Vakantieplannen

 

vakantieplannen

 

Passen de verzekeringen nog bij jouw vakantieplannen?

Veel mensen zijn in de winterperiode aan het nadenken over de zomervakantie. Ben jij al plannen aan het maken? Ga je met de camper, caravan of met de boot? Of blijf je lekker thuis? Wat je vakantieplannen ook zijn, check van te voren of je verzekeringen nog actueel zijn en passen bij de vakantieplannen.

Wanneer je een paar weken op zomervakantie gaat en in de rest van het jaar ook eens een week of weekendje weg gaat, dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering al snel de voordeligste keus. Ontdek of dit ook voor jou geldt: 

Verder van huis?

Check of je werelddekking op de polis hebt. Hiermee ben je overal ter wereld verzekerd als er iets onverwacht gebeurt tijdens de reis. En daarbij heb je het vertrouwde gevoel dat je kunt rekenen op de hulp van de ANWB Alarmcentrale, 24 uur per dag.

Voor de avonturiers

Ben je van plan te gaan raften in de Alpen, te gaan abseilen in de Ardennen of heb je de intentie om op een ‘banaan’ de Middellandse Zee op te gaan? Voor een aantal vakantie activiteiten heb je de dekking Gevaarlijke Sporten nodig. Je bent dan verzekerd voor: schade/diefstal van meegenomen sportbagage of spullen die je moet huren. ook eventuele onverwachte kosten vallen hieronder, zoals een gipsvlucht.

Medische kosten kunnen in de papieren gaan lopen

Via je Nederlandse zorgverzekering krijg je medisch zorg maximaal vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Deze tarieven kunnen per land flink verschillen. Zo zijn behandelkosten in Spanje soms wel drie keer zo duur als in Nederland. En in de Verenigde Staten soms wel tien keer hoger. Met de dekking Medische kosten zijn deze kosten verzekerd.

Eerder richting huis dan gedacht?

Heb je bijvoorbeeld je been gebroken met skiën en kun je alleen met het vliegtuig terug? Deze repatriëringskosten zitten niet in het standaardpakket van je zorgverzekering. Via de reisverzekering in combinatie met wintersport komen deze kosten wel volledig voor vergoeding in aanmerking.

Met de auto, caravan of camper op reis?

Sta je in het buitenland met autoproblemen langs de weg? Dan valt dit helaas niet standaard onder de dekking van je auto- of camperverzekering. Via een reisverzekering of autoverzekering met (aanvullende) pechhulp dekking in het buitenland voorkom je onaangename verrassingen. Met de caravanverzekering is de caravan goed verzekerd tegen schade en diefstal. Je kunt daarnaast rekenen op een gratis vervangende caravan na een ongeval.

Vallen je vakantieplannen in het water?

Soms gaat de hele vakantie niet door, bijvoorbeeld door ziekte. Dat is zeer vervelend. In zo’n geval verzacht de annuleringsverzekering de financiële pijn, omdat de hele reissom wordt vergoed. Check altijd het reisadvies.
Kortom: het checken van de verzekeringen tijdens het plannen van de vakantie is een aanrader! Wij helpen je hier graag bij!

Fijne vakantie!

P.S. Wist je dat deze doorlopende reisverzekering als beste is getest door de Consumentenbond!

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste kantoor van Friesland! Websites optimaliseren voor meer vindbaarheid? Check. De administratie bijhouden? Geen probleem. En als collega's of klanten me nodig hebben, sta ik paraat. In mijn vrije tijd speel ik graag padel.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *