Zonnepanelen verzekeren

zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen op je dak en dan?

Steeds meer daken van woonhuizen hebben zonnepanelen. Niet zo gek natuurlijk. Het levert een forse besparing op en je verduurzaamt je huis. 2 vliegen in 1 klap! Maar, let op! Geef dit altijd door aan je verzekeringsadviseur. Zonnepanelen worden vaak geïnstalleerd als er al een woonhuisverzekering is afgesloten. Dikwijls wordt vergeten om deze aanpassing door te geven aan de verzekeraar. Het is erg belangrijk dat zonnepanelen worden vermeld op de brandverzekering. Zonder vermelding zijn zonnepanelen niet of nauwelijks verzekerd en kan het zelfs zo zijn dat je huis is onderverzekerd. Apart zonnepanelen verzekeren kan ook maar in het algemeen is dit een stuk duurder.

Vallen zonnepanelen onder opstal of inboedel?

Nu rijst de vraag, onder welke verzekering vallen zonnepanelen? Aan welke verzekeraar moet je doorgeven dat de zonnepanelen verzekerd moeten worden? Om dit te beantwoorden stellen we eerst de vraag, heb je een koop- of een huurhuis? De tweede vraag is: Zitten de zonnepanelen nagelvast aan de woning of staan ze los, bijvoorbeeld op de grond.

Heb je een koophuis? Dan kunnen de zonnepanelen meeverzekerd worden op de opstalverzekering. Met opstal wordt het woonhuis bedoeld. Bij een huurhuis heb je geen opstalverzekering, de zonnepanelen verzekeren kan nu op de inboedelverzekering. Heb je een koophuis, maar staan de zonnepanelen op de grond? Dan vallen ze alsnog onder de inboedelverzekering omdat ze niet nagelvast aan de woning vastzitten. De verzekeraar kan wel extra eisen stellen, zoals het extra verankeren van panelen, zodat ze niet kunnen wegwaaien of worden gestolen.

Schade aan zonnepanelen

Nu je hebt doorgegeven aan de verzekeraar dat je zonnepanelen in gebruik hebt genomen, wil je weten waarvoor je zonnepanelen nu precies verzekerd zijn. Per verzekeraar verschilt dit en heb je ook nog de mogelijkheid voor verschillende dekkingen. Wil je uitgebreid verzekerd zijn? Of kies je ervoor dat alleen schade gedekt is veroorzaakt door brand/storm en blikseminslag? Keuze en premies genoeg waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om die reden hebben wij een verzekeringscheck opgesteld.

Met de gratis en vrijblijvende verzekeringscheck krijg je persoonlijk advies van onze adviseur. We maken een vergelijking van dekking en premie van verzekeringen die nodig zijn. Je krijgt vervolgens een helder en duidelijk overzicht met een advies.

Zelf premie berekenen?

Wij helpen je graag met de beste verzekeringen. Heb je vragen of wil je meer informatie, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Over Ann de Haan

Sinds 2004 werk ik bij Veenstra & de Jong Assurantiën, het leukste assurantiekantoor van Friesland. Ik ben verantwoordelijk voor het websitebeheer, de assurantie- en financiële afdeling.

Bekijk alle berichten door Ann de Haan →

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *