Registratie landbouwvoertuig

Registreren landbouwvoertuig 2023

registratie landbouwvoertuig

700.000 trekkers, aanhangers en landbouwvoertuigen nu met kenteken

Het aantal afgegeven kentekens vanaf begin 2021 is hoger dan het RDW van te voren had ingeschat. Vanaf 2022 moet elk landbouwvoertuig in Nederland die op de openbare weg komt geregistreerd zijn bij het RDW. Een landbouwvoertuig moet eerst gekeurd worden, dit regel je bij de RDW. Kosten voor deze keuring zijn rond de € 140,-. Vervolgens krijg je een kenteken, dit kenteken moet in alle gevallen doorgegeven worden aan de verzekeraar.

Voertuigen die reeds een Grens Verkeer kenteken (GV kenteken) hebben, moeten ook geregistreerd zijn bij de RDW. Het is wel mogelijk om het GV kenteken te behouden, je ziet ze dus nog wel, het GV kenteken is te herkennen aan de letters GV in het kenteken. Vanaf 1 januari 2022 zijn ongeregistreerde GV kentekens ongeldig. Tractoren die een bouwjaar hebben vóór 1 januari 1978 mogen ook een blauwe kentekenplaat voeren. Staat wel zo leuk bij een oldtimer tractor.

Niet registreren / wel verzekerd

Heb je eenmaal het landbouwvoertuig verzekerd en nog niet het kenteken doorgegeven aan de verzekeraar, doe dit dan onmiddellijk, je loopt kans een flinke boete te krijgen. De meeste mensen zijn inmiddels geïnformeerd door waarschuwingen of zelfs een beschikking (boete). Landbouwvoertuigen die op de openbare weg rijden zonder registratie krijgen zonder meer een boete. Ook kan er een boete op je mat vallen als je niet voldoet aan de verzekeringsplicht.

Geef het kenteken + meldcode aan ons door, Wij informeren de RDW dat de tractor is verzekerd, hiermee voldoe je dan aan de verzekeringsplicht. Aanmelden kenteken kan via dit online formulier.

Voor meer info kijk op de tractorverzekering.nl of de website van het RDW.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *