• 22 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Auto ouder dan 15 jaar

Veenstra en de Jong Assurantiën is dé specialist op het gebied van oldtimer- en youngtimer verzekeringen. Hierdoor kunnen wij zeer voordelige autoverzekeringen aanbieden voor auto’s ouder dan 15 jaar. Een auto die de grens van 15 jaar passeert, wordt beschouwd als een semi-oldtimer/youngtimer.

Auto ouder dan 15 jaar

Mijn auto is ouder dan 15, is de auto nu een youngtimer?

De leeftijd of het bouwjaar van een auto is niet de enige factor die bepaalt of een voertuig als youngtimer wordt beschouwd; ook het gebruik speelt een rol. Als je auto ouder is dan 15 jaar en je gebruikt deze uitsluitend als hobbyauto, kun je profiteren van een voordelig youngtimertarief voor de verzekering. Deze premie is aanzienlijk lager dan die van een standaard autoverzekering. In samenwerking met de verzekeraar hebben we een polis ontwikkeld met polisvoorwaarden die worden ondersteund door FEHAC. Hieronder kun je de premie van de youngtimerverzekering berekenen. Belangrijk om te vermelden is dat het een vaste premie betreft zonder no-claimkorting. Opgebouwde schadevrije jaren kunnen niet worden toegepast op deze verzekering; deze kun je eventueel gebruiken voor de reguliere autoverzekering.

Let op: Schadevrije jaren die je niet gebruikt, vervallen na 3 jaar.

Voordelen van een youngtimer

Een auto ouder dan 15 jaar die zakelijk wordt gebruikt, geniet fiscale voordelen met betrekking tot bijtelling (het bedrag dat bij het loon wordt opgeteld). Dit komt doordat de bijtelling wordt berekend over de dagwaarde van de auto in plaats van de nieuwwaarde. Als je van deze regeling profiteert, kun je niet kiezen voor de youngtimer verzekering, maar je kunt wel gebruikmaken van een voordelige autoverzekering.

Naast een aantrekkelijke prijs biedt het afsluiten van een youngtimerverzekering via ons kantoor nog een extra voordeel. Onze medewerkers beschikken over uitgebreide ervaring dankzij talloze aanvragen voor oldtimer- en youngtimer verzekeringen. Hierdoor kunnen we je snel en deskundig bijstaan bij het maken van de juiste keuze.

Heb je nog een autoverzekering lopen en wil je deze opzeggen? Maak gebruik van onze opzegservice. 24 uur per dag kun je eenvoudig de youngtimer aanmelden op deze website. In de meeste gevallen is er meteen dekking, bellen kan ook, tijdens kantooruren tussen 9:00 en 17:30.