Subsidie elektrische auto

Is er nog steeds subsidie bij de aankoop van een elektrische auto?

De subsidie voor de elektrische auto geldt alleen voor auto’s die volledig elektrisch rijden. Voor hybride auto’s die ook gebruik maken van fossiele brandstoffen kun je geen subsidie aanvragen. Voordat je een elektrische auto aanschaft, let even op het volgende.

Check altijd of er regelingen zijn, dit kun je nagaan op de website van de RVO. Op deze website kun je ook gelijk de subsidie aanvragen. Met deze subsidie wil het kabinet elektrisch rijden voor meer mensen toegankelijk maken. Er komen steeds meer volledig elektrische auto’s op de markt. Het wordt nu ook voor particulieren een mogelijkheid om over te stappen naar een duurzamere manier van vervoer.

Hoogte subsidie elektrische auto

De subsidieregeling was in 2020 en 2021 dat een particulier eigenaar € 4000,- subsidie ontving voor een nieuwe elektrische personenauto. Voor een gebruikte elektrische auto was er een subsidieregeling van € 2000,-. De subsidieregeling gold voor personenauto’s die tussen € 12.000 en € 45.000,- nieuw kosten. Deze subsidieregelingen waren een groot succes.

Gezien de nieuwwaarde tot € 45.000,- komen veel auto’s niet in aanmerking voor de regeling. Neem de Tesla model 3 dit is de kleinste Tesla, de cataloguswaarde van de Tesla begint pas vanaf een kleine € 70.000,- Het gaat dus echt om het middensegment. Schaf je een auto aan, verzeker deze meteen. Je kunt ons bellen of een premie aanvragen.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *