Ontdek 7 handige tips voor een goedkope oldtimer verzekering

Hoe vind je een betrouwbare en betaalbare oldtimer verzekering? Wij helpen je op weg;

oldtimer gratis taxeren
goedkope oldtimer verzekering

1. Hoe oud moet mijn oldtimer zijn?

Eén van de meest gestelde vragen is hoe oud een oldtimer moet zijn om te kunnen profiteren van het goedkope oldtimerverzekeringstarief. We begrijpen dat niet iedereen het antwoord paraat heeft. Zo simpel als vroeger is het namelijk niet. In deze blog wordt geschreven over de oldtimerregeling, daarin kun je precies lezen wat de regels zijn. En hoe je hier slim van kunt profiteren. 

Maar in het algemeen geldt dat auto’s ouder dan 40 jaar, een oldtimer zijn, en dat je die ook als oldtimer kunt verzekeren. Daarnaast zijn er ook een aantal speciale modellen oldtimers die al na 15 jaar in aanmerking komen. Dat zijn er niet veel en die staan ook in het het jaarboek de Onschatbare Klassieker. In dit boek staan 13.000 klassieke auto’s. Wil je graag weten of jouw auto hierin voorkomt? Neem gerust contact met ons op. Dat is namelijk de kortste klap om zeker te weten dat je je oldtimer ook als oldtimer kunt verzekeren.

We zijn alle werkdagen bereikbaar van 9:00 – 17:30. We zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0513 – 64 64 94. Nog een handige tip tot slot, niet alleen de auto moet een bepaalde leeftijd hebben, ook de bestuurder. Wij hebben al mogelijkheden voor oldtimerbestuurders vanaf 18 jaar. (vraag naar de voorwaarden)

2.  Hoeveel kilometers mag ik rijden met mijn oldtimer?

Een oldtimer verzekering kan goedkoop zijn omdat de verzekeraar ervan uitgaat dat je de auto alleen gebruikt voor je hobby. Dit betekent dat je ook weinig kilometers rijdt met je oldtimer en hoe minder kilometers, hoe minder kans op schade. En dat levert weer een goedkope oldtimerverzekering op. Je komt in aanmerking voor een oldtimerverzekering als je maximaal 5.000 of 8.000 km. per jaar rijdt. 

3.  Al gehoord van zomertijd korting?

Ongetwijfeld ben je zuinig op je oldtimer en laat je hem in de winter lekker binnen staan. Oldtimers houden niet van zout en kou. Het kan lucratief zijn om de oldtimer net wat langer binnen te houden. Als je namelijk alleen rijdt van april tot september dan kun je wel tot 25% besparen op je oldtimerverzekering. Uiteraard mag je in de wintermaanden dan wel gewoon blijven klussen aan je favoriete oldtimer. Ook tegen brand, diefstal en stormschade blijf je in de wintermaanden voor verzekerd mits je deze opties in je dekking hebt opgenomen. 

4.  Gratis pechhulp met je oldtimer

De gouden tip voor een goede oldtimer verzekering is om ook te kijken wat het oplevert. We hopen natuurlijk dat je nooit pech krijgt met je oldtimer maar het valt ook niet uit te sluiten. Bij de oldtimerverzekering van Veenstra & de Jong zit gratis pechhulp bij de prijs inbegrepen. Mocht je pech krijgen, dan wordt je gratis naar de dichtstbijzijnde garage gesleept. Je gaat dan een stuk geruster op pad met je oldtimer. Voor een relatief laag bedrag kun je deze verzekering ook nog eens uitbreiden voor pechhulp in heel Europa. 

5.  Wees slim, betaal je premie per jaar

Vaak is de premie voor een oldtimerverzekering best overzichtelijk. Het is een stuk goedkoper dan de verzekeringspremie van een gewone auto. Onze tip zou daarom zijn om de verzekeringspremie in één keer te betalen. Je bespaart dan al snel 6% op de premie dan wanneer je kiest om per maand te betalen. 

6.  Meer is minder

Heb je meerdere oldtimers die je wilt verzekeren? Verzeker deze dan niet allemaal los, maar kies voor een collectietimer verzekering. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar. En daarnaast geeft het overzicht en rust. Geen aparte polissen en mapjes meer maar één overzicht. 

7.    Kies voor zekerheid

Klaar om een oldtimerverzekering online af te sluiten? Dan nog één laatste tip. Controleer de reviews en zo kom je erachter of een verzekeringskantoor genoeg ervaring heeft met specifieke verzekeringen. Bij Veenstra & De Jong worden duizenden oldtimerverzekeringen afgesloten en dat biedt voordelen. Over het afsluiten van oldtimerverzekeringen is jarenlange kennis aanwezig en het is mogelijk om snel in te spelen op veranderende regels en wetten.

Als liefhebber van oldtimers weten wij dat je oldtimer goed verzekerd moet worden. Heb je vragen of wil je meer informatie, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *