• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Camper verzekering

Veilig en vertrouwd onderweg

We assisteren je graag met het regelen van de beste camper verzekering. Of je nu lekker in Nederland blijft of als je gaat rondtrekken door Europa. De camperverzekering van Veenstra & de Jong biedt je de beste hulp in binnen- en buitenland. 

 • 80% no-claim korting
 • Gratis Hulpverlening
 • Ervaring & Expertise

Jouw premie

camperverzekering

Ga vertrouwd en veilig op weg!


09.0

Vragen bel: 0513-646494

De camper verzeker je voordelig
bij Veenstra & de Jong Assurantiën

Gemakkelijk online te regelen. Bereken de premie en sluit direct, de goedkoopste camper verzekering af. Vergelijk de premie of bel ons. Veenstra & De Jong Assurantiën bestaat uit een compact team van deskundigen die je graag helpt met de beste verzekering voor je camper. Je krijgt meteen een hoge no-claim korting. Uniek in Nederland.

 Pluspunten Camper verzekering

Jouw Camper thuis én op vakantie goed verzekerd

Wij helpen je graag met het regelen van de beste camper verzekering. Ook voor tweedehands en zelfbouw campers is de camperverzekering van Veenstra & de Jong de ideale keuze. Wij belonen je met dezelfde no-claim korting als op je autoverzekering. Dat kan dus al een start no-claim van 80% korting opleveren.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost een camper verzekering?

De premie voor een camperverzekering is anders opgebouwd dan bij een autoverzekering. De premie voor een camper verzekering is goedkoper omdat je minder kilometers rijdt met een camper. Het risico op schade is ook lager. Hier houdt de verzekeraar rekening mee.

Op deze camper verzekering heb je nog een extra premievoordeel, het bonusprogramma. Dit voordeel krijg je alleen bij ons. Je kunt namelijk starten met een hoge no-claim korting en daar hoef je geen schadevrije voor op te offeren. Heb je nu een hoge no-claimkorting op je autoverzekering, dan krijg je deze ook op de camperverzekering. Bereken online de camperpremie en als je wilt kun je daarna de verzekering meteen afsluiten.

Kan ik een oldtimer camper verzekeren?

Is de camper al wat ouder? Ook dan is een goede verzekering zeer belangrijk. Oldtimer campers zijn redelijk waardevast, vooral als de camper goed is onderhouden. Een oldtimer camper verzeker je op dezelfde manier als een nieuwe camper. Er zijn een paar verschillen, het is bijvoorbeeld mogelijk om een kampeerauto te verzekeren tegen aankoopwaarde in plaats van nieuwwaarde. 

Hoe kan ik het beste mijn camper verzekeren?

De meeste mensen weten bij het aanvragen welke dekking ze willen voor de camper. Wil je nog even een duidelijk overzicht wat wel en niet is verzekerd, kijk dan op de verzekeringskaart. Op het aanvraagformulier wordt nog uitgelegd welke dekkingen er zijn en de verschillen zijn in premie. Twijfel je nog ergens over, dan kun je telefonisch advies inwinnen. Ons team weet precies wat er gedekt is op een camperverzekering en helpen je graag met alles wat te maken heeft met camper verzekeringen.

Welk rijbewijs is nodig voor een camper?

Het rijbewijs wat de bestuurder moet hebben is afhankelijk van het gewicht van de camper. Bij een camper tot 3.500 kilo is het rijbewijs B voldoende. Weegt een camper tussen de 3.500 en 7.500 kg, dan is een rijbewijs C1 nodig. Is de camper zwaarder dan 7500 kg, dan is een C rijbewijs vereist. Bij campers van boven de 7500 kilo is tevens het aantal zitplaatsen aan de orde. Bij 8 tot 16 zitplaatsen is een rijbewijs D1 voldoende mits de camper niet langer is dan 8 meter. Is de camper wel langer dan 8 meter, dan dien je een rijbewijs D te halen.

Mag ik mijn camper verhuren?

Bij ons is de schade veroorzaakt tijdens de verhuur niet gedekt. Als je plannen hebt om de camper te verhuren, is het op dit moment het beste elders een verzekering af te sluiten voor deze periode. De camper uitlenen is wel toegestaan. Let er wel op dat bij het uitlenen van de camper de eigenaar aansprakelijk is als er schade ontstaat met de camper.

Kan ik de schadevrije jaren van mijn auto gebruiken voor de camperverzekering?

Als u schadevrije jaren heeft opgebouwd met een lopende autoverzekering, kunt u korting krijgen op de camperverzekering. Enige wat u daarvoor hoeft te doen is een kopie of foto van het polisblad naar ons mailen. Op basis hiervan kunnen wij u no-claimkorting geven, tot wel 80%!

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Wanneer je een zelfbouw camper hebt of als de camper ouder is dan 25 jaar, is er een taxatierapport verplicht.
Dit taxatierapport moet voldoen aan de volgende eisen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam te staan van de verzekeringnemer.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Mag ik de camper gebruiken voor dagelijks woon-werkverkeer?

Nee, bij ons is het dagelijks gebruiken van de camper voor woon-werkverkeer niet toegestaan. De camperverzekering is uitsluitend voor recreatief gebruik, zoals weekendjes weg of vakanties.

Hoe lang mag ik met de camper op reis?

Je mag maximaal 6 maanden aaneengesloten met de camper buiten Nederland op reis.

Ik ga op zaterdag een camper kopen, kan ik dan meteen de camperverzekering aanvragen?

Ja, op zaterdag kan je bij ons een camperverzekering online afsluiten.

Kan ik de camperverzekering tijdelijk opschorten?

Heb je de camper geschorst? Mail ons het schorsingsbewijs, wij kunnen de verzekering dan voor je beëindigen. Het tijdelijk opschorten van de verzekering kan helaas niet. Wij beëindigen de verzekering voor je, zodra de camper weer uit de schorsing haalt, zullen wij de camper opnieuw verzekeren.

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij de camperverzekering?

Schadeverzekering inzittenden: Met deze aanvullende verzekering zijn de bestuurder en andere inzittenden verzekerd voor materiële schade van spullen die in de camper vervoerd worden en voor letselschade of overlijden en de schade die daaruit ontstaat. Wij vergoeden deze schade ook als jij of inwonende gezinsleden in een andere camper zitten.

Rechtsbijstand: Met de aanvullende dekking Verkeersrechtsbijstand krijg je klant juridische hulp bij conflicten. Bijvoorbeeld bij het verhalen van (letsel)schade op derden, verlies van inkomen, of bij een conflict over de aankoop of reparatie van de camper.

Inventaris: Met deze aanvullende dekking zijn alle spullen verzekerd die niet door de fabrikant zijn meegeleverd. Zoals televisie of servies. Deze spullen zijn verzekerd voor het bedrag dat op uw polisblad staat. Bij iedere schade heb je een eigen risico van € 25,-.

Wat is het eigen risico op de camperverzekering?

Er geldt een standaard eigen risico van €350 per schademelding. Ga je bij schade naar een aangesloten schadehersteller? Dan vervalt dit eigen risico.
Bij ruitvervanging geldt er een standaard eigen risico van €150 per schademelding. Laat je je ruit vervangen bij 123RUIT.nl? Dan bedraagt het eigen risico €75.

Krijg ik meteen mijn polis en groene kaart van mijn camperverzekering?

Ja, bij ons kan je er voor kiezen om de polis en groene kaart meteen per e-mail te ontvangen. Je ontvangt dan binnen enkele minuten na het afsluiten van de verzekering alle papieren op je mail.

Hoeveel kilometers mag ik maximaal rijden per jaar?

Bij ons mag je zoveel kilometers rijden als je wilt. Het aantal kilometers per jaar wat je aflegt met de camper heeft dus geen invloed op de premie.

Wat is de cataloguswaarde van de camper?

De cataloguswaarde van de camper is de originele nieuwprijs. Deze kun je opvragen bij een camperdealer of bij de importeur.

Waar vind ik een schadeformulier?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier gaan we kijken of alles goed is ingevuld en zullen we deze doorsturen naar de schadebehandelaar.

Kan ik dekking krijgen voor de rit naar de RDW met een eendagskenteken?

Heb je een eendagskenteken ontvangen en moet je naar de RDW voor een keuring? Regel dan bij ons de eendagsdekking. Bij ons kun je de dekking voor die ene dag gratis regelen als je de camper bij ons verzekerd, je betaalt alleen €11,- poliskosten. Verzeker je de camper niet bij ons dan brengen we naast poliskosten € 50,- in rekening voor administratiekosten. 

Kies je dekking

WA Basisdekking

 • Schade aan derden
 • Incl. Hulpverlening
 • Bonusplan
 • Hoge No-Claim

Volledig Casco

 • Botsen / Slippen
 • Vandalisme
 • Gratis vervangende camper
 • Optie Pechhulp

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met het regelen van de beste camper verzekering. Heb je pech? Bel altijd eerst met de ANWB Alarmcentrale.

De vergoeding bij pechhulp hangt af van de plaats waar je op het moment van pech of ongeval bent:

 • Is het ongeval of pechgeval in Nederland? De ANWB brengt jou en je camper naar een plaats naar keuze binnen Nederland;
 • Is de camper volledig casco verzekerd en kom je met de camper in het buitenland langs de weg te staan? Neem contact op met de ANWB Alarmcentrale. Passende hulp wordt dan geregeld.
 • De kosten van onderdelen en reparatie komen voor eigen rekening.