Bootverzekering

Bereken premie

Bij Veenstra & de Jong regel je snel en voordelig de bootverzekering

Als je een boot bezit, dan wil je zo snel mogelijk het water op. Je kunt je adviseur bellen maar je boot verzekeren kun je ook online regelen. Op deze website verzeker je de boot in een paar minuten. Verzeker je de boot via deze site dan heb je een lagere premie, geen eigen risico en hebt je gratis de inboedel meeverzekerd. Elk jaar dat je geen schade hebt krijg je no-claim korting. Deze korting loopt op naar 40%.

Wat is de premie bootverzekering?

De premie van deze bootverzekering is in de meeste gevallen lager doordat we veel online én via de telefoon werken, daardoor blijven de kosten laag en dat merk je als je de bootverzekering bij ons afsluit. De premie van de bootverzekering kun je uitrekenen met de handige tool of je belt ons even, je weet dan binnen 2 minuten de kosten voor je bootverzekering.
Bereken premie boot

Welke dekking boot is het beste?

Je heb keuze tussen: WA dekking, Basis Casco en Uitgebreid Casco;

WA dekking dekt schade aan anderen. Bijvoorbeeld schade aan een andere boot, een steiger of een persoon. De vergoeding is tot maximaal€ 7.500.000,-. Schade door waterskiën is gedekt en ook Hulpverlening in geheel Europa is verzekerd.

Basis Casco dekking verzekert ook schade aan je eigen boot. Inboedel, trailer en buitenboord motor kun je meeverzekeren. Er volgt schadevergoeding als gevolg van brand, storm, bliksem, ontploffing, diefstal en aanvaringen.

Uitgebreid Casco dekking
-Alle eerder genoemde zijn verzekerd onder uitgebreid. Daarnaast ook dekking voor:
-Overspanning of inductie
-Vorst
-Fabrieksfouten (eigen gebrek schades)
-Vandalisme

Is je boot verzekeren verplicht?

Nederland heeft veel watersport liefhebbers. Het is niet altijd verplicht om een boot te verzekeren. Kleine bootjes zijn in de meeste gevallen verzekerd op de particuliere Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering: Check hiervoor je voorwaarden, meestal komt het hier op neer: Er is dekking op de AVP als de buitenboordmotor minder vermogen heeft dan 4 pk en/of het zeil kleiner is dan 16 m2. Als je twijfelt of er dekking is op je WA gezinspolis, informeer dan bij de verzekeraar. Wij adviseren booteigenaren met een motor meer dan 4 pk en/of een groter zeil dan 16 m2, minimaal een WA verzekering boot aan te vragen. Een beheerder van een stalling of jachthaven eist soms ook dat je een bootverzekering afsluit. De WA dekking voor een boot kan ook geëist worden door organisaties van zeilwedstrijden.

Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs, kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat. Lees meer..

 

 

 

Kenmerken bootverzekering

  • No claim korting opbouwen tot 40%
  • 14 dagen bedenktijd
  • Geen eigen risico voor boten tot € 50.000,-
  • 24 uur per dag hulpverlening
  • Inboedel gratis verzekerd (casco dekking)
  • Lage premie door online afsluiten
Home Bootverzekering