7 tips voor een goedkope camperverzekering

Niemand wil teveel betalen voor een camperverzekering. Als je mensen vraagt wat ze belangrijk vinden bij het afsluiten van een verzekering dan staat gemak bij het afsluiten op nummer 1. Op nummer 2 wordt een goedkope premie genoemd bij het kiezen van een camperverzekering. Goedkoop moet echter niet duurkoop worden. Dus hoe vind je nu een camperverzekering die goedkoop is maar achteraf niet duur blijk te zijn? Bij Veenstra & De Jong Assurantiën houden wij van gewoon eerlijk advies. Daarom in dit artikel 7 tips hoe je voor jezelf een goedkope camperverzekering regelt die achteraf niet voor verrassingen zorgt.

camper op reis

1. Bonusprogramma

Laten we meteen beginnen met onze gouden tip. Meld je aan voor het bonusprogramma van Veenstra & de Jong Assurantiën. Dit gaat geheel automatisch als je de camperverzekering aanvraagt. Omdat wij veel camperverzekeringen in beheer hebben, hebben wij speciaal voor camper liefhebbers een goede deal kunnen maken met de verzekeraar. Het aantal vrije jaren op je autoverzekering mag je bij ons ook gebruiken voor je camperverzekering. Ook als je auto niet bij ons is verzekerd. Heb je 3 schadevrije jaren? Dan krijg je 3 extra tredes enzovoort. Heb je al 8 schadevrije jaren of meer opgebouwd met je auto, dan betekent dit meteen tot maximaal 80% no-claim korting. Uniek in Nederland.

2. WA, WA + of WA volledig?

Kies je camperverzekering met zorg. In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat campers niet voor het juiste bedrag verzekerd zijn. Soms komt dit doordat een verzekerde jaren lang dezelfde verzekering heeft lopen en er intussen allerlei zaken veranderen maar het komt ook voor dat er op basis van onjuiste informatie keuzes zijn gemaakt. De basisdekkingen zijn redelijk algemeen bekend. Je hebt als verzekeringsnemer keuze uit een WA, WA Gedeeltelijk Casco en een WA Volledig Casco camperverzekering.

Daarnaast kun je de camper ook aanvullend verzekeren. Voorbeelden hiervan zijn de inzittenden verzekering, de inventaris en rechtsbijstand. Goedkoop is soms duurkoop. Wij zien regelmatig dat mensen dubbel of juist niet goed zijn verzekerd. Goed advies is ons devies. Niet voor niks zijn wij via mail en telefonisch (0513 – 64 64 94) goed bereikbaar en geven wij altijd een eerlijk advies. Onze tip: maak hier gebruik van. Het is gratis en het scheelt je geld.

3. Camper verhuren?

Overweeg zorgvuldig wat je met je camper van plan bent. Wil je de camper uitsluitend voor persoonlijk gebruik inzetten, of overweeg je deze ook uit te lenen of te verhuren? Het merendeel van de camperverzekeraars hanteert aanzienlijke toeslagen als je besluit de camper te verhuren, en het eigen risico bij schade is doorgaans hoger. Onze voordelige camperverzekering is specifiek ontworpen voor recreatief gebruik. Als je de camper dagelijks gebruikt of overweegt deze te verhuren, gelden andere tarieven. Het is dus van belang goed te overwegen of verhuur van je camper wel de juiste keuze voor jou is.

4. Eigen risico camper

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Onderzoek van te voren wat het eigen risico is, oftewel het bedrag wat je zelf moet betalen in het geval van schade. Het afsluiten van een voordelige camperverzekering is natuurlijk gunstig maar als blijkt dat je bij schade veel kosten zelf moet betalen kan het een teleurstelling zijn. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong assurantiën betaal je slechts € 75,- eigen risico wanneer je de schade laat repareren bij een geselecteerd schadeherstelbedrijf. En vaak krijg je ook nog gratis vervangend vervoer.

5. Gratis hulpverlening in Europa voor camper

Een schadegeval onderweg is altijd vervelend, je wilt zo snel mogelijk naar je vakantiebestemming. Juist dan is het fijn als je goede hulp krijgt. Ook dat bespaart geld. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong krijg je gratis hulpverlening in Nederland (buiten eigen woonplaats) én Europa van de ANWB Alarmcentrale. Je hoeft dus niet allemaal aanvullende verzekeringen voor hulpverlening af te sluiten. De hulpverlening zit al standaard in deze camperverzekering ingebouwd. Hoe fijn is dat?

6. Welke landen ga je bezoeken?

Wil je met de camper naar Italië? Kies dan niet alleen voor de WA camperverzekering maar ook voor Volledig Casco. Zo rond het Gardameer wil het soms flink hagelen en daar wil je wel goed tegen verzekerd zijn. Alleen een WA verzekering is dan niet voldoende. Zelf volledig je schade te moeten betalen kan flink in de papieren lopen. Zorg dat je tegen risico’s zoals hagel verzekert bent. Hetzelfde geldt ook voor een botsing met dieren. Wellicht goed om te weten voor kampeer liefhebbers die graag naar Scandinavische landen reizen.

7. Verzekering voor nieuwe campers

Nieuwe camper? Kies dan altijd voor de aankoopwaarde garantie. Wanneer je een nieuwe camper koopt wil je ook een goede camperverzekering. Dat wil zeggen, een camperverzekering die de aankoopwaarde van je camper uitbetaalt en niet de dagwaarde. Door te kiezen voor de optie aankoopwaarde garantie is dit mogelijk.

Alle 7 tips gelezen? Dan ben je klaar om met de camper weg te gaan. Heerlijk! Vergeet niet eerst om een goede en goedkope camperverzekering af te sluiten bij Veenstra & De Jong Assurantiën. Dit kan je op deze website regelen, je camper is dezelfde dag al verzekerd. En in geval van twijfel, gewoon bellen naar: 0513 – 64 64 94. Het camper team van Veenstra & de Jong bestaat uit: Sarissa, Daphne, Hendrik, Ann en Thymo. Zij helpen je graag als je vragen hebt, als je hulp nodig hebt bij schade aan je camper of met het afsluiten van de camperverzekering die het beste bij jouw camper past.

Lees ook: Met de camper op reis

De beste reisverzekering

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *