• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.1
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

brommerverzekering

Bromfietsverzekering

Op deze website regel je gemakkelijk het verzekeren van je brommer of scooter. Snel en voordelig je bromfietsverzekering afsluiten. Bereken de premie en vraag meteen de brommerverzekering aan. Je brommer of scooter goedkoop verzekeren.

 • No-claim korting tot 75%
 • Aanschafgarantie bij nieuwe scooters
 • Aankoopbedrag terug bij diefstal

De voordelige Bromfiets verzekering

Met gemak zelf regelen

Brommer verzekeren

Op deze website regel je gemakkelijk de verzekering voor je brommer of scooter. Ook een elektrische bromfiets kun je gewoon bij ons verzekeren voor een voordelige premie. Afsluiten is simpel en snel. Heb je een nieuwe bromfiets of scooter? Kies dan voor de allrisk dekking. Heb je een bromfiets tussen 5 en 25 jaar oud, kies dan voor de brommer WA dekking. Voor een brommer ouder dan 25 jaar is er de oldtimer brommer verzekering.

Goed advies

Geniet van je bromfiets of scooter zonder je zorgen te maken over de verzekering. Onze medewerkers hebben uitgebreide ervaring in het verzekeren van brommers en scooters. Heb je vragen of wil je een offerte, bel ons of stuur een mailtje, we reageren altijd snel. Ons kantoor is telefonisch bereikbaar tot 17:30. We helpen je graag met de voordeligste brommer verzekering.

jeanet

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

bromfietsverzekering

Veel gestelde vragen

Overstappen van bromfietsverzekering?

Heb je op dit moment een brommer verzekering en wil je minder premie betalen? Vul je gegevens in en vergelijk de premie, is je brommer al langer dan één jaar verzekerd dan kun je direct overstappen. Mocht je een opzegtermijn hebben, geen probleem, we laten de verzekering niet eerder ingaan dan dat je oude verzekering is stopgezet. Zo ben je nooit dubbel verzekerd.

Ik rij al jaren schadevrij, krijg ik korting?

Heb je eerder een bromfietsverzekering gehad en heb je daarmee schadevrije jaren opgebouwd? Dan bouw je een mooie no-claim korting op. Heb je bijvoorbeeld al 4 jaar schadevrij gereden dan heb je al 75% no-claim korting. Elk jaar dat je geen schade hebt krijg je een lagere premie. Bij een oldtimer bromfiets hoef je geen schadevrije jaren in te vullen. De oldtimer bromfiets verzekering heeft geen no-claim regeling maar een vaste lage premie.

Mijn brommer is ouder dan 25 jaar, krijg ik korting?

Een brommer ouder dan 25 jaar gebruik je vaak niet dagelijks meer in het verkeer en kan daarom meestal als oldtimer brommer verzekerd worden. Een oldtimer bromfiets verzeker je al vanaf € 29,- per jaar. Bekijk onze speciale tarieven voor oldtimer brommerverzekeringen.

Verzekeren jullie alle bromfietsen?

Naast bromfietsen en scooters verzekeren we ook de brommobiel, scootmobiel en ook een goedgekeurde elektrische step kun je bij ons verzekeren. Bromfietsen die gebruikt worden voor bezorgdiensten of die zijn opgevoerd, kunnen we niet verzekeren. Informatie acceptatie eisen.

Welke dekking kies ik bij de brommer verzekering?

Bij de bromfietsverzekering heb je keuze uit de volgende dekkingen:
Wettelijke aansprakelijk (WA): Het is in Nederland verplicht om de bromfiets tenminste WA te verzekeren. Je bent dan verzekerd voor de schade die je aanricht aan derden.

Diefstal: Met de basisdekking diefstal is de brommer onder andere verzekerd voor schade door/voor diefstal van de brommer, een poging tot diefstal, joyriding, brand, kortsluiting en blikseminslag.

Aanrijding: Met de basisdekking aanrijding is de bromfiets onder andere verzekerd voor schade door een aanrijding, vandalisme, vallen, brand, kortsluiting, blikseminslag en storm.

Diefstal en aanrijding: Dit is de meest complete basisdekking. Deze bestaat uit WA, diefstal en aanrijding.

Mag mijn kind op de bromfiets rijden?

Of je zoon/dochter ook op jouw bromfiets mag rijden, hangt af van de leeftijd van je kind. Is je kind jonger dan 25 jaar? Dan moet je hem of haar opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts een enkele keer op de bromfiets rijdt. Doe je dit namelijk niet, dan is je kind tijdens het rijden niet verzekerd. Is je zoon/dochter ouder dan 25 jaar? Dan geef je op het aanvraagformulier de geboortedatum op van de hoofbestuurder.

Is mijn bromfiets meteen verzekerd?

Nadat je de bromfietsverzekering hebt aangevraagd, moeten wij nog enkele gegevens nakijken. We trachten je binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder voorlopige dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Wat is het verschil tussen een Speed Padelec en een E-bike?

Een High-Speed E-bike of te wel een Speed Padelec is een elektrische fiets waarbij je met behulp van trapondersteuning tot maar liefst 45 kilometers per uur kunt fietsen. Deze fiets is inmiddels erg populair, vooral onder forenzen. De Speed Pedelec verzeker je in het bromfietstarief. en een E-bike wordt verzekerd in de Fietsverzekering.

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten?

Ongevallen voor opzittenden: Heb je een ongeval waarbij de bestuurder blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt? Dan krijgen de nabestaanden een vergoeding. Bij overlijden is dit maximaal € 3.000,-, bij blijvende invaliditeit ontvang je maximaal € 30.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand: Is de tegenpartij aansprakelijk voor je schade? Dan krijg je hulp bij het verhalen van deze schade.

Pechhulp: Pech onderweg? Dankzij een (nood)reparatie van de ANWB ben je snel weer op weg. Je hoeft alleen te betalen voor eventuele onderdelen, niet voor de reparatie. Is reparatie onderweg niet mogelijk? Dan word jij, samen met je bromfiets, gratis naar een reparateur of naar huis gebracht.

Drie jaar aanschafwaardegarantie: Ben je de 1e eigenaar van je bromfiets en is er sprake van diefstal of totaalverlies? Dan wordt de aanschafwaarde vergoedt. Er is standaard één jaar aanschafwaardegarantie, met deze aanvullende dekking wordt de aanschafwaardegarantie uitgebreid naar 3 jaar.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Bij een eenzijdige schade kun je dit schadeformulier speciaal voor bromfietsen gebruiken.

Wil je dat de schade snel in behandeling wordt genomen? Mail dan het schadeformulier naar ons toe.

Per post de schade insturen kan natuurlijk ook, ons adres is:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier gaat de verzekeraar de schade beoordelen en als de schade gedekt is, volgt er snel een uitbetaling. Lees meer over wat te doen bij schade bromfiets.

Kan ik dekking krijgen voor de rit naar de RDW met een eendagskenteken?

Heb je een eendagskenteken ontvangen en moet je naar de RDW voor een keuring? Regel dan bij ons je eendagsdekking. Bij ons kun je dit gratis regelen als je de bromfiets bij ons verzekerd, je betaalt alleen € 11,- poliskosten. Verzeker je de bromfiets niet bij ons dan, brengen we naast de poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Ik heb een snorfiets, moet ik nu een helm op?

Sinds januari 2023 is er een helmplicht voor snorfietsers. Dit geldt voor zowel de bestuurder als de eventuele bijrijder. Het niet dragen van een helm kan leiden tot boetes en natuurlijk beschermt een helm bij een ongeval voor vervelende letselschade.

Wat is een bijzondere bromfiets?

Een bijzondere bromfiets is een licht en langzaam voertuig dat niet sneller rijdt dan 25 kilometer per uur.
Het kan worden aangedreven door een elektromotor of een verbrandingsmotor.
Bijzondere bromfietsen hebben geen zadel en de minimale leeftijd voor een bestuurder is 16 jaar.

Kies je dekking

Beperkt Casco

 • Brand/Storm
 • Diefstal
 • Joyriding

Volledig Casco

 • Natuurschade
 • Aanrijding/Vallen
 • Vandalisme

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft voor elke situatie een oplossing. Wil je advies over welke brommerverzekering het beste is? Neem gerust contact op. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in auto, motor en bromfiets verzekeringen.