Zelfbouw camperverzekering

Je ziet steeds vaker op camper forums voorbij komen dat camperliefhebbers zelf een camper bouwen. Zelf een camper bouwen heeft een bepaalde charme, je eigen unieke camper. Als je de camper zelf bouwt of ombouwt dan kan dat zeker wat opleveren. Of je bouwt een camper voor iemand anders of je gaat er zelf van genieten.

Als je het omgebouwde busje wilt gebruiken voor vakantie dan wil je de buscamper ook als camper verzekeren. De dekking van een camperverzekering verschilt van een auto of bestelbusje.

Eerst laten keuren door RDW

Je kunt de camper pas aanmelden voor de camperverzekering als de registratie is verwerkt door het RDW. Na het ombouwen van het busje naar camper kun je het voertuig laten keuren bij de RDW. Check goed dat je de inrichtingseisen volgens de “Regeling voertuigen” hebt opgevolgd. Zo moet er een tafel, een bed, een kookgelegenheid en opbergmogelijkheden aanwezig zijn. Vervolgens doe je een verzoek bij de Belastingdienst om de wegenbelasting te wijzigen naar het camper belastingtarief. Meer informatie over het keuren van de kampeerauto lees je op de website van de RDW.

Stappen zelfbouw camperverzekering:

1) Vul de aanvraag in :

Aanvraag zelfbouw Camper

2) Kies de dekking

Wil je de camper, beperkt casco of volledig casco (allrisk) Vraag een taxateur om een taxatierapport. Als er een keuringsrapport aanwezig is, deze graag sturen naar ons (voorkeur mail). Wil je alleen WA dekking voor de camper dan is het iets simpeler. Je kunt dan de aanvraag doen en stuur ons enkele foto’s van de buscamper.

3) Foto’s insturen

Graag foto’s maken van de buiten en binnenkant van de camper en van de gasaansluiting(en). Het is belangrijk dat de gas en elektriciteitsinstallaties zijn goedgekeurd. Deze foto’s kunnen worden gemaild naar info@veenstradejong.nl. of via onze whatsapp.

Heb je vragen over het aanvragen van je zelfbouw camperverzekering, we helpen je graag. Onze deskundige medewerkers kunnen je alles vertellen over het goed verzekeren van je zelfbouw camper.

Home Camperverzekering Zelfbouw camperverzekering