• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

autoverzekering

Bespaar op je autoverzekering

In het verkeer kan altijd iets onverwachts gebeuren. Je wilt daarom goed verzekerd zijn om eventuele schades zo goed en betaalbaar op te lossen.

 • Scherp geprijsd
 • 6 dagen per week bereikbaar
 • Snelle en duidelijk service

Bereken premie voor jouw autoverzekering

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of bel: 0513-646494

Welkom bij Veenstra & de Jong Assurantiën, dé plek om jouw autoverzekering af te sluiten! Bij ons ben je verzekerd van de goedkoopste autoverzekering met een uitstekende dekking. Als onafhankelijke partij vergelijken wij alle verzekeraars, zodat jij altijd de beste deal krijgt.

Snel en voordelig je auto verzekeren

Via onze website kun je eenvoudig jouw auto verzekeren. Voer het kenteken in en kies de gewenste dekking, vervolgens vergelijkt onze premietool alle beschikbare autoverzekeringen voor jou. Zo heb je altijd de meest actuele en voordeligste autoverzekering. Je kunt direct afsluiten of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.

Sluit ook meteen de schade inzittenden verzekering af. Hiermee worden schade en letsel vergoed die jij en je passagiers kunnen oplopen tijdens een ongeval. Voor juridische hulp, zoals het verhalen van schade, bieden wij ook een rechtsbijstandverzekering aan.

En mocht je vragen hebben over schade afhandeling, dekking of premie, dan staan wij 24 uur per dag voor je klaar. Zo geniet je van een voordelig online tarief én persoonlijk advies.

Sluit je autoverzekering af bij Veenstra & de Jong Assurantiën en profiteer van onze voordelen:

 • 100% onafhankelijk, dus geen onderdeel van een verzekeraar
 • Altijd de voordeligste autoverzekering
 • Schade inzittenden verzekering en rechtsbijstandverzekering beschikbaar
 • Persoonlijk advies en 24/7 bereikbaarheid

Wil je snel een goed aanbod voor je auto verzekering in je mailbox? Vraag dan een offerte aan. Wij helpen je graag met het vinden van de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Bespaartips voor een lage premie:

Maak regelmatig een vergelijking van autoverzekeringen

Een autoverzekering wordt meestal afgesloten bij het kopen van een andere auto. Het is verstandig om elke 2 á 3 jaar even te kijken of je nog goed zit. Verzekeraars verhogen of verlagen premies dikwijls of veranderen soms voorwaarden. Het scheelt zelfs per automerk. Als je een goede adviseur hebt dan wordt dat geregeld voor je gecheckt. Als je via internet een autoverzekering afsluit dan is het een goed idee om elke 3 jaar een vergelijking te maken.

Betaal kleine schades zelf

Het claimen van schade gaat ten koste van je no-claim korting. En daardoor kan je premie stijgen, dus heb je een kleine schade dan is het vaak het beste om deze voor eigen rekening te nemen. Daarnaast heb je meestal een eigen risico dat betekent dat je bij schade, als het jouw schuld is, een bedrag zelf moet betalen. Er zijn ook voorwaarden die afwijken. ASR heeft bijvoorbeeld een no blame no claim regeling.

Kies voor jaarbetaling

Kies niet voor maandbetaling maar voor jaarbetaling. Als je per maand betaalt dan heb je een toeslag die oploopt tot wel 6%. Daar kan geen spaarrente tegenop. Jaarbetaling dus in de meeste gevallen een stuk voordeliger. Daarnaast zijn er verzekeraars, zoals Klaverblad die geen poliskosten berekenen. Dit scheelt kosten bij elke wijziging.

Auto wordt ouder, kijk naar dekking

Een nieuwe auto verzeker je uitgebreid maar als je auto geleidelijk minder waard wordt is een beperktere dekking acceptabel. Het verschil in premie tussen beperkt of volledig casco is soms wel het het dubbele. Bij een oudere auto wordt de dagwaarde vergoed, kijk dus of de premie nog wel in verhouding staat tot de waarde van de auto.

Overweeg een hoger eigen risico

Kijk eerst wat het standaard eigen risico is, sommige auto verzekeraars hebben helemaal geen eigen risico. Een vrijwillig eigen risico is dan helemaal geen gek idee, dit scheelt meestal een paar tientjes aan premie en dat is toch een aangename besparing. Ga gewoon es na wat je zelf bereid bent te betalen bij een schadegeval zoals een eenzijdige aanrijding.

Voorkom dubbele verzekering

Heb je rechtsbijstandverzekering met module motorrijtuigen verzekerd in je woonpakket? Dan geen rechtsbijstand dekking meeverzekeren in je autoverzekering.

Lager tarief

Heb je langer dan 10 jaar dezelfde auto en gebruik je deze niet meer voor dagelijks verkeer? Misschien kan de auto in het goedkopere oldtimertarief. Lees ook: Hoe werkt een autoverzekering?

Veel gestelde vragen

Ik heb autoschade en het is niet mijn schuld, hoe krijg ik de schade vergoed?

Heeft iemand anders schade veroorzaakt aan je auto en ben je zelf niet verzekerd voor deze autoschade? Dan verhaal je de schade op de veroorzaker c.q. zijn/haar verzekeraar. Heb je verhaalsrechtsbijstand verzekerd op je autoverzekering of een rechtsbijstand verzekering met module motorrijtuigen, dan kun je het verhaal over laten aan de jurist van de rechtsbijstandsverzekeraar. Is je auto volledig casco verzekerd dan regelt jouw verzekeraar het verhaal. Heb je een schadeverzekering inzittenden dan ben je ongeacht schuld zelf verzekerd voor schade en letsel na een ongeval.

Hoe werkt no-claim korting?

Ieder jaar dat er geen schade wordt geclaimd op je autoverzekering, stijg je een trede op de B/M ladder. Hierdoor krijg je (extra) no-claim korting. Heb je toch een keer schade en is het je eigen schuld? Dan verlies je 5 schadevrije jaren.

Bijvoorbeeld:
Stel je hebt al 8 jaar een autoverzekering, helaas zie je een paaltje over het hoofd. De schadeclaim wordt ingediend en de verzekeraar maakt een vergoeding over aan de reparateur. Dit kost je 5 schadevrije jaren. Je hebt nog 3 over en dit heeft meteen consequenties voor je no- claim korting. Je betaalt dus meer premie. De jaren die volgen heb je geen schade en klim je ieder jaar weer omhoog op de B/M ladder. Het is ook mogelijk om in de min (malus) te komen. In het voorbeeld, stel je hebt nog maar 3 schadevrije jaren opgebouwd, kom je na schade op -2 te staan. In plaats van no-claim korting is er nu een toeslag op de premie.
Hoe hoger op de ladder, hoe hoger is de korting op je premie tot een maximum van 80%. Als je een autoverzekering afsluit, begin je bij 0 schadevrije jaren maar meestal krijg je wel meteen no-claim korting. Deze start trede is afhankelijk van leeftijd en postcode van de bestuurder. Er zijn daarnaast ook nog verschillen per verzekeraar.

We hebben twee auto’s, wat is de 2e gezinsregeling?

Bij diverse verzekeraars kun je de tweede auto voor dezelfde no-claim verzekeren als je eerste auto. Dit kan je behoorlijk wat premievoordeel opleveren. Met de 2e auto start je wel met 0 schadevrije jaren, je bouwt dus opnieuw schadevrije jaren op. De 2e auto staat ook los van de 1e auto dat wil zeggen dat als je schade rijdt met de tweede auto dan heeft dit geen effect op de no-claim van de 1e auto.

Er zijn wel wat voorwaarden voor de tweede auto regeling:

Bestuurder is ouder dan 24 jaar;
Beide auto’s moeten op dezelfde naam staan;
De auto mag bestuurd worden door de partner maar door eventuele kinderen.

Heb je twee auto’s in je gezin? Laat je door één van onze medewerkers adviseren wat in jouw geval de beste verzekeringsoptie is.

Ik koop zaterdag een andere auto, kan ik de auto dan meteen verzekeren?

Zodra de auto op jouw naam staat heb je verzekeringsplicht. Je dient dan meteen een autoverzekering te regelen. Wij zijn op zaterdag tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar en daarna kun je online verzekeringsdekking aanvragen.

Welke aanvullende verzekering kan ik afsluiten bij mijn auto?

Schadeverzekering inzittenden: Niet alleen je auto verdient een goede verzekering, ook jijzelf en eventueel je passagiers zijn met deze SVI verzekering goed verzekerd. Schade en letsel die jij en je passagiers oplopen door een ongeval worden vanuit deze dekking vergoed.

Rechtbijstandverzekering: Je bent verzekerd voor juridische hulp bij een verschil met een reparateur bijvoorbeeld over schade. Ook het verhalen van van schade bij een tegenpartij is gedekt.

Wat is het verschil tussen een schade en ongevallen inzittendenverzekering?

Beide verzekeringen kunt u aanvullend bij uw autoverzekering afsluiten.
Bij de Ongevallen inzittendenverzekering wordt er een uitkering gedaan bij blijvende invaliditeit of overlijden van de bestuurder of passagiers. De bedragen van deze uitkeringen zijn vooraf vastgesteld.

De Schadeverzekering inzittenden verzekering keert de werkelijk geleden schade uit. De bedragen van deze uitkeringen zijn dus niet vooraf vastgesteld. De uitkering vindt plaats bij zowel materiële als immateriële schade. Dus niet alleen bij overlijden of blijvende invaliditeit, maar ook bij een gebroken been of een kapotte jas. Er wordt ook niet gekeken wie aansprakelijk is, de inzittendenverzekering kan daarom redelijk snel uitkeren.

Welke gegevens heb ik nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Het afsluiten van een autoverzekering is snel geregeld. Het enige wat je nodig hebt, is:
– Kenteken van de auto
– Meldcode
– Gewenste dekking
– Hoeveel kilometers je per jaar wil rijden
– Het aantal schadevrije jaren
– NAW gegevens

Lees ook: Hoe werkt een autoverzekering?

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Bij het afsluiten van je autoverzekering wordt er naar je schadevrije jaren gevraagd. Om er achter te komen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, kun je het beste contact opnemen met je vorige verzekeraar of tussenpersoon. Ook is het mogelijk om inzake te krijgen in het Roy-data systeem. Na beëindiging van de huidige verzekering komen je schadevrije jaren hierin te staan. Via Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars kun je het inzagerecht formulier invullen.

Ik heb een oude auto, kan deze als oldtimer worden verzekerd?

In de meeste gevallen is een auto een oldtimer als de auto ouder is dan 25 jaar. Er gelden wel strenge voorwaarden om een oldtimerverzekering af te kunnen sluiten. Zo moet de auto je 2e auto zijn en mag de auto niet voor woon-werkverkeer worden gebruikt. Informatie oldtimerverzekering.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

De autoverzekering kan na het eerste verzekeringsjaar dagelijks worden opgezegd. Heb je de auto verkocht? Mail ons het vrijwaringsbewijs toe. Wij kunnen de verzekering per verkoopdatum beëindigen.

Waar staat de meldcode van de auto?

De meldcode zijn de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Deze staat op deel 1b van het kentekenbewijs.

Ik heb een elektrische auto, kan ik een gewone autoverzekering afsluiten?

Een elektrische auto heeft een uitgebreidere dekking nodig. Je kunt een gewone autoverzekering afsluiten maar dan heb je schade aan je laadpaal en laadstekker waarschijnlijk niet verzekerd.

Wanneer is een auto total loss?

Total loss kan in 2 situaties van toepassing zijn:

Technisch total loss
Er is sprake van technisch total loss als het niet mogelijk is de auto te repareren. Dit kom bijvoorbeeld voor als het chassis of de carrosserie zodanig is beschadigd dat enig herstel of vervanging niet meer mogelijk/veilig is. Van technisch total loss kan ook sprake van zijn na ernstige brand- of waterschade. Je mag nooit financieel voordeel hebben van schade. Daarom heb je bij technisch total loss alleen recht op de dagwaarde van de auto vlak voor het ongeval. Nieuwwaarde of vervangingswaarde wordt alleen vergoed als je auto all risk is verzekerd.

Economisch total loss
Een auto is economisch total loss als het financieel gezien niet verantwoord is de schade te herstellen. Reparatie van de auto is technisch gezien nog wel mogelijk, maar de kosten van herstellen zijn hoger dan de dagwaarde van de auto direct voor het ongeval minus de restwaarde.
Voorbeeld:
Dagwaarde van de auto vóór het ongeluk is € 18.000,-. De waarde van de auto ná het ongeluk is € 5.000,- (restwaarde). Het verschil is € 13.000,- Zijn de reparatiekosten hoger dan € 13.000,- dan is het financieel niet verantwoord om de schade te repareren. De auto is in dat geval economisch total loss.

Is een autoverzekering voor cabrio duurder?

De premie voor een cabrio verzekering hoeft niet persé hoger te zijn. Wel is het diefstalrisico hoger, let dus altijd op als je een premie voorstel krijg voor je cabrio dat er geen uitsluiting instaat over het opensnijden van de kap.

Automerken

Elke auto verdient de autoverzekering die het beste bij het type auto past. Elektrische auto? Klik hier. Voor onderstaande automerken hebben we goede deals kunnen maken bij autoverzekeraars. Klik op jouw automerk en krijg specifiek een verzekeringsvoorstel voor jouw auto. Scoor de beste autoverzekering voor jouw auto.

Zelf de autoverzekering vergelijken?

Hier bereken je de premie van de voordeligste autoverzekering. Je vergelijkt 15 verschillende autoverzekeringen. De goedkoopste autoverzekering staat bovenaan.

kentekenplaatje

Kies je dekking

WA Basisdekking

 • Schade aan derden
 • WAM verplichting
 • Lage Premie
 • Hoge No Claim

Volledig Casco

 • Botsen / Slippen
 • Vandalisme
 • Aanrijding
 • Eigen schade