• 22 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Camperverzekering Hulpverlening Europa

Hulpverlening Europa

Camperverzekering

Veilig en vertrouwd op pad

Wanneer je een camperverzekering selecteert, is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar een voordelige premie. Maar ben je wel goed verzekerd? De camperverzekering van Unigarant biedt je naast een lage premie ook goede hulp van de ANWB in binnen- en buitenland. 

  • 80% no-claim korting
  • Gratis Hulpverlening
  • Voordeligste premie

Camper verzekering met hulpverlening

Veilig op weg

Vragen? Bel: 0513 – 64 64 94

Wat is gedekt op Hulpverlening Camper?

De volgende tekst heeft betrekking op de Camperverzekering van Unigarant.

Uitval van de camper

Hulp van de ANWB wordt geregeld bij een ongeval of een van buitenaf komende schade oorzaak, buiten je woonplaats. Bel altijd het alarmnummer wat op je verzekeringspapieren staat.

Uitval van de bestuurder

Mocht je als bestuurder van de camper niet verder kunnen rijden in Europa door ziekte of door een ongeluk, neem ook in dat geval contact op met de alarmcentrale. Hulpverlening in eigen woonplaats is niet verzekerd. Deze hulp bij uitval van de bestuurder wordt alleen vergoed als:

  • De bestuurder, op doktersadvies, de camper op korte termijn niet meer mag besturen;
  • Als de overige inzittenden de camper niet kunnen of mogen besturen, waardoor verder rijden geen optie is.

Hulpverlening Nederland

Voor een verzoek om hulpverlening in Nederland dien je altijd de ANWB Alarmcentrale te bellen voor toestemming. Je bent verzekerd voor de kosten van het vervoer naar een reparateur in Nederland. Het staat de alarmcentrale vrij om afspraken met je te maken over vervoer en vergoedingen.

Hulpverlening Buitenland

Na een ongeval krijgt de verzekerde een vergoeding van de noodzakelijke kosten van vervoer van de camper naar de dichtstbijzijnde camper reparateur.

Terugreis naar Nederland

Kies je er voor om vanaf de plaats van de gebeurtenis naar Nederland terug te reizen? Dan krijg je de kortst mogelijke route vergoed (bijvoorbeeld 2e klas treinkaartjes.) Dit gaat altijd in overleg in combinatie met toestemming met de alarmcentrale.

Vervoer van de camper naar Nederland

De onkosten van het georganiseerde vervoer van de camper naar een adres in Nederland wordt door de verzekeraar geregeld als het niet mogelijk is, de camper binnen 4 werkdagen te repareren. De kosten worden vergoed als de kosten van het vervoer of het terughalen van de camper lager zijn dan de dagwaarde van de camper op dat moment. Is je camper Volledig Casco verzekerd dan is vervangend vervoer ook mogelijk. Repatriëring van de camper naar Nederland is alleen gedekt als de camper niet meer kan rijden door een ongeval of een van buiten afkomende schadeoorzaak. Pech valt hier niet onder.

Pechhulp dekking Buitenland

Heb je WA + Volledig Casco dekking? Dan is pechhulp meeverzekerd tot een maximum van €250,- per keer. Pechhulp geeft naast hulpverlening een vergoeding van arbeidsloon van de hulpverlener. De vergoeding bij pech langs de weg in het buitenland is alleen van toepassing in het buitenland. De reparatie zelf en de onderdelen die vervangen moeten worden komen niet voor vergoeding in aanmerking. Vervoer naar Nederland alsook vervangend vervoer valt niet onder de pechhulp dekking.

Productwijzer Pechhulp

Voorwaarden Camperverzekering

Verzekeringskaart Camper

Vragen over hulpverlening camper

Is hulpverlening hetzelfde als pechhulp?

Hulpverlening en pechhulp zijn twee termen die vaak worden gebruikt in de context van verzekeringen en bijstandsdiensten voor voertuigen, zoals auto’s en campers. Hoewel ze enige overlap kunnen vertonen, hebben ze specifieke betekenissen en toepassingen:
Hulpverlening: Hulpverlening heeft betrekking op een breder scala aan diensten die worden geboden in geval van onvoorziene omstandigheden, zoals ongevallen, medische noodgevallen, technische storingen, diefstal, verlies van sleutels, en andere situaties waarbij hulp of bijstand nodig is. Hulpverlening omvat ook: sleepdiensten, vervangend vervoer, accommodatie, repatriëring, en assistentie bij administratieve kwesties. Het is een uitgebreidere vorm van bijstand die verder gaat dan alleen pechhulp.
Pechhulp: Pechhulp richt zich specifiek op technische of mechanische problemen die kunnen optreden tijdens het rijden, zoals een lekke band, een lege accu, motorproblemen, of andere defecten die je voertuig tijdelijk onbruikbaar maken. Pechhulp biedt ondersteuning om het voertuig weer operationeel te maken, zoals ter plaatse reparaties, het slepen van het voertuig naar een garage, of het leveren van brandstof. Deze dekking is los bij te verzekeren bij Unigarant. Zij vergoeden maximaal € 250,- per schadegeval in het buitenland. De kosten van onderdelen en reparatie komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Wat moet ik doen als ik pech of een ongeval heb?

Het eerste en belangrijkste is om onmiddellijk te controleren of er geen direct gevaar dreigt. Zorg ervoor dat je jezelf en je medereizigers in veiligheid hebt gebracht, buiten het verkeer of andere potentieel gevaarlijke situaties. Als er sprake is van verwondingen of medische hulp is vereist, aarzel dan niet om 112 te bellen voor onmiddellijke hulp.
Als er geen directe medische noodsituatie is en je in een veilige positie verkeert, neem dan direct contact op met de alarmcentrale. Het specifieke telefoonnummer van de alarmcentrale is afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij. Je kunt het benodigde telefoonnummer vinden op de groene kaart, die essentiële informatie over je verzekering bevat. Zorg ervoor dat je deze groene kaart altijd bij je hebt tijdens het reizen, zodat je snel en adequaat kunt handelen in geval van pech of een ongeval.
Bij Unigarant is dit de ANWB alarmcentrale: +31 70 314 56 56 (Buitenland) en +31 88 269 28 88 (Binnenland)
Bij ASR en Turien is het Europeesche Hulplijn +31 30 256 7777