• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.1
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Bestelauto verzekering

Bestelauto verzekering

Als busy ondernemer is je agenda al overvol. Wij streven ernaar om je verzekeringszorgen moeiteloos weg te nemen. Ontdek snel de kosten van je bestelautoverzekering met slechts een paar klikken.

 • Ook bij veel kilometers een lage premie
 • Meteen dekking, 24 uur per dag
 • Online gemak met persoonlijke service

Premie bestelauto verzekering

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of bel: 0513-646494

Regel je bestelautoverzekering online

Ontvang direct een vrijblijvende offerte voor je bestelautoverzekering of bereken zelf eenvoudig de premie. Vergelijk verschillende bestelautoverzekeringen met slechts enkele klikken en ontdek de meest voordelige premie. Nadat je de perfecte optie hebt gevonden, kun je direct je bestelautoverzekering aanvragen. Daarna ontvang je een e-mail met een bevestiging van de dekking, zodat je direct de weg op kunt. Als je liever persoonlijk contact hebt, kun je ons ook telefonisch bereiken, elke dag tot 17:30 uur. We staan klaar om snel en efficiënt alles voor je te regelen.

Betrouwbare verzekeringsmaatschappijen

Veenstra & de Jong Assurantiën is een gerenommeerd assurantiekantoor met een team van toegewijde professionals die zich specialiseren in autoverzekeringen. Wanneer je contact met ons opneemt, wordt je direct bijgestaan door een deskundige medewerker die je graag helpt. Wij hebben nauwe samenwerkingsverbanden met gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen, waaronder Nationale Nederlanden, Averó, Allianz, Aegon, Reaal, ASR, Klaverblad, Turien en Van Kampen. Wat ons onderscheidt is dat wij geen exclusieve partnerschappen hebben, waardoor wij onze klanten de allerbeste bestelautoverzekering kunnen bieden tegen een van de meest concurrerende premies in Nederland.

Wil je weten wat voor jouw bestelauto de beste autoverzekering is, bel ons, we helpen je meteen!

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Kies je dekking

WA Basisdekking

 • Schade aan derden
 • WAM verplichting
 • Lage Premie
 • Hoge No-Claim

Beperkt Casco

 • Brand / Storm
 • Diefstal
 • Overstekend wild
 • Ruitschade

Veel gestelde vragen

Wat is een bestelauto?

Een bestelauto is een bedrijfsauto die wordt gebruikt om spullen in te vervoeren. Een bestelauto heeft een grijs kenteken en een ledig gewicht tot 3500 kg. Soms heeft een bestelbus een laadruimte met een vlakke vloer. De bestelauto wordt gebruikt door bouwvakkers, aannemers en schilders en koeriersdiensten. Particulieren gebruiken een bestelauto veelal voor (grote) huisdieren en soms wordt een bestelbus omgebouwd tot camper.

Is een bestelauto duurder dan een personenauto?

Gemiddeld is een bestelauto 10- tot 20% duurder dan een gewone autoverzekering. De premie is afhankelijk van het gebruik, gewicht van de bestelwagen en het laadvermogen en aantal kilometers per jaar wat er met de auto wordt gereden. Daarnaast wordt er ook naar de bestuurder(s) gevraagd, hoeveel schadevrije jaren zijn er opgebouwd en wat is de leeftijd van de bestuurder. Dit zijn factoren die de premie beïnvloeden. Bij ons kan je altijd vrijblijvend een premieopgave krijgen.

Ik koop een andere auto, ben ik meteen verzekerd?

Zodra de auto is overgeschreven is er sprake van verzekeringsplicht. De autoverzekering dien je dus meteen te regelen. Dit kan ook op zaterdag.

Kan ik ook een bestelauto als particulier verzekeren?

Ja, dit is bij ons mogelijk. Het is niet verplicht om de bestelauto zakelijk te verzekeren. Gebruik je een bestelauto voor privé doeleinden dan wordt de bestelauto ook zodanig verzekerd. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons op.

Onze bestelauto heeft meerdere bestuurders, mag dat?

Ja, bij ons kan je aangeven dat er geen vaste bestuurder is maar meerdere bestuurders. Als dit bekend is bij de verzekeraar dan is er dekking voor meerdere bestuurders van de bestelauto.

Kan ik een bestelauto voor maaltijdbezorging verzekeren?

Nee, bij ons is het helaas niet toegestaan om de bestelauto te gebruiken voor maaltijdbezorging. Dit is uitgesloten van de dekking.

Ik ga mijn bestelauto ombouwen tot camper, wat zijn de mogelijkheden?

Bij ons is het mogelijk om je bestelauto te verzekeren in de tijd dat je deze gaat ombouwen tot camper. Wij verzekeren je auto dan eerst op de bestelautoverzekering. Zodra de bestelauto door de RDW is gekeurd als camper, beëindigen wij de bestelauto verzekering en dan kan de bestelauto overgezet worden in het voordeliger tarief van de camperverzekering, mits de camper alleen recreatief gebruikt wordt.

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten?

Ongevallenverzekering voor inzittenden: Deze verzekering keert een som geld uit als de bestuurder of een inzittende van je bestelwagen blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeval in het verkeer.

Schadeverzekering voor inzittenden: Deze schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade als de bestuurder van je bestelauto betrokken raakt bij een ongeluk. Het kan gaan om letselschade van de bestuurder en de passagiers én/of om schade aan de vervoerde spullen.

Rechtsbijstandsverzekering: Met deze verzekering heb je recht op juridische hulp bij een conflict die te maken heeft met je bestelwagen. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de tegenpartij over een schuldvraag bij schade.

Kan ik mijn bestelauto exclusief BTW en BPM verzekeren?

Ja, bij ons kan je de bestelauto exclusief BTW en BPM verzekeren indien je de bestelauto zakelijk verzekert. Je bedrijf moet wel de BTW/BPM kunnen verrekenen. Bij schade keert de verzekeringsmaatschappij dan ook exclusief BTW en BPM uit. Heb je geen bestelauto maar een zakelijke auto, klik hier.