Op camperavontuur: Met de camper op reis

Wanneer je voor het eerst met de camper op vakantie gaat, is een goede voorbereiding essentieel voor een zorgeloze reis. Hier delen we enkele handige tips om jouw eerste camperavontuur tot een plezierige en probleemloze ervaring te maken.

camper op reis

Een Camperverzekering meteen met Bonusvoordeel

Bij de aanschaf van een camper is een verzekering verplicht. Als je voor het eerst een camper verzekert dan kan de premie best wel hoog uitpakken. Wij hebben hier een oplossing voor. Maak gebruik van ons bonusprogramma, waarbij de no-claim korting van je autoverzekering ook geldt voor de camperverzekering.

Bereid je thuis goed voor – Voorkom Verrassingen onderweg

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je ruim de tijd hebt om alles in te pakken en de route van tevoren al hebt bepaald. Zo kom je onderweg niet voor onaangename verrassingen te staan. Het is ook handig om een noodpakket mee te nemen, voor het geval dat je pech krijgt onderweg. Denk eraan om bijvoorbeeld eten en/of drinken mee te nemen, voor het geval de winkels onderweg gesloten zijn.

Rijden met een camper – Anders dan een Auto

Meestal is een normaal *B-rijbewijs voor veel campers voldoende, tenzij dit anders is aangegeven. Ook rijdt een camper natuurlijk anders dan een auto. Campers zijn groter en breder dan een personenauto. Daarom is het altijd handig een stickertje met de hoogte en breedte op je dashboard te plakken. Zo voorkom je dat je om moet draaien op de route of zelfs vast komt te zitten!

Belaad de camper niet te zwaar

Belangrijk is dat de camper niet te zwaar beladen is. Een overbeladen camper remt slecht en dit kan ongelukken veroorzaken. Tevens kun je er een boete voor krijgen en kost het natuurlijk veel meer brandstof, wat allemaal nadelig is voor de portemonnee. Bij het inladen, zorg ervoor dat de spullen georganiseerd worden weggeborgen. Scherpe bochten doen alle borden schuiven maar ook bij wegtrekken vliegt een laptop zo over tafel. Kortom, hoe beter alles georganiseerd ligt, hoe comfortabeler de camper reis verloopt met als gevolg een prettigere vakantie.

Neem je fietsen mee

Als je op reis gaat met de camper, heb je letterlijk het stuur in eigen handen. Je bent zo vrij als een vogel. Ook is het heerlijk om daarom de fietsen mee te nemen. Zo kan je op elk gewenst moment een stuk gaan fietsen in de prachtige omgeving van je camperplek.

Geniet van elke kilometer

Plan routes met een redelijk aantal kilometers per dag. Zo vermijd je vermoeidheid en geniet je optimaal van de omgeving. Kwaliteit boven kwantiteit voor een ontspannen reis.

Op reis met de camper dichtbij

Je eerste vakantie met de camper hoeft niet meteen heel ver weg te zijn. Voor de eerste keer vakantie vieren met de camper is het aan te raden wat dichter bij huis te blijven. Ook dichtbij zijn er mooie plekken te ontdekken. Friesland bijvoorbeeld heeft de kampeerder veel te bieden! Ontdek deze provincie dan ook met de camper in de rustige natuur, de bruisende hoofdstad Leeuwarden en niet te vergeten, de omgeving van de Waddenzee of de Waddeneilanden. Als je naar een eiland wil, zoals Ameland, reserveer dan op tijd de overtocht.

Tot Slot

Overweeg je een camper aan te schaffen en er mooie reizen mee te maken? Een goede verzekering is van essentieel belang. Ook fijn om te weten dat een dekking zoals hulpverlening gewoon bij de prijs is inbegrepen. Je kunt de verzekering op deze website zelf regelen of ons om advies vragen. Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt je graag met de beste camperverzekering.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *