Schade voorkomen in de winter

Schade voorkomen in de winter

Schadeloos door de winter

De winter staat weer voor de deur. Wat kun je zelf doen om de winter zonder vervelende schades door te komen? De meeste schade kan voorkomen worden met eenvoudige maatregelen. Alles goed winterklaar maken met onderstaande tips kan vaak al een groot verschil maken. Let op: als regulier onderhoud niet of niet goed is uitgevoerd, is er soms geen vergoeding bij schade.

Tips om schade in de winter te voorkomen 

  • Voordat de houtkachel weer aangaat, zorg voor een goed geveegd rookkanaal. Dit is belangrijk om schoorsteenbrand te voorkomen. In de voorwaarden staat meestal vermeld dat de schoorsteen ieder jaar geveegd moet worden.
  • De dakgoot zit na de herfst vaak vol met bladeren. Ook vogels laten vaak afval achter in dakgoten. Als het dan eens flink regent kun je zomaar wateroverlast krijgen door overlopende dakgoten. Regenwater kan dan gemakkelijk naar binnen slaan. Voorkom schade door de dakgoot minimaal 1x per jaar te legen. Woon je in bosrijk gebied check dan vaker je dakgoten.
  • Tap de buitenkraan af en zorg ervoor dat er geen water meer in de kraan zit. Leeg ook watertonnen, water krijgt een groter volume als het vriest, dat kan grote lekkages veroorzaken. Vaak komt dit pas aan het licht als de dooi inzet.  
  • Preventie, zorg voor rookmelders en koolmonoxide melders. Heb je een garage waar wel eens geklust wordt? Dan is een brandblusser zeker een goed idee. In de keuken kun je een branddeken achter de hand houden. Hiermee kun je snel een beginnende brand mee uitkrijgen.
  • Zorg voor goede kerstverlichting. Schakel over op ledverlichting, dit is veiliger en een bijkomend voordeel is dat ledverlichting veel minder stroom verbruikt dan de vroegere kerstlichtjes.

Toch schade? Zorg van te voren voor een goede woonverzekering met een uitgebreide dekking. Advies nodig? We helpen je graag!

Interessante blogs

Lees ook: Zonnepanelen verzekeren / Rookmelder verplicht

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *