Dure Autoverzekering?

Hoe werkt een autoverzekering

Check je autoverzekering en bespaar

Zoals je wellicht hebt opgemerkt in recente berichten: de kosten van levensonderhoud stijgen, en dat geldt ook voor verzekeringspremies voor consumenten. Met name inboedel– en autoverzekeringen worden steeds duurder. Maar wanhoop niet, want er zijn manieren om hiermee om te gaan en jij kunt actie ondernemen.

Onze gouden tip: Check elk jaar je autoverzekering.

Maak een herinnering aan in je telefoon, of markeer het in de agenda. Maak er een vaste gewoonte van. Want waarom zou je elk jaar meer premie betalen als dat absoluut niet nodig is?

Hoe bespaar je op de autoverzekering?

Net zoals jijzelf wordt ook je auto elk jaar ouder. Hierdoor vermindert de waarde van je voertuig. De eerste stap bij het controleren van je verzekering is dan ook het vaststellen van de leeftijd van je auto. Op basis van de leeftijd van je auto kun je de juiste dekking selecteren, zoals WA, beperkte of volledige cascodekking.

Heb je een auto met een nieuwwaarde tot € 50.000,- dan kun je de volgende richtlijnen aanhouden voor het kiezen van je dekking:

  • Nieuwe auto? Kies dan voor een WA + volledig casco verzekering;
  • Auto ouder dan 6 jaar? Kies dan voor een WA + beperkt casco verzekering;
  • Auto ouder dan 12 jaar? Kies dan voor een WA verzekering;
  • Is je auto zelfs ouder dan 25 jaar? Kies dan voor onze complete oldtimer autoverzekering.

Is de nieuwwaarde hoger dan € 50.000,-, tel dan voor iedere € 10.000,- er een jaar bij op.

Meer bespaartips

Naast de waarde en leeftijd van je auto is de keus voor een autoverzekering persoonlijk. Wensen verschillen nu eenmaal, zo krijg je een duidelijk beeld wat voor jou belangrijk is:

  • Hoeveel premie betaal je op dit moment voor je autoverzekering?
  • Wat mag de autoverzekering maximaal kosten?
  • Staan er een maximum aantal kilometers op je polis wat je mag rijden, kloppen deze (nog)?
  • Is het gebruik nog woon werk verkeer of is dit inmiddels alleen voor vrije tijd?
  • Hoeveel eigen risico wil je op de autoverzekering? (Bij een WA verzekering heb je geen eigen risico)
  • Wil je ook extra dekkingen meeverzekeren of vind je dit niet nodig? Denk bijvoorbeeld aan een schadeverzekering voor inzittenden.

Werk je bijvoorbeeld vaker vanuit huis? Dan is het mogelijk dat je minder kilometers maakt dan voorheen. Als je aan je verzekeraar doorgeeft dat je kilometerstand is gedaald, kan dit resulteren in een lagere premie. Vraag altijd of de verzekeraar niet de premie verhoogt bij een wijziging, doe in dat geval een premievergelijking.

Wanneer je de auto niet meer gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer, is er de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op de kosten. Overweeg dan om je autoverzekering om te zetten naar een oldtimerverzekering. Dit kan een slimme financiële zet zijn.

Tip: Vaak is jaarbetaling goedkoper. Kies je voor maand- of kwartaalbetaling, dan brengen de meeste verzekeraars namelijk een toeslag in rekening. Dit kan soms wel 6% schelen op de jaarnota. Betalen ineens per jaar kan daarom zeker rendabel zijn. Zo bespaar je nog eens extra op je autoverzekering!

Vergelijk meerdere autoverzekeringen

Heb je alles op een rij? Je kan via onze website gemakkelijk zelf een online vergelijking doen. Zo krijg je een overzicht van de beste autoverzekeringen met de beste prijs / kwaliteit. Heb je een afwijzing gekregen van een autoverzekeraar? Informeer dan bij ons voor de Vereende autoverzekering.

Heb je liever advies en een persoonlijke offerte? Dat kan bij ons! Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij sturen je dan een offerte op maat toe. Zo weet je meteen wat je kwijt bent aan premie en welke dekking het beste bij jouw auto past.

Kijk ook naar andere verzekeringen

Benieuwd op welke verzekeringen je nog meer kan besparen? Vul dan bij ons de gratis en vrijblijvende verzekeringscheck in. Wij controleren graag of wij je een scherpere aanbieding kunnen doen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je verzekeringen. Je krijgt eerlijk advies, dus zit je nu goed bij je huidige verzekering dan adviseren we je om daar te blijven. We staan voor je klaar voor eerlijk en passend advies.

Meer informatie over de autoverzekering vind je op onze website, of neem een kijkje op onze kennisbank.

Interessante blogs

Lees ook: Hoe werkt een autoverzekering en de beste reisverzekering

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *