Porsche Taycan

Maak kennis met de Porsche Taycan!

De eerste elektrische auto van Porsche is een slanke sport sedan die de uitstekende reputatie van het merk volledig waarmaakt. De Porsche Taycan levert ongelooflijke prestaties. De Turbo levert 670 pk, terwijl de Turbo S de intensiteit verhoogt met 750 pk. Beide modellen hebben vierwielaandrijving, leveren een ongelooflijke acceleratie en zijn zeer wendbaar.

In theorie is de Porsche Taycan de eerste echte uitdager van de Tesla Model S. In de praktijk hebben de Porsche en Tesla unieke voordelen die kopers naar een eenvoudiger besluit moeten leiden. De Model S biedt een groter rijbereik, een praktischer pakket en toegang tot een uitgebreid netwerk van snel laadstations. De prioriteit van de Porsche Taycan zijn vooral de prestaties, met bereik en binnenruimte als secundaire aandachtspunten.

De prijs van de Porsche Taycan

De Porsche Taycan Turbo kost zo rond de € 157.100,- en de Porsche Taycan Turbo S zit rond een prijs van € 191.000,-. In 2020 waren bij de lancering alleen de Turbo en de Turbo S beschikbaar. Hier komen in de toekomst meer varianten bij maar de Turbo en Turbo S zijn klaar om de duurste, krachtigste en best presterende Taycans te blijven.

Hoewel toekomstige varianten niet zo snel zullen zijn, is het mogelijk dat ze een beter rijbereik hebben dan de Turbo en de Turbo S. Zo zal de toekomstige Porsche Taycan 4s € 109.900,- gaan kosten maar komt deze een stuk verder op een volle lading dan de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S.

Zowel de Taycan Turbo als de Turbo S drijven alle vier de wielen aan met twee elektromotoren. Het duurt slecht 2,5 seconden om op de piekvermogens van 670 pk (Turbo) en 750 pk (Turbo S) te bereiken. De verwachting is dat de Turbo S in 2,6 seconden naar 100 kilometer per uur sprint, terwijl de Turbo dit in 3,0 seconden zou moeten doen.

Geschat wordt dat het Turbo-model een bereik zal hebben van ongeveer 435 kilometer, terwijl het Turbo S-model ongeveer 362 kilometer kan halen. Om het maximale uit dat bereik te halen, is er de Intelligent Range Manager van Porsche. Dit is een stukje software dat de klimaatregeling en de maximale snelheid aanpast wanneer het resterende batterijbereik onvoldoende is om de bestemming te bereiken.

Gezien de lage en strakke daklijn van de Taycan, is het interieur verrassend ruim. De Porsche voelt niet zo grotesk als die van een Tesla Model S. Iemand van 1.80 lang kan comfortabel zitten, zowel in voor als achter in de auto.

Heeft u een Porsche Taycan in bestelling? Vraag alvast een offerte Porscheverzekering  aan. U krijgt vervolgens het beste voorstel voor uw nieuwe auto per mail.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *