40% meer camperverzekeringen

In de pandemie zijn er 40% meer camperverzekeringen afgesloten dan daarvoor. Er is een ware stormloop geweest op campers vóór en tijdens de coronacrisis.

Zomer 2020

In de zomer van 2020 was er een gedeeltelijke lockdown. Een camper was één van de weinige mogelijkheden die je had, om toch op vakantie te kunnen gaan. In 2020 betekende dit vooral kamperen in eigen land. Nederland is herontdekt als vakantieland hoorde je steeds vaker. Ook in 2021 zijn er veel vakanties in eigen land gevierd. Alle campings zaten volledig vol. De camper liefhebbers begonnen in 2021 ook wel weer het buitenland op te zoeken. Dit konden we ook duidelijk merken door de toename van aanvragen reisverzekeringen met Europa dekking.

Het gaat nu echt de goede kant op. Toch is voorzichtigheid nog altijd geboden. Campings in Nederland doen er alles aan om iedereen een fijne vakantie te laten hebben. Ga je naar het buitenland, check de reisadviezen van de overheid.

Zomer 2021

We zagen in de laatste 2 jaar een piek van aanvragen van camperverzekeringen van 54%. We hadden verwacht dat dit een tijdelijke opleving was en dat in de periode september – november 2021 er een afname zou zijn door verkoop van campers. Dit bleef echter uit. Mensen die voor en tijdens de pandemie een camper hebben gekocht hebben deze nog steeds in bezit. Ook door toename van verkoop van 2e hands campers bleef het aantal verzekeringsaanvragen aanhouden.

Zomer 2022

We verwachten dit jaar dat mensen net als vorige jaar er massaal met de camper of de caravan op uittrekken. In vijf jaar tijd is het aantal geregistreerde campers gestegen van 100.000 naar 140.000. De caravanverkoop blijft al een aantal jaren vrij stabiel, er zijn zo’n 425.000 caravans geregistreerd. Ook zie je steeds meer zelfbouw campers op de markt komen.

Is de camper een blijvertje?

Wij denken dat de camper nog wel een hele tijd favoriet blijft. Vakantie vieren staat voor zorgeloosheid genieten van je vrijheid. Een camper biedt dit ondanks wat er nu om ons heen gebeurt. Je bent minder afhankelijk van een bepaald gebied, mocht het ergens niet goed zijn dan rijd je zo door naar een andere locatie.

Lees ook: 7 tips voor een goedkope camperverzekering

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *