Registratie landbouwvoertuig

Registreren landbouwvoertuig 2022

registratie landbouwvoertuig

Ben je in het bezit van een landbouwvoertuig en heb je de registratie nog niet geregeld? Dan is dit een belangrijk bericht.

Vanaf 2022 moet elk landbouwvoertuig in Nederland die op de openbare weg komt geregistreerd zijn bij het RDW. Een landbouwvoertuig moet eerst gekeurd worden, de keuring regel je via de RDW. Kosten voor deze keuring ligt zo rond de € 140,-. Vervolgens krijg je een kenteken, dit kenteken moet in alle gevallen doorgegeven worden aan de verzekeraar.

Voertuigen die reeds een Grens Verkeer kenteken (GV kenteken) hebben, moeten ook geregistreerd zijn bij de RDW. Het is wel mogelijk om het GV kenteken te behouden. De kosten van registreren van een GV kenteken zijn iets lager. Vanaf 1 januari 2022 zijn ongeregistreerde GV kentekens ongeldig.

Niet registreren / wel verzekerd

Heb je eenmaal het landbouwvoertuig verzekerd en nog niet het kenteken doorgegeven aan de verzekeraar, doe dit dan zo snel mogelijk, je loopt kans een flinke boete te krijgen. Eind 2021 was ongeveer 40% van de kentekens van de (land)bouwvoertuigen aangemeld bij de verzekeraars. Justitie zal echter tot 1 juli 2022 geen bekeuringen uitdelen in verband met het niet registreren. Voor het niet verzekeren van een landbouwvoertuig kun je wel al voor 1 juli bekeurd worden.

Heb je al een tractor verzekering via Veenstra & de Jong of de Tractorverzekering.nl lopen en heb je het kenteken nog niet doorgegeven, wacht dan niet langer en geef meteen het kenteken + meldcode door. De RDW wordt geïnformeerd dat de tractor is verzekerd en dat je voldoet aan de verzekeringsplicht. Aanmelden kenteken kan via dit online formulier.

Voor meer info kijk op de tractorverzekering.nl of de website RDW.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.