• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.1
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Caravanverzekering

Caravanverzekering

Caravanverzekering

De Caravanverzekering, veilig en vertrouwd op reis

Je krijgt bij ons een goede service én een lage premie. De caravanverzekering van Veenstra & de Jong biedt je de beste hulp in binnen- en buitenland. 

 • 24/7 Hulp van de ANWB
 • Gratis vervangende caravan
 • Excellente nieuw- en aanschafwaardegarantie

Jouw premie Caravanverzekering

Ga vertrouwd en veilig op reis!

Vragen bel: 0513-646494

Jouw caravan verzeker je voordelig
bij Veenstra & de Jong Assurantiën

Gemakkelijk online te regelen. Bereken de premie en vraag meteen de caravanverzekering af. Je kunt deze verzekering ook telefonisch afsluiten. Veenstra & De Jong Assurantiën bestaat uit een compact team van deskundigen die je graag helpt met de beste verzekering voor je caravan.

Je wilt een complete caravan verzekering zodat je zonder zorgen kan genieten van je vakantie.

De CaravanVerzekering zorgt ervoor dat je zonder zorgen kan genieten van je vakantie. Je weet dat alles goed is geregeld en dat je bij schade direct wordt geholpen en dat geeft een goed gevoel. Veenstra & de Jong Assurantiën heeft een ervaren team met expertise in het verzekeren van campers en caravans. Als je een caravanverzekering afsluit in combinatie met een reisverzekering dan heb je heb je een totaalpakket zorgeloos vakantie vieren.

Jouw Caravan thuis én op vakantie goed verzekerd

Niet alleen op vakantie kan er wat gebeuren maar ook bij je thuis of in de winterstalling. Verzeker daarom je caravan het hele jaar door. De caravanverzekering is ook geschikt voor trailers, aanhangers en stacaravans.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost de caravanverzekering?

De premie voor jouw caravan bereken je hier. Je kunt premie korting krijgen als je kiest voor een hoger eigen risico. Bij deze verzekering geldt een eigen risico van € 75,-. Je kunt het eigen risico verhogen naar € 150,- of € 300,- per schade. Dit scheelt je premie, maar denk er om, als er wat gebeurt moet je dit bedrag uit eigen zak betalen.

Tip: Bij schade, ga naar een geselecteerde reparateur. Je krijgt dan een korting van € 75,- korting op het eigen risico.

Is een caravanverzekering verplicht?

Ga je met een caravan of vouwwagen op pad? Dan is de caravan verzekerd op de WA autoverzekering zolang de caravan gekoppeld is aan de auto. Een caravanverzekering is dus niet verplicht. Maar kies je er voor om je caravan, niet te verzekeren dan is de caravan tijdens het verblijf op de camping én onderweg niet verzekerd voor brand, diefstal, verkeersschade en vandalisme. Ook is de eigenaar van de winterstalling niet altijd verzekerd voor schade aan jouw caravan bijvoorbeeld door brand of storm. Deze risico’s verzeker je met de caravanverzekering.

Ik heb een tweedehands caravan, heeft deze verzekering dan wel zin?

Heb je een tweedehands caravan en twijfel je over een verzekering? Bereken eerst eens de premie. De premie wordt berekend over de dagwaarde. Zo betaal je dus nooit te veel. Een tweedehands caravan behoudt redelijk de waarde. De laatste tijd is zelfs de waarde gestegen van tweedehands caravans. Je hebt meestal ook meer spullen mee, denk aan een voortent en accessoires, dit kun je allemaal meeverzekeren.

Wat is er gedekt op de caravanverzekering?

Bekijk hier de verzekeringskaart, op deze kaart zie je snel een overzicht van alles waar je voor bent verzekerd. Voor verdere details bekijk hier de voorwaarden caravanverzekering.

Heb ik een groene kaart nodig voor de caravan?

Ga je naar één van de volgende landen? Vraag ons dan om een groene kaart.
– Spanje
– Duitsland
– Polen
Tegenwoordig is de “groene” kaart niet meer groen en heet ie nu officieel het internationale verzekeringsbewijs. Het bewijs wordt nu vaak op wit papier gedrukt of je hebt het bewijs digitaal, zo heb je altijd je “groene” kaart bij de hand.

Kan ik mijn caravan in het buitenland laten staan?

Een toercaravan kun je stallen in het buitenland. Dit is handig als je elk jaar naar hetzelfde land of camping op vakantie gaat. Betreft het een stacaravan dan kan stallen in het buitenland niet. Vaak wordt de stacaravan in het betreffende land verzekerd. Laat je de toercaravan in het buitenland stallen, geef dit wel door aan de verzekeraar.

Hoe meld ik schade aan de caravan?

Vul altijd het schadeformulier in, mail dit naar ons toe. Heb je vragen over de schadeafwikkeling, bel ons dan, we helpen je graag. Heb je meteen inlichtingen nodig, bel dan met telefoonnr. 088 299 38 82. Of heb je hagelschade, bel dan met Omnia schadehersteller telefoonnr. 085 021 15 93.

Kies je dekking

De dekking van de caravanverzekering bestaat uit een Basisdekking met als optie aanvullende dekkingen. WA dekking is verzekerd als de caravan stilstaat. Tijdens het rijden is de caravan WA verzekerd op de autoverzekering.

Uitgebreid Basis

 • Brand / Overstroming
 • Verkeersschade
 • Vandalisme
 • Diefstal / Inbraak

Aanvullende dekking

 • Particuliere Verhuur
 • Rechtsbijstand
 • Hagel / Stormschade
 • Inboedel / Inventaris

Hulp nodig?

Heb je pech? Bel altijd eerst met de ANWB Alarmcentrale. 088-269 2888 of vanuit het buitenland + 31 70 314 14 14

Hulpverlening: Hulp door de ANWB Alarmcentrale in opdracht van of namens de verzekeringsmaatschappij Unigarant.
Repatriëring:  Het terugbrengen van de caravan vanuit het buitenland naar Nederland.

Nadat je contact en overleg hebt gehad met de ANWB Alarmcentrale heb je recht op:

Repatriëring

 • Als de caravan of het trekkende motorrijtuig door een schadegebeurtenis beschadigd is waardoor er na een noodreparatie, niet op verantwoorde wijze kan worden teruggereden
 • Als de caravan na een verzekerde schadeoorzaak niet binnen vier dagen gerepareerd kan worden.

Vervoer bij schade

 • Vervoer van de caravan naar de dichtstbijzijnde reparateur.
 • Bergen, afslepen en opruimen als de caravan door een verzekerde schadeoorzaak niet meer kan rijden.

Bereddingskosten
Bewaking en stalling van de caravan.

Herplaatsing
Het plaatsen van een andere stacaravan op de plek na een verzekerde schadeoorzaak als jouw stacaravan verloren is gegaan.

Invoer en vernietiging

 • Invoer of vernietiging van de caravan bij totaal verlies als wordt besloten om de caravan in het buitenland achter te laten.
 • Transport van de achtergebleven bagage. Dit doen wij alleen als je deze bagage niet zelf kunt meenemen.

Vervangend verblijf
Je hebt recht op een vervangende caravan als je de caravan niet meer kunt gebruiken als gevolg van een verzekerde schadeoorzaak. Als het beschikbaar stellen van een vervangende caravan niet mogelijk is, dan kun je een vervangend vakantieverblijf huren tot een maximum bedrag van € 125,- per dag. Gedurende maximaal dertig dagen.