• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Boot verzekeren

Boot verzekeren

bootverzekering

Boot verzekeren

Op het water zijn is puur genieten. Laat de zorgen over verzekeringen aan ons over. Wil je je boot verzekeren? Wij regelen het graag voor je.

 • Voordeligste premie met 40% korting
 • Vandaag nog verzekerd
 • Geen eigen risico

Zorgeloos genieten van je boot

Of bel: 0513-646494

Bij Veenstra & de Jong regel je snel en voordelig de boot verzekering

Als je een boot aanschaft, dan wil je zo snel mogelijk het water op. Je kan het helemaal online regelen. Op deze website verzeker je de boot in een paar minuten. Verzeker je van een lagere premie, geen eigen risico en een gratis casco inboedeldekking. Elk jaar dat je geen schade hebt krijg je no-claim korting. Deze korting loopt op naar 40%.

Onze voordelen

 • No claim korting tot 40%
 • 14 dagen bedenktijd
 • Geen eigen risico voor boten tot € 50.000,-
 • Inclusief hulpverlening
 • Inboedel meeverzekerd bij cascodekking
 • Voordelige premie

Goedkope je boot verzekeren

Met de bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën weet je zeker dat je een goedkope bootverzekering hebt, het voordeel loopt alleen maar verder op. Elk jaar dat je geen schade hebt, krijg je meer no-claim korting. Als er wel schade is, kun je op ons rekenen.

Garantie uitbetaling 100% aanschafwaarde

Raakt je boot in de eerste 3 jaar na aanschaf total loss? Dan krijg je de volledige aanschafwaarde vergoed bij uitgebreid casco dekking.

Boten tot € 50.000,- geen eigen risico

Door te kiezen voor geen eigen risico, hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten bij schade. Als dit je niet zorgen baart, kun je ook extra premiekorting verkrijgen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. De keuze is aan jou.

Uitgebreide Casco dekking

Bij ons heb je de keuze tussen de Basis Casco dekking en de uitgebreide Casco dekking. De uitgebreide Casco dekking biedt werkelijk uitgebreide bescherming. Schade door vandalisme, lekkage, overspanning, joyvaren, vorst en constructiefouten van de boot zijn allemaal gedekt. Bovendien is er geen aftrek omdat een oud onderdeel moet worden vervangen door een nieuw onderdeel bij schade. Je geniet van volledige zekerheid met onze uitgebreide Casco dekking.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Mag een kind een boot besturen?

Een kind ouder dan 12 jaar oud mag een boot besturen van maximaal 7 meter lang. De boot mag niet sneller kunnen varen dan 13 kilometer per uur. Voorbeelden zijn een vissersboot of een rubberboot met 3 pk motorvermogen. Een motorboot tot maximaal 20 kilometer per uur is de minimum leeftijd van de bestuurder, 16 jaar. Wanneer de boot sneller dan 20 kilometer per uur kan varen dan is de minimumleeftijd 18 jaar en moet de bestuurder in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs. Let op: Geen verzekeringsdekking als deze voorwaarden niet wordt opgevolgd.

In welke landen is een bootverzekering verplicht?

In Nederland is een bootverzekering niet altijd wettelijk verplicht. Soms wordt dit geëist bij zeilwedstrijden of door de bootstalling. Wil je eigen schade vergoed hebben dan is het afsluiten van een bootverzekering een noodzaak.

In landen rond de Middellandse Zee (Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje) is er een wettelijke verplichting om je boot te verzekeren. Hiervoor is een verzekeringsbewijs nodig. Dit verzekeringsbewijs kun je bij ons aanvragen.

Ik woon in België, kan ik mijn boot verzekeren in Nederland?

Als de boot een ligplaats heeft in Nederland dan kun je bij ons de boot verzekeren als je in België of Duitsland woont. Meer informatie hierover: Bootverzekering België / Duitsland.

Heb ik een eigen risico op de bootverzekering?

Je hebt geen eigen risico op de bootverzekering. Je kunt uiteraard wel een vrijwillig eigen risico nemen op de bootverzekering. Hierbij kun je kiezen uit een eigen risico van € 250,- oplopend tot €5.000. Een eigen risico verlaagt de premie, maar kies het eigen risico waar jij je goed bij voelt.

Kan ik mijn schadevrije jaren van de vorige verzekering meenemen?

Ja, als je ons de originele royementsverklaring toestuurt van de vorige verzekeraar, kunnen wij deze schadevrije jaren overnemen op je nieuwe verzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je ontvangt. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 40%. Bereken de premie bootverzekering.

Uit welke dekkingsgebieden kan ik kiezen?

Bij de bootverzekering van Veenstra & de Jong heb je keuze uit 3 dekkingsgebieden:

Nederland basis:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, de Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer. (met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia).

Nederland uitgebreid:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust (m.u.v. de gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia).

Europese binnenwateren:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij (indien van toepassing) het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier zullen wij de schade beoordelen en kijken of er dekking is voor je gemelde schade.

Kan ik mijn boot verzekeren voor wedstrijdvaren?

Nee, helaas is het bij ons niet verzekerd als je meedoet met wedstrijdvaren. Heb je een zeilboot en doe je mee aan zeilwedstrijden dan hebben we wel mogelijkheden.


Welke dekking

WA Basisdekking

 • Schade aan derden
 • Korting op Beveiliging
 • Incl. opruimingskosten
 • Hoge No-Claim

Basis Casco

 • Aanvaring
 • Inboedel verzekerd
 • Brand, Storm & Diefstal
 • Ontploffing & Bliksem

WA dekking

Een WA verzekering is een dekking die er voor zorgt dat je verzekerd bent voor schade aan anderen. Dit kan schade zijn aan een andere boot, iemand die aan het zwemmen is of een steiger. De verzekerde som bij WA dekking is € 7.500.000,-.

Gedekt is ook:

 • Schade door een waterskiër die schade achter de boot veroorzaakt;
 • Kosten van het lichten, bergen en opruimen van de boot als dit verplicht wordt gesteld door de overheid;
 • Hulpverlening in Europa

Basis Casco dekking

Met deze dekking is schade aan je eigen boot grotendeels verzekerd. Schade aan losse spullen is bijvoorbeeld gedeeltelijk meeverzekerd. De trailer en buitenboord motor zijn alleen verzekerd, als deze met name zijn genoemd op de polis.

Dekking diefstal

Onder diefstaldekking valt ook inbraak of een poging daartoe. Bij diefstal wordt er gekeken naar de dagwaarde. Ook in de winterstalling is diefstalschade gedekt.

Dekking Brand

Schade door brand en ontploffing valt hier ook onder.

Dekking Natuur

Hagel, bliksem en storm schade noemt men natuurschade.

Uitgebreid Casco dekking

Alle hierboven genoemde schades. Daarnaast ben is de boot ook verzekerd voor schades door:

 • Overspanning of inductie
 • Vorst
 • Fabrieksfouten (eigen gebrek schades)
 • Vandalisme

Aanschafwaardegarantie (3 jaar). Je krijgt het aankoopbedrag vergoed als de boot wordt gestolen of total loss raakt in de eerste drie jaar na afsluiten van de bootverzekering. De boot dient aangeschaft te zijn bij een officiële bootverkoper, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Boottrailer
Bij beperkt casco of uitgebreide casco kun je de boottrailer meeverzekeren. De trailer is voor plotselinge en onvoorziene beschadiging of verlies door elk onverwacht van buitenkomend onheil verzekerd, ook als gevolg van eigen gebrek. De trailer wordt tegen dagwaarde verzekerd.

Inboedel dekking
De inboedelverzekering dekt diefstal en schade aan alle losse spullen in de afgesloten boot. Bij Basis Casco of Uitgebreid Casco is de inboedel gratis meeverzekerd. Bij schade aan de inboedel wordt een deel van het verzekerd bedrag vergoed. Evt. kun je inboedel nog extra meeverzekeren.

Ongevallen opvarenden
Blijvende invaliditeit en overlijden door een ongeval is gedekt van opvarenden. Dit geldt ook als je aan- en van boord gaat. Je bent ook verzekerd voor een ongeval van jezelf en jouw familie tijdens een tijdelijk verblijf aan boord van een andere boot.

Rechtsbijstand
Je bent als verzekeringsnemer (particulier) verzekerd voor juridische conflicten. Deze conflicten moeten te maken te hebben met deelname aan het waterverkeer en/of het bezit, vervanging, onderhoud van de boot die verzekerd vermeld staat op de polis van de bootverzekering.

Gratis dekking volgboot
De bijbehorende volgboot (maximaal 10 pk) is gratis mee te verzekeren voor dezelfde dekking als de hoofdboot tot € 5.000,-.

Hulpverlening
Alarmcentrale biedt hulp in de volgende gevallen:

 • Bij uitval van de boot
  Er kan niet verder gevaren worden door diefstal of schade aan de boot
 • Bij uitval van de boottrailer of de auto die jouw boottrailer trekt
  Als de auto waarmee je de boottrailer trekt waarop je de boot meeneemt op reis, ineens uitvalt
 • Bij uitval van de schipper of de bestuurder van de trekkende auto
 • Bij blokkering van de vaarwegen
  Als je niet meer verder kunt varen of reizen met de boot door enige onvoorziene blokkering van de vaarwegen terug naar Nederland.