Bestelautoverzekering

bestelautoverzekering

Je hebt een bestelauto nodig voor je werk. Om je spullen mee te nemen of om zaken te bezorgen. Je wilt de bestelwagen daarom goed verzekeren. In elk geval is er een WA-verzekering nodig voor schade die je kunt veroorzaken aan anderen. Als je bestelauto nieuw is, wil je waarschijnlijk een uitgebreidere verzekering.

Jouw bestelwagen verzekeren

Je bestelwagen verzekeren kun je zelf online regelen. Een bestelautoverzekering lijkt op een personenautoverzekering, maar er zijn verschillen. Natuurlijk gebruik je een bestelauto anders dan een gezinsauto, zo vervoer je vaker spullen dan personen. De wagen heeft dan ook een laadruimte. Toch kun je een bestelauto niet vergelijken met een vrachtwagen. Zo mag het beladen gewicht niet meer zijn dan 3.500 kg.

Bestelauto­verzekering vergelijken

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste autoverzekering? Met deze aandachtspunten kom je een heel eind bij het maken van de juiste keuzes voor het verzekeren van je bestelwagen.

1. Wat wil ik betalen voor een bestelauto­verzekering?
Premie is uiteraard een belangrijke factor, je wilt immers niet teveel betalen. De premie kun je beïnvloeden door te kiezen voor bepaalde aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp of inzittendenverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen, hoe hoger de premie maar ook hoe beter de dekking is. Het kan ook zijn dat de bestelauto meerdere bestuurders heeft, meld dit altijd bij de verzekeraar. De premie kun je tegenwoordig heel goed vergelijken met vergelijkingstools. Hier zijn meerdere aanbieders in meegenomen, zo weet je dat je de beste verhouding tussen prijs en dekking hebt.

2. Basisdekking vergelijken
Je bestelwagen verzekeren kan op 3 manieren: alleen WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Met alleen WA heb je geen dekking voor schade aan je eigen bestelwagen. Of je Beperkt of Volledig Casco kiest, hangt grotendeels af van de leeftijd en de waarde van je bestelwagen.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er voor je bestelwagen?

Ongevallenverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering keert een som geld uit als de bestuurder of een inzittende van je bestelwagen blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeval in het verkeer.

Schadeverzekering voor Inzittenden
Deze verzekering vergoedt de schade als de bestuurder van je bestelwagen betrokken in het verkeer raakt bij een ongeluk. Het kan gaan om letselschade van de bestuurder en de passagiers én/of om schade aan de vervoerde spullen. Lees meer.

Rechtsbijstandverzekering
Met deze verzekering heb je recht op juridische hulp bij een conflict die te maken heeft met je bestelwagen. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de tegenpartij over een schuldvraag bij schade.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *