• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.4
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

brommerverzekering

Brommer verzekering

Op deze website regel je gemakkelijk het verzekeren van je brommer of scooter. Bepaal zelf hoe je de bromfiets verzekert. Bereken de premie en als je wilt vraag je meteen de brommerverzekering aan. Je brommer is meteen verzekerd tegen een voordelige prijs.

 • No-claim korting tot 75%
 • Aanschafgarantie bij nieuwe scooters
 • Aankoopbedrag terug bij diefstal

De voordelige Brommer verzekering

Zelf met gemak regelen

Brommer verzekeren

Op deze website regel je gemakkelijk de verzekering voor je brommer of scooter. Ook een elektrische bromfiets kun je gewoon bij ons verzekeren voor een voordelige premie. Afsluiten is simpel en snel. Heb je een nieuwe brommer? Kies dan voor de brommer allrisk dekking. Heb je een bromfiets tussen 5 en 25 jaar oud, kies dan voor de brommer WA dekking. Voor een brommer ouder dan 25 jaar is er de oldtimer brommerverzekering.

Goed advies

Geniet van je bromfiets of scooter zonder je zorgen te maken over je verzekering. Onze medewerkers hebben uitgebreide ervaring in het verzekeren van brommers en scooters. Heb je vragen of wil je een offerte, bel ons meteen of stuur een mailtje, we reageren altijd snel. Ons kantoor is ook op zaterdag tot 16:00 telefonisch bereikbaar. We helpen je graag met de voordeligste brommer verzekering.

remco

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

brommerverzekering

Veelgestelde vragen

Overstappen van brommerverzekering?

Heb je op dit moment een brommer verzekering en wil je een lagere premie? Vul je gegevens in en vergelijk de premie. Is je brommer al langer dan één jaar verzekerd dan kun je direct overstappen. Mocht je een opzegtermijn hebben, geen probleem, we laten de verzekering niet eerder ingaan dan dat je oude verzekering is stopgezet. Zo ben je nooit dubbel verzekerd.

Ik rij al jaren schadevrij, krijg ik een goedkopere premie?

Heb je eerder een bromfietsverzekering gehad en heb je daarmee schadevrije jaren opgebouwd? Dan bouw je een mooie no-claim korting op. Heb je bijvoorbeeld al 4 jaar schadevrij gereden dan heb je al 75% no-claim korting. Elk jaar dat je geen schade hebt krijg je een lagere premie. Bij een oldtimer bromfiets hoef je geen schadevrije jaren in te vullen. De oldtimer bromfiets verzekering heeft geen no-claim regeling maar een vaste lage premie.

Mijn brommer is ouder dan 25 jaar, krijg ik korting?

Een brommer ouder dan 25 jaar kan meestal als oldtimer brommer verzekerd worden. Een oldtimer bromfiets verzeker je al vanaf € 20,- per jaar. Bekijk onze speciale tarieven voor oldtimer brommerverzekeringen.

Verzekeren jullie alle bromfietsen?

Naast bromfietsen verzekeren we ook brommobielen. Bromfietsen die gebruikt worden voor bezorgdiensten of die zijn opgevoerd, kunnen we niet verzekeren. Lees hier meer over acceptatie eisen.

Welke dekking kan ik kiezen bij de brommer verzekering?

Bij de bromfietsverzekering heb je keuze uit de volgende dekkingen:
Wettelijke aansprakelijk (WA): Het is in Nederland verplicht om de bromfiets tenminste WA te verzekeren. Je bent dan verzekerd voor de schade die je aanricht aan derden.

Diefstal: Met de basisdekking diefstal is de brommer onder andere verzekerd voor schade door/voor diefstal van de brommer, een poging tot diefstal, joyriding, brand, kortsluiting en blikseminslag.

Aanrijding: Met de basisdekking aanrijding is de bromfiets onder andere verzekerd voor schade door een aanrijding, vandalisme, vallen, brand, kortsluiting, blikseminslag en storm.

Diefstal en aanrijding: Dit is de meest complete basisdekking. Deze bestaat uit WA, diefstal en aanrijding.

Mag mijn zoon/dochter ook op de bromfiets rijden?

Of je zoon/dochter ook op de bromfiets mag rijden, hangt af van de leeftijd. Is je zoon/dochter jonger dan 25 jaar? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts een enkele keer op de bromfiets rijdt. Doe je dit namelijk niet, dan is hij/zij niet verzekerd. Is je zoon/dochter ouder dan 25 jaar? Dan geef je de geboortedatum op van degene die het meeste op de bromfiets rijdt.

Heb ik meteen dekking voor mijn bromfiets?

Nadat je de aanvraag hebt ingediend voor je bromfiets, moeten wij nog enkele gegevens nakijken. We streven er altijd naar om je binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder voorlopige dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Wat is een High-Speed E-bike?

Een High-Speed E-bike is een elektrische fiets waarbij je met behulp van trapondersteuning tot maar liefst 45 kilometers per uur kunt fietsen. Deze fiets is inmiddels al erg populair, vooral onder forenzen. De Speed Pedelec verzeker je goed en tegen een scherpe premie in het bromfietstarief. Bereken hier je premie voor de Speed Padelec.

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten?

Ongevallen voor opzittenden: Heb je een ongeval waarbij de bestuurder blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt? Dan krijgen de nabestaanden een vergoeding. Bij overlijden is dit maximaal €3.000,-, bij blijvende invaliditeit ontvang je maximaal €30.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand: Is de tegenpartij aansprakelijk voor je schade? Dan krijg je hulp bij het verhalen van deze schade.

Pechhulp: Pech onderweg? Dankzij een (nood)reparatie van de ANWB ben je snel weer op weg. Je hoeft alleen te betalen voor eventuele onderdelen, niet voor de reparatie. Is reparatie onderweg niet mogelijk? Dan word jij, samen met je bromfiets, gratis naar een reparateur of naar huis gebracht.

Drie jaar aanschafwaardegarantie: Ben je de 1e eigenaar van je bromfiets en is er sprake van diefstal of totaalverlies? Dan wordt de aanschafwaarde vergoedt. Er is standaard één jaar aanschafwaardegarantie, met deze aanvullende dekking wordt de aanschafwaardegarantie uitgebreid naar 3 jaar.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier download je hier. Bij een eenzijdige schade kun je dit schadeformulier gebruiken.
Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, ons adres is:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier gaat de verzekeraar de schade beoordelen en als de schade gedekt is, volgt er snel een uitbetaling.

Kan ik dekking krijgen voor de rit naar de RDW met een eendagskenteken?

Heb je een eendagskenteken ontvangen en moet je naar de RDW voor een keuring? Regel dan bij ons je eendagsdekking. Bij ons kun je dit gratis regelen als je de bromfiets bij ons verzekerd, je betaalt alleen € 11,- poliskosten. Verzeker je de bromfiets niet bij ons dan brengen we naast de poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Kies je dekking

Beperkt Casco

 • Brand/Storm
 • Diefstal
 • Joyriding

Volledig Casco

 • Natuurschade
 • Aanrijding/Vallen
 • Vandalisme

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft voor elke situatie een geschikte oplossing. Wil je advies over welke brommerverzekering het beste is? Neem gerust contact op. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in auto, motor en bromfiets verzekeringen.