911Stedentocht

De Porsche Elfstedentocht

Wat is er leuker om als liefhebber van een Porsche 911 deel te nemen aan de 911Stedentocht. Dat deze tocht populair is, is te zien in het aantal aanmeldingen. De inschrijving zit meestal binnen een paar dagen vol. De Elfstedentocht speciaal voor de Porsche 911, trekt ook veel bekijks. Vanwege het speciale karakter die de Friese Elfstedentocht heeft, maakt de organisatie Stichting 911Events, er een speciaal evenement van. De editie van de 911Stedentocht 2022 is gereden op 11 september 2022. Mooie datum hé. Deze Elfstedentocht is de perfecte gelegenheid om de Friese provincie eens op een andere manier te ervaren.

De Porsche Friese Elfstedentocht is een speciaal evenement waarbij de eigenaren van deze mooie auto’s een kans krijgen om de fraaie plekjes van de provincie Friesland te zien. Liefhebbers van Porsches kunnen deze dag de verzameling van nieuwe en oude auto’s van dichtbij bekijken.

Hoe het begon

De Porsche 911Stedentocht is voor het eerst gehouden in 2007, op initiatief van enkele Porsche forum leden. De eerste editie is gestart met 79 deelnemers, meer auto’s konden de locaties toen niet aan. Door het grote succes worden er steeds meer edities georganiseerd. Tegenwoordig zijn er tussen de 140 en 180 Porsche ’s aanwezig om de ruim 200 kilometer lange rit langs de elf verschillende Friese steden te volbrengen. In elke stad vind je een stempelpost waar de deelnemer een stempel kan ophalen.

Wat is er te beleven?

Onderweg zijn er een aantal leuke opdrachten / activiteiten te doen. Dit Porsche evenement kenmerkt zich door het ontspannen karakter en de gastvrijheid van de Friese provincie. Er zit geen tijdsdruk op, zodat je de hele dag kunt genieten zonder stress. Wanneer je met de Porsche over de finish komt, ontvang je een speciaal ontworpen kruisje voor deze dag.

Ons kantoor is ook al een paar jaar vertegenwoordigd bij de 911stedentocht, Heb jij een leuk verhaal over deze tocht? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Porsche verzekeren

En dan nog

Het is vanzelfsprekend belangrijk dat je Porsche goed verzekerd is. Je Porsche verzekeren bij Veenstra & de Jong Assurantiën zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je Porsche. Je Porsche is goed verzekerd ook tijdens evenementen zoals de Porsche Elfstedentocht. Vraag een offerte aan voor jouw Porsche of sluit via deze site gemakkelijk de verzekering af.

Meer informatie en foto’s over het evenement kun je vinden op de website van 911Events

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

1 reactie

  1. Dicky Boersma op zegt:

    Mijn vraag is:Waar rijden de Porsches precies langs.Ook door Bartlehiem en bij Gytsjerk langs?
    Kan nergens de route vinden.Alleen de stempel plaatsen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *