128% meer verbouwingen dan vóór pandemie
Vooral in 2021 is er flink verbouwd in bestaande woningen. In 2020 was er een stijging te zien van 45% maar in 2021 sloegen nog meer mensen aan het verbouwen. Je woning opknappen of uitbreiden van de woning is een wens van veel mensen en is enigszins aangewakkerd door het thuiswerken. Mensen brachten meer tijd thuis door, ineens was er behoeft aan een werkplek en er was ook meer (vrije) tijd om zelf te klussen.
Je woning verbouwen kan een behoorlijke waardevermeerdering opleveren. Zoals iedereen weet zijn de huizenprijzen door het dak gegaan en is een verbouwing zeker een goede investering. Op dit moment stijgt de hypotheekrente weer en worden materialen steeds duurder, het wordt dus nu steeds moeilijker om voor een redelijke prijs de woning te verbouwen.
Verbouwen en verzekeren
Dat de opstalverzekering verhoogd moet worden is meestal wel bekend maar waar vaak niet meteen aan gedacht wordt is het aanpassen van de inboedelverzekering. Stel je verbouwt je woonkamer en je laat een serre aanbouwen. Waarschijnlijk wordt de woning meer waard door verbetering én uitbreiding van je woning. Dus moet de opstalverzekering verhoogd worden. Als je dan toch bezig bent koop je misschien wel nieuwe gordijnen, een nieuwe kast of een nieuwe bank. Zaken zoals een nieuwe bank vallen onder je inboedel. Let dus goed op welke verzekeringen je aan moet passen.
Woonpakket
Handig is dat je een woonpakket afsluit. Je opstal én inboedel zitten dan in één pakket. Als je een woonpakket kiest met garantie tegen onderverzekering, kun je nooit onderverzekerd raken. Onderverzekering wil je beslist niet in zo’n situatie, net alles nieuw en er zal maar iets gebeuren waardoor je alles kwijtraakt. Vervolgens zegt de verzekeraar dat je niet alles krijgt uitbetaald omdat de verzekerde som niet voldoende is. Daar lig je toch wakker van.
Verhuizen en samenwonen
In zo’n woonpakket zit meestal ook een aansprakelijkheidsverzekering. Ook deze verzekering verdient enige aandacht. In het geval je eerst alleen woont en je besluit samen te gaan wonen moet je de verzekering aanpassen. Je aansprakelijkheidsverzekering kun je gemakkelijk laten aanpassen van alleenstaand naar gezinsdekking. Bij sommige aansprakelijkheidsverzekeringen kun je kiezen tussen gezinsdekking met en zonder kinderen. Het kan enig premievoordeel opleveren als je de juiste gezinssamenstelling kiest.
Woonpakket vergelijken
Weet je niet of je goed verzekerd bent of wil je prijzen van woonpakketten vergelijken dan raden we je aan om een verzekeringcheck te doen. Wat ook kan is een adviesgesprek aanvragen. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Je wordt bijgepraat voor zaken die voor jou belangrijk zijn. En het hoeft niet zo vaak, als je een goed woonpakket afsluit, hoef je pas weer actie te ondernemen als er iets wijzigt in je gezinssituatie. Dit kan telefonisch maar je kunt ook een bezoek aanvragen. Als je dat doet, weet je zeker dat je goed zit.