Zelfbouw camperverzekering

Je hoort steeds meer geluiden dat mensen zelf een camper bouwen, dit heeft wel een bepaalde charme, je eigen unieke camper. Als je de camper zelf bouwt of ombouwt dan kan dit zeker rendabel zijn. Als je een busje hebt omgebouwd tot camper en je wilt het voertuig ook gebruiken om er mee op vakantie te gaan dan wil je de buscamper ook als camper verzekeren. De dekking van een camperverzekering is heel anders dan van een auto of een bestelbusje.

Eerst laten keuren door RDW

Je kunt de camper pas aanmelden voor de camperverzekering als de registratie is verwerkt door het RDW. Na het ombouwen van het busje naar camper kun je het voertuig laten keuren bij de RDW. Check eerst dat je de inrichtingseisen volgens de “Regeling voertuigen” goed hebt opgevolgd. Zo moet er een tafel, een bed, een kookgelegenheid en opbergmogelijkheden aanwezig zijn. Vervolgens doe je een verzoek bij de Belastingdienst om de wegenbelasting te wijzigen naar het speciale campertarief. Meer informatie over het keuren van de kampeerauto lees je op de website van de RDW.

Stappen zelfbouw camperverzekering:

1) Vul de aanvraag in :

Aanvraag zelfbouw Camper

2) Kies de dekking

Wil je de camper all risks verzekeren, (WA + Casco) laat dan een taxatierapport opmaken. Als er een keuringsrapport aanwezig is, ook deze graag doorsturen via de mail. Wil je alleen WA dekking voor de camper dan is het iets simpeler. Graag ontvangen wij dan de aankoopnota van de buscamper en enkele foto’s.

3) Foto’s insturen

Graag foto’s maken van de buiten en binnenkant van de camper en van de gasaansluiting(en). Het is belangrijk dat de gas en elektriciteitsinstallaties zijn goedgekeurd. Deze foto’s kunnen worden gemaild naar info@veenstradejong.nl. of via onze whatsapp.

Heb je vragen over het aanvragen van je zelfbouw camperverzekering, we helpen je graag. Onze medewerkers zijn zeer deskundig en kunnen je alles vertellen over het goed verzekeren van je zelfbouw camper.

Home Camperverzekering Zelfbouw camperverzekering