• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Auto ouder dan 15 jaar

Veenstra en de Jong Assurantiën is specialist op het gebied van oldtimer en youngtimer verzekeringen. We bieden voordelige autoverzekeringen aan voor auto’s ouder dan 15 jaar. Een auto ouder dan 15 jaar is een semi oldtimer / youngtimer.

Mijn auto is ouder dan 15, is de auto nu een youngtimer?

Leeftijd of bouwjaar is niet het enigste wat een auto definieert tot youngtimer, er wordt ook gekeken naar het gebruik van de youngtimer. Is je auto ouder dan 15 jaar en gebruik je deze alleen als hobbyauto, dan heb je de mogelijkheid om de auto voordeliger te verzekeren in het goedkope youngtimertarief. Deze premie is behoorlijk lager dan een gewone autoverzekering. Samen met de verzekeraar hebben we een polis ontwikkeld met FEHAC ondersteunde polisvoorwaarden. Hieronder kun je de premie van de youngtimerverzekering berekenen. Het is belangrijk om te vermelden dat het een vaste premie is zonder no-claimkorting. Opgebouwde schadevrije jaren kun je niet gebruiken voor deze verzekering, eventueel opgebouwde schadevrije jaren kun je gebruiken voor de reguliere autoverzekering.

Let op: Schadevrije jaren die je niet gebruikt, vervallen na 3 jaar.

Voordelen youngtimer

Een auto ouder dan 15 jaar die je zakelijk gebruikt heeft fiscale voordelen inzake bijtelling (bedrag wat opgeteld word bij het loon). Dit komt omdat de bijtelling over de werkelijke waarde (dagwaarde) van de auto in plaats van nieuwwaarde wordt berekend. Maak je gebruik van deze regeling dan kun je niet kiezen voor de youngtimer verzekering maar je kunt wel gebruik maken van de goedkope autoverzekering.

Naast een scherpe prijs heeft het afsluiten van een youngtimerverzekering via ons kantoor nog een voordeel. Onze medewerkers hebben door de vele aanvragen veel ervaring met oldtimer- en  youngtimer verzekeringen, we kunnen je dus snel helpen met het maken van de juiste keuze.

Heb je nog een verzekering lopen en wil je deze opzeggen? Maak gebruik van onze opzegservice. 24 uur per dag kun je eenvoudig de youngtimer aanmelden op deze website. In de meeste gevallen is er meteen dekking, bellen kan ook, tijdens kantooruren tussen 9:00 en 17:30.