altijd in een organisatie / team verband.

Pechhulp Europa heb je meeverzekerd voor € 15,- extra per jaar.

WA dekking kun je uitbreiden met beperkt cascodekking met vergoeding van: brand, diefstal, storm, overstekend wild en ruitschade. Of je kiest voor de Volledig cascodekking, dan is er ook vergoeding bij botsen, slippen, van de weg raken en vandalisme. Voor beperkt of volledig casco is een erkend FEHAC taxatierapport nodig.

Aanvullende dekking 4×4 autoverzekering:

 • Hulpverlening in Europa voor € 15,- per jaar;
 • Ongevallen inzittenden / schadeverzekerden inzittenden;
 • Verhaalservice en Rechtsbijstand.

Wil je weten wat onze reguliere autoverzekering kost? Klik op onderstaande knop. Als je jouw auto goedkoper bij ons kunt verzekeren dan helpen we je met overstappen.

Dekking

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft voor elke situatie een geschikte oplossing. Wil je advies over welke autoverzekering het beste is? Neem gerust contact op. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in auto, motor en 4×4 verzekering.

Kies je dekking

Beperkt Casco

 • Brand/Storm/Diefstal
 • Wildschade
 • Ruitschade

Volledig Casco

 • Botsen / Slippen
 • Aanrijding
 • Vandalisme