Subsidie elektrische auto

Is er nog subsidie bij de aankoop van een elektrische auto?

De subsidie voor elektrische auto’s is uitsluitend van toepassing op voertuigen die volledig elektrisch rijden. Hybride auto’s die ook gebruik maken van fossiele brandstoffen komen niet in aanmerking voor subsidie. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een elektrische auto, zijn er enkele belangrijke punten om in overweging te nemen.

elektrische auto

Controleer de actuele regelingen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op deze website kun je tevens direct de subsidieaanvraag indienen. Met deze subsidie streeft de overheid ernaar elektrisch rijden voor een breder publiek toegankelijk te maken, vooral nu er steeds meer volledig elektrische auto’s op de markt verkrijgbaar zijn. Particulieren hebben nu de mogelijkheid om over te stappen naar een duurzamere vorm van vervoer.

Hoogte van de subsidie voor elektrische auto’s

Deze regeling is van kracht voor personenauto’s met een nieuwwaarde tussen € 12.000 en € 45.000,-. In 2023 en 2024 bedraagt de subsidie voor nieuwe elektrische personenauto’s particulier (Sepp) € 2950,-, terwijl voor gebruikte auto’s het bedrag onveranderd blijft op € 2000,-. De subsidiepot voor nieuwe auto’s is momenteel nog niet uitgeput, maar die voor gebruikte auto’s raakt bijna leeg.

Gezien de nieuwwaarde tot € 45.000,- komen steeds meer auto’s in aanmerking voor de regeling. Neem bijvoorbeeld de Tesla model 3 dit is nu nog de kleinste Tesla, hoewel er nog een kleinere Tesla op komst is. De cataloguswaarde van de Tesla 3 begint bij € 42.000,- waardoor deze nog net in deze categorie kan vallen.

Verzekeringsplicht autoverzekeringen

Als je een auto in bestelling hebt, is het raadzaam om alvast autoverzekeringen te vergelijken. Vergeet niet dat zodra de auto op jouw naam staat, je deze onmiddellijk moet verzekeren. Je kunt ons bellen voor een premieopgave of de autopremie berekenen op onze website.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *