40% meer camperverzekeringen

In de pandemie zijn er 40% meer camperverzekeringen afgesloten dan daarvoor. Maar ook na corona blijft de camper populair.

Zomer 2020

In de zomer van 2020 was er een gedeeltelijke lockdown. Een camper was één van de weinige mogelijkheden die je had, om toch op vakantie te kunnen gaan. In 2020 betekende dit vooral kamperen in eigen land. Nederland is herontdekt als vakantieland hoorde je steeds vaker. Ook in 2021 zijn er veel vakanties in eigen land gevierd. Alle campings zaten volledig vol. De camper liefhebbers begonnen in 2021 ook wel weer het buitenland op te zoeken. Dit konden we ook duidelijk merken door de toename van aanvragen reisverzekeringen met Europa dekking.

Zomer 2021

We zagen in de laatste 2 jaar een behoorlijke piek van aanvragen van camperverzekeringen. We hadden verwacht dat dit een tijdelijke opleving was en dat in de periode september – november 2021 er een afname zou zijn door verkoop van campers. Dit bleef echter uit. Mensen die voor en tijdens de pandemie een camper hebben gekocht hebben deze nog steeds in bezit. Ook door toename van verkoop van 2e hands campers bleef het aantal verzekeringsaanvragen aanhouden.

Zomer 2022

Ook in 2022 trokken kampeerders massaal met de camper of de caravan erop uit. In vijf jaar tijd is het aantal geregistreerde campers gestegen van 100.000 naar 140.000. De caravanverkoop blijft al een aantal jaren vrij stabiel, er zijn zo’n 425.000 caravans geregistreerd. Ook zie je steeds meer zelfbouw campers op de markt komen.

De camper in 2023

Ook in 2023 is de camper een favoriet voertuig voor vakantie en weekendjes weg. Dit blijft voorlopig ook zo. Vakantie vieren staat voor zorgeloosheid genieten van je vrijheid. Een camper biedt dit altijd. Je bent minder afhankelijk van een bepaald gebied, mocht het ergens niet goed zijn dan rijd je zo door naar een andere locatie. Er zijn wel plannen om het bezit van een camper duurder te maken door de motorrijtuigenbelasting voor campers te verhogen. Dit is echter nog niet definitief.

Bedreigingen zoals we hebben meegemaakt met Corona kunnen zomaar weer de kop opsteken. Het is daarom altijd van belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Ga je naar het buitenland, check altijd de reisadviezen van de overheid.

Lees ook: 7 tips voor een goedkope camperverzekering

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *