• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

bootverzekering

Bespaar op je bootverzekering

Met de bootverzekering van Veenstra & de Jong zit je altijd goed. Deze polis heeft een no-claimkorting tot 40%, is inclusief hulpverlening én met gratis inboedelverzekering. Kies voor de complete bootverzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën. Heb je een sloep, motorboot, zeilboot, speedboot of motorjacht? Bereken snel je premie.

 • Lage premie
 • Eigen risico zelf te bepalen
 • No-claimkorting tot 40%

De voordelige Boot Verzekering

Geniet van de laagste premie

Of bel: 0513-646494

Bij Veenstra & de Jong ben je op de juiste plek voor een goede en goedkope bootverzekering.

Voordelen bootverzekering Veenstra & de Jong Assurantiën

 • Wij zijn 100% onafhankelijk, dus geen onderdeel van een verzekeraar
 • Je vindt bij ons de voordeligste bootverzekeringen
 • Wij helpen graag en staan meteen klaar als je ons nodig hebt.

Als je een boot bezit, dan wil je zo snel mogelijk het water op. Jouw boot verzekeren kun je gemakkelijk online regelen. Op deze website verzeker je de boot in een paar minuten. Online regelen betekent een lagere premie, geen eigen risico én gratis inboedel meeverzekerd bij Casco dekking. Elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je no-claim korting. Deze korting loopt op naar 40%.

Je boot verzekeren is belangrijk. Boten worden alsmaar duurder en het wordt steeds drukker op het water. Goed verzekerd zijn betekent dat je ontspannen kunt genieten. Wil je alles goed geregeld hebben, kies dan voor de WA Casco+ dekking.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Onze voordelen

No claim korting opbouwen tot 40%

Elk jaar dat je geen schade hebt krijg je no-claim korting. Deze korting loopt op naar 40%.

14 dagen bedenktijd

Enthousiast? Sluit meteen je verzekering online af. Handig om te weten, je hebt 14 dagen bedenktijd.

Geen eigen risico voor boten tot € 50.000,-

Voor boten tot € 50.000,- betaal je geen eigen bijdrage bij schade bij de bootverzekering Unigarant.

24 uur per dag hulpverlening

Sluit dekking Pechhulp af. Sleepkosten tot max € 1.000,- worden vergoed alsook een eventuele noodreparatie (1 uur) Tip: sla het telefoonnummer op van de alarmcentrale 0592-390890.

Inboedel gratis verzekerd (casco dekking)

Heb je naast WA dekking gekozen voor Basis Casco of Uitgebreid Casco dekking dan is inboedel gratis meeverzekerd op de bootverzekering.

Lage premie door online afsluiten

We besparen kosten doordat jij de bootverzekering online regelt. We rekenen deze besparing graag aan je door.

Lager tarief

Door efficiënt werken zijn de kosten van deze bootverzekering laag. De premie is vooral afhankelijk van de waarde van de boot en welke dekking je kiest.

Veelgestelde vragen

Welke dekking past het beste bij mijn boot?

Je hebt keuze uit 3 basisdekkingen:
WA dekking dekt schade aan anderen. Bijvoorbeeld schade aan een andere boot, een steiger of een persoon. De vergoeding is tot maximaal € 7.500.000,-. Ook opruiming- en bereddingskosten zijn gedekt.

Basis Casco dekking verzekert ook schade aan je eigen boot. Er volgt een schadevergoeding als de boot schade oploopt door brand, storm, bliksem, ontploffing, diefstal, aanvaring en vandalisme.

Uitgebreid Casco dekking
– Alle eerder genoemde zijn verzekerd onder uitgebreid. Daarnaast ook dekking voor:
– Overspanning of inductie
– Vorst
– Fabrieksfouten / Materiaalfouten

Wat is de premie bootverzekering?

De premie van deze bootverzekering is in de meeste gevallen lager doordat we veel online én via de telefoon werken, daardoor blijven de kosten laag en dat merk je als je de bootverzekering bij ons afsluit. De premie van de bootverzekering kun je berekenen met de handige tool of je belt ons, je weet dan binnen 2 minuten de kosten voor je bootverzekering. Bereken premie boot

Is een boot verzekeren verplicht?

Nederland heeft veel watersport liefhebbers. Het is niet altijd verplicht om een boot te verzekeren. Kleine bootjes zijn in de meeste gevallen verzekerd op de particuliere Wettelijke Aansprakelijkheids Verzekering: Check hiervoor je voorwaarden, meestal komt het hier op neer: Er is dekking op deze Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) als de buitenboordmotor minder vermogen heeft dan 4 pk en/of het zeil kleiner is dan 16 m2. Als je twijfelt of er dekking is op je WA gezinspolis, informeer dan bij de verzekeraar. Wij adviseren booteigenaren met een motor meer dan 4 pk en/of een groter zeil dan 16 m2, minimaal een WA verzekering boot aan te vragen. Een beheerder van een stalling of jachthaven eist soms ook dat je een bootverzekering afsluit. De WA dekking voor een boot kan ook geëist worden door organisaties van zeilwedstrijden.

Vaar je (ook) in het buitenland? In sommige landen is een WA bootverzekering wel verplicht. Ga je varen in Spanje, Griekenland, Kroatië of Italië? Je moet dan een internationaal verzekeringsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs, kun bij ons regelen als je de boot bij ons hebt verzekerd. Het buitenlandcertificaat is een document geschreven in de taal van het land waar je naar toe gaat.

Wat is het eigen risico bij de bootverzekering?

Het standaard eigen risico van de bootverzekering is € 0. Je kunt er voor kiezen om een vrijwillig extra eigen risico te nemen. Dit vrijwillig eigen risico begint bij € 250,- oplopend tot € 5.000,-. Een extra eigen risico verlaagt uiteraard de premie, maar kies het eigen risico waar jij je goed bij voelt.

Ik woon niet in Nederland, kan ik in Nederland een bootverzekering afsluiten?

Als je in België of Duitsland woont en je hebt de boot in Nederland liggen dan is het handigste dat je in Nederland de boot verzekert. Je kunt bij ons de bootverzekering afsluiten. Benieuwd naar de premie? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Krijg ik korting op de bootverzekering als ik schadevrije jaren heb?

Ja, hoe meer jaren je schadevrij vaart, hoe meer korting je ontvangt op de bootverzekering. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 40%.

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren van de bootverzekering aantonen?

Elk jaar dat je schadevrij vaart, krijg je schadevrije jaren. Bij het beëindigen van de verzekering ontvang je een royementsverklaring. Hierop staat precies hoeveel jaar schadevrije je hebt gevaren. Om deze schadevrije jaren in gebruik te nemen op je nieuwe verzekering, graag de royementsverklaring van de vorige verzekeraar naar ons mailen.

Kan ik mijn boot verzekeren als ik er op woon?

Nee, wij hebben helaas geen mogelijkheden om de boot te verzekeren indien je permanent op de boot woont. Heb je een woonboot? kijk dan op de woonbootverzekering.

Welke vaargebieden zijn er?

Bij de bootverzekering van Veenstra & de Jong heb je keuze uit 3 dekkingsgebieden:
Nederland basis:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, de Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer. (met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia).

Nederland uitgebreid:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust (m.u.v. de gemeenten Saba, Bonaire, en St. Eustacius (Statia).

Europese binnenwateren:
De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Kan ik een boot verzekeren die in Amsterdam ligt?

Ja, dat kan bij ons. Ligt je boot in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht? Dan kan de boot alleen verzekerd worden voor diefstal, brand, vandalisme etc. als de boot in een bewaakte jachthaven ligt.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, ons adres is:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier wordt de schade meteen in behandeling genomen. We houden je op de hoogte van de schade afwikkeling.

Welke dekking

WA Basisdekking

 • Schade aan derden
 • Korting op Beveiliging
 • Incl. opruimingskosten
 • Hoge No-Claim

Basis Casco

 • Aanvaring
 • Inboedel verzekerd
 • Brand, Storm & Diefstal
 • Ontploffing & Bliksem