Hybride Porsche

De nieuwe Porsche Panamera Hybrid

Met de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid bouwt Porsche de spanning op. PHEV is vooral bekend door de Outlander PHEV maar nu zie je steeds meer sportwagens zoals de Panamera met een hybride motor. De Hybride Porsche is er in diverse PHEV-smaken, waaronder een Panamera Turbo S E-Hybrid met een systeemvermogen van liefst 700 pk.

Naast bovenstaand model zijn er nog twee PHEV’s van de Panamera, te weten de Panamera 4 E-Hybrid met 462 pk en de Panamera 4S E-Hybrid met 560 pk.

Tegenstrijdig?

Het blijft een beetje een gek idee, geruisloos wegrijden in een auto die in 3,2 seconden naar de 100 km per uur kan sprinten. Maar een combi van heerlijk relaxt rijden en als het kan het gaspedaal es lekker intrappen klinkt goed. De Turbo SE heeft een topsnelheid van 315 kilometers per uur. Het beste van twee werelden toch?

De verbrandingsmotor ondersteunt een 136 pk en 400 Nm sterke elektromotor. Deze motor is geïntegreerd in de achttraps PDK versnellingsbak. In de Panamera 4 E-Hybrid is dat een 330 pk sterke 2,9-liter turbo V6, in de Panamera 4S E-Hybrid een 440 pk sterke 2,9-liter V6 en in de Panamera Turbo S E-Hybrid lepelt Porsche een 571 pk sterke 4,0-liter biturbo V8.

Elektrische range

Een nieuwe 17,9 kWh batterij, dat vertaalt zich in een elektrische actieradius van ongeveer 50 kilometer. Voor iemand die veel op de weg is, is dit aan de krappe kant. Je moet dus geen illusies maken dat je volledig elektrisch kan rijden met deze hybride Porsche.

Een echte Porsche

De nieuwe Porsche is te herkennen aan zijn dubbele lichtunits en de grotere luchtinlaten. Aan de achterzijde zit een lichtstrip over de kofferbak. Er is goed nagedacht over het mooie design. De stoelen zijn goed instelbaar en het dashboard is overzichtelijk en je hebt genoeg been en bagageruimte. De Porsche komt met een compleet pakket die je uiteraard nog kunt uitbreiden met allerlei opties.

Hybride Porsche verzekeren

Bezit je een Porsche? Of denk je er over na om er één aan te schaffen? Dan ben je bij Veenstra en de Jong Assurantiën op de goede plek. Veenstra & de Jong Assurantiën beschikt over uitgebreide ervaring in het verzekeren van Porsches. De autoverzekering, speciaal voor Porsches voldoet aan de eisen die jij als Porsche bezitter mag verwachten. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan voor je Hybride Porsche.

 

Na je offerteverzoek ontvang je snel een offerte en informatie voor je Porsche in de mail. Wil je meteen dekking voor de Porsche, bel ons dan, we regelen dan meteen dat je Porsche is verzekerd.

Zorgeloos genieten van je Porsche, daar doen we ons best voor bij Veenstra en de Jong Assurantiën!

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

1 reactie

  1. Joris op zegt:

    In het verleden konden elektrische voertuigen geen hoge snelheden bereiken, maar de Porsche breekt deze denkwijze. Lijkt mij een heerlijk gevoel om op top snelheid te toeren. Gelden de normale klasse alarm systemen van een gewone Porsche ook voor de hybride modellen of is er een verschil?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *