Autoverzekering duurder?

Hoe werkt een autoverzekering

Check je autoverzekering en bespaar

Je hebt het vast wel gehoord op het nieuws. Alles wordt duurder. Ook voor verzekeringen ga je als consument steeds meer betalen aan premie. Vooral de inboedel– en de autoverzekering worden duurder. Maar daar kun je wat aan doen.

Onze gouden tip: Check elk jaar je autoverzekering.

Maak een herinnering aan in je telefoon, of zet het op de agenda. Maak er een vaste gewoonte van. Want waarom zou je elk jaar meer premie betalen als dat beslist niet hoeft?

Hoe bespaar je op de autoverzekering?

Net zoals jij zelf wordt ook je auto elk jaar ouder. En daardoor wordt de auto minder waard. De eerste stap van de verzekeringscheck is daarom vast te stellen hoe oud je auto is. Op basis van de leeftijd van de auto kun je de juiste dekking kiezen (WA, beperkt of volledig casco dekking).

Heb je een auto met een nieuwwaarde tot € 50.000,- dan kun je de volgende richtlijnen aanhouden voor het kiezen van je dekking:

  • Nieuwe auto? Kies dan voor een WA + volledig casco verzekering;
  • Auto ouder dan 6 jaar? Kies dan voor een WA + beperkt casco verzekering;
  • Auto ouder dan 12 jaar? Kies dan voor een WA verzekering;
  • Is je auto zelfs ouder dan 25 jaar? Kies dan voor onze complete oldtimer autoverzekering.

Is de nieuwwaarde hoger dan € 50.000,-, tel dan voor iedere € 10.000,- er een jaar bij op.

Meer bespaartips

Naast de waarde en leeftijd van je auto is de keus voor een autoverzekering persoonlijk. Wensen verschillen nu eenmaal, zo krijg je een duidelijk beeld wat voor jou belangrijk is:

  • Hoeveel premie betaal je op dit moment voor je autoverzekering?
  • Wat mag de autoverzekering maximaal kosten?
  • Staan er een maximum aantal kilometers op je polis wat je mag rijden, kloppen deze (nog)?
  • Is het gebruik nog woon werk verkeer of is dit inmiddels alleen voor vrije tijd?
  • Hoeveel eigen risico wil je op de autoverzekering? (Bij een WA verzekering heb je geen eigen risico)
  • Wil je ook extra dekkingen meeverzekeren of vind je dit niet nodig? Denk bijvoorbeeld aan een schadeverzekering voor inzittenden.

Door onder andere thuiswerken kan het zijn dat je minder kilometers rijdt dan je voorheen deed. Als je doorgeeft aan je verzekeraar dat je kilometrage is gezakt kan dit leiden tot een lagere premie. Vraag altijd of de verzekeraar niet de premie verhoogt bij een wijziging, doe in dat geval altijd een premievergelijking.

Gebruik je de auto niet meer voor dagelijks verkeer, dan kan je veel kosten besparen, je zou de autoverzekering kunnen omzetten in een oldtimerverzekering.

Tip: Vaak is jaarbetaling goedkoper. Kies je voor maand- of kwartaalbetaling, dan brengen de meeste verzekeraars namelijk een toeslag in rekening. Dit kan soms wel 6% schelen op de jaarnota. Betalen ineens per jaar kan daarom zeker rendabel zijn. Zo bespaar je nog eens extra op je autoverzekering!

Vergelijk meerdere autoverzekeringen

Heb je alles op een rij? Je kan via onze website gemakkelijk zelf een online vergelijking doen. Zo krijg je een overzicht van de beste autoverzekeringen met de beste prijs / kwaliteit. Heb je een afwijzing gekregen van een autoverzekeraar? Informeer dan bij ons voor de Vereende autoverzekering.

Heb je liever advies en een persoonlijke offerte? Dat kan bij ons! Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij sturen je dan een offerte op maat toe. Zo weet je meteen wat je kwijt bent aan premie en welke dekking het beste bij jouw auto past.

Kijk ook naar andere verzekeringen

Benieuwd op welke verzekeringen je nog meer kan besparen? Vul dan bij ons de gratis en vrijblijvende verzekeringscheck in. Wij controleren graag of wij je een scherpere aanbieding kunnen doen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je verzekeringen. Je krijgt eerlijk advies, dus zit je nu goed bij je huidige verzekering dan adviseren we je om daar te blijven. We staan voor je klaar voor eerlijk en passend advies.

Meer informatie over de autoverzekering vind je op onze website, of neem een kijkje op onze kennisbank.

Interessante blogs

Lees ook: Hoe werkt een autoverzekering en de beste reisverzekering

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *