Bestelautoverzekering

bestelautoverzekering

Je hebt een bestelauto nodig voor je werk, of het nu is om je apparatuur te vervoeren of zakelijke leveringen te doen. Het is essentieel om je bestelwagen goed te verzekeren. In ieder geval is een WA-verzekering nodig om de schade te dekken die je aan anderen kunt veroorzaken. Als je bestelauto nieuw is, overweeg je waarschijnlijk een uitgebreidere dekking.

Jouw bestelwagen verzekeren

Je kunt eenvoudig zelf online de verzekering voor je bestelwagen regelen. Hoewel een bestelautoverzekering overeenkomsten vertoont met een personenautoverzekering, zijn er ook verschillen. Het gebruik van een bestelauto verschilt natuurlijk van een gezinsauto; je vervoert vaak goederen in plaats van personen, en de wagen beschikt over een laadruimte. Toch kun je een bestelauto niet vergelijken met een vrachtwagen. Zo mag het beladen gewicht niet meer zijn dan 3.500 kg.

Bestelauto­verzekering vergelijken

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste autoverzekering? Met deze aandachtspunten kom je verder bij het maken van de juiste keuzes voor het verzekeren van je bestelwagen.

1. Wat wil ik betalen voor een bestelauto­verzekering?
De premie is natuurlijk een belangrijke factor, omdat je niet meer wilt betalen dan nodig is. Je kunt de premie beïnvloeden door te kiezen voor specifieke aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp of een inzittendenverzekering. Meer aanvullende verzekeringen resulteren in een hogere premie, maar bieden ook een uitgebreidere dekking. Als de bestelauto door meerdere bestuurders wordt gebruikt, is het essentieel dit altijd te melden bij de verzekeraar. Tegenwoordig kun je premies eenvoudig vergelijken met behulp van vergelijkingstools waarin meerdere aanbieders zijn opgenomen, zodat je de beste verhouding tussen prijs en dekking kunt vinden.

2. Basisdekking vergelijken
Je bestelwagen verzekeren kan op 3 manieren: alleen WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Met alleen WA heb je geen dekking voor schade aan je eigen bestelwagen. De keuze tussen Beperkt of Volledig Casco hangt grotendeels af van de leeftijd en waarde van je bestelwagen.

Aanvullende Verzekeringsopties voor je bestelwagen

a. Ongevallenverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering keert een som geld uit als de bestuurder of een inzittende van je bestelwagen blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval in het verkeer.

b. Schadeverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering vergoedt de schade als de bestuurder van je bestelwagen betrokken in het verkeer raakt bij een ongeluk. Het kan gaan om letselschade van de bestuurder en de passagiers én/of om schade aan de vervoerde spullen. Lees meer.

c. Rechtsbijstandverzekering
Met deze verzekering heb je recht op juridische bijstand bij conflicten die verband houden met je bestelwagen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als er een geschil is over de schuldvraag bij schade.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *