Bootverzekering

Bereken premie

Bij Veenstra & de Jong regel je snel en voordelig de bootverzekering

Als je een boot bezit, dan wil je zo snel mogelijk het water op. Regel de verzekering meteen via deze website. Online je boot verzekeren heeft een aantal voordelen zoals een lage premie, hoge no-claim korting, geen eigen risico en je hebt gratis de inboedel meeverzekerd.

Wat is de premie bootverzekering?

De premie van deze bootverzekering is laag omdat we veel online én via de telefoon werken blijven de kosten laag en dat voordeel merk je als je de boot bij ons verzekert. De premie van de bootverzekering kun je uitrekenen met de handige tool of je belt ons even, je weet dan binnen 2 minuten de kosten voor je bootverzekering.
Bereken de premie voor de boot

Welke dekking boot is het beste?

Je heb keuze tussen: WA dekking, Basis Casco en Uitgebreid Casco;

WA dekking dekt schade aan anderen. Bijvoorbeeld schade aan een andere boot, een steiger of een persoon. De vergoeding is tot maximaal€ 7.500.000,-. Schade door waterskiën is gedekt en ook Hulpverlening in geheel Europa is verzekerd.

Basis Casco dekking verzekert ook schade aan je eigen boot. Inboedel, trailer en buitenboord motor kun je meeverzekeren. Er volgt schadevergoeding als gevolg van brand, storm, bliksem, ontploffing, diefstal en aanvaringen.

Uitgebreid Casco dekking
-Alle eerder genoemde zijn verzekerd onder uitgebreid. Daarnaast ook dekking voor:
-Overspanning of inductie
-Vorst
-Fabrieksfouten (eigen gebrek schades)
-Vandalisme

Is je boot verzekeren verplicht?

Ons landje heeft veel watersport liefhebbers. Het is niet altijd verplicht om een bootje te verzekeren. Kleine bootjes zijn in de meeste gevallen verzekerd op de particuliere Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering: De richtlijn is meestal: De buitenboordmotor moet minder dan 4 pk vermogen hebben en/of het zeil is kleiner dan 16 m2. Als je twijfelt of er dekking is op je WA gezinspolis, informeer dan bij de verzekeraar. Wij adviseren booteigenaren met een motor meer dan 4 pk en/of een groter zeil dan 16 m2, minimaal een WA verzekering boot aan te vragen. Een beheerder van een stalling of jachthaven kan overigens ook eisen dat je een bootverzekering afsluit alsook een organisatie van zeilwedstrijden.

Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs, kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat. Lees meer..

 

 

 

Kenmerken bootverzekering

  • no claim korting opbouwen tot 40%
  • 14 dagen bedenktijd
  • geen eigen risico voor boten tot € 50.000,-
  • 24 uur per dag hulpverlening
  • inboedel gratis verzekerd (casco dekking)
  • lage premie door online afsluiten
Home Bootverzekering