Porsche 993

Er zijn Porsche kenners die zeggen dat de Porsche 993 de laatste echte Porsche 911 is.

De Porsche 993 is de Porsche 911 variant met een luchtgekoelde boxermotor. Deze Porsche is geproduceerd tussen 1993 en 1998. De 993 is de opvolger van de Porsche 964. De 993 is op zijn beurt opgevolgd door de Porsche 996 met een watergekoelde motor. Het is de vierde generatie Porsche 911 en is zeer gewild.

Eigenschappen Porsche 993

De Porsche 993 heeft een versnellingsbak met 6 versnellingen en een dubbele uitlaat. Er zijn diverse types zoals de Carrera Coupe, de Targa en voor de echte snelheidsduivel is er de GT2. Deze GT2 heeft maar liefst 450 pk. De kans dat je deze Porsche bemachtigt is klein aangezien er maar totaal 57 zijn gebouwd.

Carrera

De meest voorkomende Porsche uit de 993 serie is de Carrera Coupé. De Carrera Coupé heeft achterwielaandrijving met genoeg pk’s die je het echte Porsche gevoel geven. Vanaf 1995 volgde de 4 wiel aangedreven Carrera 4 en de 911 Turbo. De 993 cabrio was vooral populair in de Verenigde Staten. Met de kap naar beneden hoor je het geluid van de motor nog beter en is nu ook in Europa een gewild model.

Turbo Coupé

De 993 Turbo is een zeer gewilde auto. De boxermotor bestaat uit 6 cilinders, 2 turboladers en intercoolers. De Turbo heeft maar liefst 408 pk. Sommige Turbo’s hadden een X50 optie. Dit was een motor upgrade die het vermogen naar 430 PK opstuwde. Het mag voor zich spreken dat deze Porsche met je aan de haal gaat als je het gas intrapt. De vierwielaandrijving was voor die reden dan ook beslist niet overbodig. De kleur van deze auto is vaak diep rood en het interieur blauw. Als je deze auto wilt bezitten zal je diep in de buidel moesten tasten. De vraagprijs ligt zo tussen de 170.000 en 200.000,- Wel een stevig bedrag voor een tweedehandsje.

Porsche 993 verzekeren

Bezit jij een Porsche 993 of ben je deze voornemens te kopen? Vraag eerst een offerte bij ons op. Je weet dan wat de kosten zijn van de Porsche verzekering. Het is belangrijk dat je een autoverzekering neemt die speciaal gemaakt is voor de Porsche. Wij hebben al veel Porsche rijders mogen helpen met de juiste Porsche verzekering:

Offerte Porsche aanvragen

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *