De nieuwste baby Tesla

Het lijkt er sterk op dat Tesla op het punt staat om de elektrische automarkt opnieuw te verrassen met de aankondiging van hun langverwachte, betaalbare model – de Tesla Model 2. Met een geschatte prijs van €25.000,- belooft dit nieuwe lid van de Tesla familie een enorme hit te worden.

Hoewel de exacte naam en productiedatum nog onduidelijk zijn, is er een bevestiging van Musk dat de Model 2 in 2023 wordt gelanceerd voor een prijs die onder de €25.000,- ligt. De auto zal de strijd aangaan met modellen zoals de Volkswagen ID.3, de Nissan LEAF en de Kia Niro EV, waarbij Tesla streeft naar behoud van zijn leidende positie in het segment van elektrische voertuigen.

Tesla model 2

Verschillen Model 2 en Model 3

Als mogelijke vervanger voor de Model 3, die momenteel fungeert als de toegankelijke optie van Tesla, wordt de Model 2 gepositioneerd als het meest betaalbare model in het assortiment. Dankzij innovatieve batterijtechnologie, ontwikkeld met het oog op kostenbeheersing, belooft de Model 2 een bereik van meer dan 400 kilometer voor een aanzienlijk lagere prijs dan zijn voorgangers.

2 S3XY

De Europese versie van de auto zal naar verwachting worden geproduceerd in de nieuwe Gigafactory nabij Berlijn, naast de bestaande productielijnen voor de Model 3 en Model Y. Hoewel nog niet alles bekend is zijn de verwachtingen hoog van de Model 2. De ‘baby-Tesla’ heeft het potentieel om alle verkoopstatistieken te domineren, vooral door het huidige succes van de Model Y als bestverkochte auto in Europa. Elon Musk, altijd bekend om zijn gevoel voor humor, zou de auto wel eens de naam “Model 2” kunnen geven. Hiermee bouwt hij voort op zijn woordgrapje: de line-up wordt dan ‘2 S3XY’.

Met de naderende komst van de Tesla Model 2 lijkt deze elektrische auto geschikt te zijn voor een breed publiek.

Wat kost de baby Tesla autoverzekering?

Wij als liefhebber van Tesla én aanbieder van Tesla verzekeringen houden de ontwikkeling van Tesla nauwlettend in de gaten. Als u benieuwd bent naar ons aanbod, nodigen we u uit om vrijblijvend een offerte Teslaverzekering aan te vragen.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *