• 22 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Auto overschrijven

Bij het kopen van een andere auto wordt de auto overgeschreven op de nieuwe eigenaar. Vroeger gebeurde de wijziging tenaamstelling op het postkantoor en nu regelt vaak het RDW erkent voertuigbedrijf de overschrijving. Denk er om dat bij het overschrijven van de auto legitimatie bij je hebt. En regel meteen de autoverzekering in verband met verzekeringsplicht.

De auto overschrijven, hoe werkt dat?

Voorheen moest je tijdens openingstijden naar het postkantoor. Nu kan de autoverkoper dit zelf regelen. De autoverkoper regelt dit online, deze zet het kenteken op naam van de koper. Geregeld worden er auto’s op zaterdag verkocht en als de klant meteen de auto mee wil nemen dan wordt het kenteken op zaterdag overgeschreven. Maar zodra je de auto op naam hebt, heb je verzekeringsplicht. Als je op zaterdag een auto koopt en/of de auto op je naam laat overschrijven geeft dit vaak problemen met het aanmelden van de auto bij een verzekeraar. Veel assurantiekantoren zijn dicht op zaterdag.

Je kunt de autoverzekering online regelen op deze website regelen

Auto verzekeren op zaterdag

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën is het mogelijk om een autoverzekering of oldtimer verzekering 24 uur per dag online af te sluiten. Je kunt je premie berekenen en vergelijken en de autoverzekering binnen 5 minuten regelen. of je belt ons op werkdagen tussen 9:00 uur tot 17:30 uur. In de meeste gevallen is er direct dekking. Je kunt ook het contactformulier invullen, je krijgt dan altijd snel bericht van ons verzekeringsteam.