9Elfstedentocht

De Porsche Elfstedentocht

Als liefhebber van een Porsche 911 is het prachtig om deel te nemen aan de 9ElfStedentocht. Dat deze tocht populair is, is te zien in het aantal aanmeldingen. De inschrijving zit meestal binnen een paar dagen vol. De Elfstedentocht speciaal voor de Porsche 911, trekt ook veel bekijks. Vanwege het speciale karakter die de Friese Elfstedentocht heeft, is dit een speciaal evenement. De editie van de 9Elfstedentocht 2024 zal vrijdag 7 juni worden gereden. Deze Elfstedentocht is de perfecte gelegenheid om de Friese provincie eens op een andere manier te ervaren.

De Porsche Friese Elfstedentocht is een speciaal evenement waarbij de eigenaren van deze mooie auto’s een kans krijgen om de fraaie plekjes van de provincie Friesland te zien. Liefhebbers van Porsches kunnen deze dag de verzameling van nieuwe en oude auto’s van dichtbij bekijken.

Is het 911 of 9Elf

De Porsche 911Stedentocht is jarenlang gehouden en kenmerkte zicht door een ander karakter met een groter aantal deelnemers. Het was dan ook een andere organisatie die nu o.a. de Krokusrit organiseert.

De 9Elfstedentocht heeft in 2024 de 5e editie. Dit jaar is er een heus thema. De route gaat dit keer langs Staten en Stinzen. De tocht is vrij kleinschalig, er kunnen maximaal 60 deelnemers aan meedoen. De voorwaarde om mee te doen is dat je een Porsche 911 bezit.

Wat is er te beleven?

Onderweg langs historische bouwwerken krijg je opdrachten naargelang je mee doet aan de toer of de sportklasse, je bepaalt dus zelf hoeveel uitdaging je wilt ervaren. Er is zelfs een RallyCheck app waarmee je real time je resultaten kunt zien. Natuurlijk is er ook tijd voor een lekker kopje koffie met gebakje, een mooie lunch en later op de dag een feestelijke afsluiting met BBQ en prijsuitreiking.

Een van onze collega’s doet dit jaar mee aan de de 9Elfstedentocht. Doe jij mee of heb jij een leuk verhaal over deze tocht? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Porsche verzekeren

En dan nog

Het is vanzelfsprekend van belang dat je Porsche goed verzekerd is. Je Porsche verzekeren bij Veenstra & de Jong Assurantiën zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je Porsche. Je Porsche is prima verzekerd ook tijdens evenementen zoals de Porsche Elfstedentocht. Vraag een offerte aan voor jouw Porsche of sluit via deze site gemakkelijk de verzekering af.

Gerelateerd: Porsche 993 en Voorwaarden Porsche verzekering

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

2 reacties

  1. Dicky Boersma op zegt:

    Mijn vraag is:Waar rijden de Porsches precies langs.Ook door Bartlehiem en bij Gytsjerk langs?
    Kan nergens de route vinden.Alleen de stempel plaatsen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *