Tesla Model Y

De Tesla Model Y, simpelweg nu aan de top

Tesla blijft triomferen, en onze automotive wereld raakt gestaag doordrenkt met de aanwezigheid van Tesla’s. Het Model Y steekt er tot op heden met kop en schouders bovenuit als de meest geliefde Tesla. Met de introductie van het Model Y heeft de ludieke woordspeling “S3XY” van CEO Elon Musk zijn volledige betekenis bereikt.

De Model Y wordt al vanaf 2020 geproduceerd. De Tesla Model Y verovert de automarkt voor nieuwe auto’s wereldwijd met overtuiging. In Q1 van 2023 werden wereldwijd meer dan 250.000 stuks verkocht, waarmee de Model Y de eerste plaats inneemt. Dit succes volgt op de Toyota RAV4, die voorheen de bestverkochte auto was. De Chinese markt heeft hier een groot aandeel in, met bijna 100.000 verkochte Model Y’s in het 1e kwartaal 2023. In de Verenigde Staten waren het er iets meer dan 80.000 en in Europa dik 70.000, waarbij Nederland ook een flinke bijdrage levert met bijna 4000 verkochte exemplaren tot en met april. De Model Y lijkt op weg te zijn om wereldwijd de bestverkochte auto van 2023 te worden.

Tesla

Verschillen Model Y en de Model 3

Deze compacte cross-over is de familie vriendelijke variant van de Model 3, zoals de Model X zich verhoudt ten opzichte van de Model S. De Model Y is hoger, ruimer en praktischer dan de Model 3. Beide modellen delen zelfs hun interieur, met het verschil dat de Model Y leverbaar is met een derde zitrij. Topman Elon Musk dacht dat de Tesla Model Y het best verkopende model zou zijn, daar kan hij wel eens gelijk in hebben. Er zijn vier uitvoeringen op de markt: een Standard Range (370 kilometer), Long Range (480 kilometer), Dual Motor AWD (450 kilometer) en Performance (450 kilometer).

Tesla Model Y verzekering

Wij als liefhebber van Tesla én aanbieder van Tesla verzekeringen houden de ontwikkeling van Tesla nauwlettend in de gaten. Naast de Model Y is Tesla ook nog bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Tesla Model 2, de Tesla Pick-up en de Tesla Semi. Bent u benieuwd naar de premie voor een Tesla Model Y verzekering, vraag vrijblijvend een offerte Tesla aan.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

1 reactie

  1. Top

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *