Landbouwvoertuigen onverzekerd

tractorverzekering

De RDW stuurde waarschuwingsbrieven naar eigenaren van landbouwvoertuigen

Sinds begin 2021 zijn er dik 750.000 landbouwvoertuigen geregistreerd bij het RDW. Maar in september 2022 bleek dat 200.000 van deze voertuigen nog niet waren verzekerd of onjuist zijn aangemeld. De 80.000 eigenaren van deze tractoren en andere voertuigen riskeren een boete van € 400,- Deze boete is wegens het niet voldoen aan de verzekeringsplicht. Er wordt inmiddels gehandhaafd door de politie.

Welke voertuigen betreft het?

Het gaat hierbij niet alleen om tractoren maar ook MMBS voertuigen, aanhangers, shovels en graafmachines en andere landbouwvoertuigen. Heb je nog geen verzekering? Er is al een tractorverzekering voor € 65,- per jaar. Bereken hier de premie.

Wel verzekerd maar nog niet aangemeld?

Een deel van die voertuigen is wel verzekerd maar is het kenteken nog niet doorgegeven aan de verzekeraar. Heb je een verzekering bij de *TractorVerzekering | Veenstra & de Jong Assurantiën afgesloten? Geef het kenteken direct door. Wij informeren de RDW dat het voertuig is verzekerd en vanaf dat moment voldoe je aan de wettelijke verzekeringsplicht.

Op de website van de RDW check je of jouw tractor is verzekerd.

Heb je een brief gekregen van de RDW of heb je nog een voertuig in de schuur staan die nog niet is geregistreerd, onderneem dan meteen actie.

Heb je hierover vragen? Onze medewerkers helpen je graag verder. Bel 0513-646494

* De tractorverzekering is een label van Veenstra & de Jong Assurantiën.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *