• 22 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Caravanverzekering

Caravanverzekering

Caravan verzekering

De Caravanverzekering, veilig en vertrouwd op reis

Je krijgt bij ons goede service én een lage premie. De caravanverzekering van Veenstra & de Jong biedt je de beste hulp in binnen- en buitenland. 

 • 24/7 Hulp van de ANWB
 • Gratis vervangende caravan
 • Excellente nieuw- en aanschafwaardegarantie

Jouw premie Caravanverzekering

Ga goed verzekerd op reis!

Vragen bel: 0513-646494

Voordelig je caravan verzekeren
bij Veenstra & de Jong Assurantiën

Regel je caravanverzekering eenvoudig online bij Veenstra & De Jong Assurantiën. Bereken direct de premie en sluit meteen je verzekering af. Heb je liever persoonlijk contact? Dan kun je ook telefonisch bij ons terecht. Ons team van deskundige professionals staat klaar om je te helpen met de beste caravanverzekering. Bij Veenstra & De Jong Assurantiën ben je in goede handen.

Je wilt een complete caravan verzekering zodat je zorgeloos kan genieten van je vakantie.

Met de CaravanVerzekering kun je zorgeloos genieten van je vakantie. Je hebt de zekerheid dat alles goed geregeld is en dat je direct geholpen wordt bij schade. Bij Veenstra & de Jong Assurantiën hebben we een ervaren team dat gespecialiseerd is in het verzekeren van recreatieve voertuigen, waaronder campers en caravans. Wanneer je een caravanverzekering combineert met een reisverzekering, heb je een totaalpakket voor zorgeloos vakantie vieren. Geniet van je vakantie zonder zorgen, met de CaravanVerzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën.

Jouw caravan thuis én op vakantie goed verzekerd

Niet alleen op vakantie kan er wat gebeuren maar ook bij je thuis of in de winterstalling. Verzeker daarom je caravan het hele jaar door. De caravan verzekering is online af te sluiten en geschikt voor: Caravan, trailer, aanhanger, vouwwagen en stacaravan.

Sarissa

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost de caravan verzekering?

De premie caravan kan je gemakkelijk berekenen. Je krijgt korting op de premiekosten als je kiest voor een hoger eigen risico. Bij deze verzekering geldt een eigen risico van € 75,-. Je kunt het eigen risico verhogen naar € 150,- of € 300,- per schade. Hier bespaar je premie mee maar denk er om, als je caravan schade oploopt moet je dit bedrag uit eigen zak betalen.

Tip: Bij schade, ga naar een geselecteerde reparateur. Je krijgt dan een korting van € 75,- korting op het eigen risico.

Is een caravanverzekering verplicht?

Ga je met een caravan of vouwwagen op pad? Dan is de caravan verzekerd op de WA autoverzekering zolang de caravan gekoppeld is aan de auto en actief is in het verkeer. Een caravan verzekeren is dus niet verplicht. Maar kies je ervoor om je caravan, niet te verzekeren dan is de caravan tijdens het verblijf op de camping én onderweg niet verzekerd voor brand, diefstal, verkeersschade en vandalisme. Ook is de eigenaar van de winterstalling niet altijd verzekerd voor schade aan jouw caravan bijvoorbeeld door brand of storm. Deze risico’s verzeker je met de caravanverzekering.

Ik heb een tweedehands caravan, heeft deze verzekering dan wel zin?

Heb je een tweedehands caravan en twijfel je over een verzekering? Bereken eerst de kosten van de caranvanverzekering. De premie wordt berekend over de dagwaarde. Op die manier betaal je nooit te veel. Een tweedehands caravan behoudt redelijk de waarde. De laatste tijd is zelfs de waarde gestegen van tweedehands caravans. Je hebt naast de caravan meestal meer spullen mee, denk aan een voortent en accessoires, dit kun je allemaal meeverzekeren. Denk je er aan om een tweedehands caravan te kopen? Lees deze praktische tips.

Wat is verzekerd op de caravan verzekering?

Bekijk hier de verzekeringskaart, op deze kaart zie je snel een overzicht van alles waar je voor bent verzekerd. Voor verdere details bekijk hier de voorwaarden caravanverzekering.

Heb ik een groene kaart nodig voor de caravan?

Ga je naar één van de volgende landen? Vraag ons dan om een groene kaart.
– Spanje
– Duitsland
– Polen
Tegenwoordig is de “groene” kaart niet meer groen en heet deze nu officieel het internationale verzekeringsbewijs. Dit verzekeringsbewijs wordt nu meestal op wit papier gedrukt of digitaal verstuurd, zo heb je altijd de “groene” kaart bij de hand.

Kan ik mijn caravan in het buitenland laten staan?

Een toercaravan kun je stallen in het buitenland. Dit is kan handig zijn als je elk jaar naar hetzelfde land of camping op vakantie gaat. Betreft het een stacaravan dan kan stallen in het buitenland niet. Vaak wordt de stacaravan in het betreffende land verzekerd. Laat je de toercaravan in het buitenland stallen, geef dit wel door aan de verzekeraar.

Is mijn caravan meteen verzekerd als ik de aanvraag invul?

Na een korte check ontvang je een mail met een dekkingsbevestiging. Dit is het voorlopige bewijs van verzekering. De polis wordt snel opgemaakt die vervolgens wordt opgestuurd. Dit kan digitaal zijn of fysiek, deze voorkeur kun je aangeven op het aanvraagformulier. Meteen dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Hoe meld ik schade aan de caravan?

Vul altijd het schadeformulier in, mail dit naar ons toe. Heb je vragen over de schadeafwikkeling, bel ons dan, we helpen je graag. Heb je meteen inlichtingen nodig, bel dan met telefoonnr. 088 299 38 82. Of heb je hagelschade, bel dan met Omnia schadehersteller telefoonnr. 085 021 15 93.

Is mijn voortent ook meeverzekerd?

Ja, bij ons is aan- en bijbouw meeverzekerd op basis van dezelfde dekking als de caravan. Let op, de waarde van de aan- en bijbouw moet worden opgeteld bij de waarde van de caravan. Onder aan- en bijbouw zijn zaken die aan de caravan worden bevestigd of in de onmiddellijke nabijheid van de caravan worden geplaatst, hierbij kun je denken aan voortent, luifel, fietsendrager, zonnepaneel, mover, airco’s, bijzettentje. Bij een stacaravan kun je denken aan een serre, een schuurtje of andere aan of bijgebouwen.

Is hagelschade standaard meeverzekerd op de caravanverzekering?

Nee, hagelschade is niet standaard meeverzekerd op de caravanverzekering. Dit is een aparte dekking die je extra kunt meeverzekeren. Bereken hier wat de extra dekking hagelschade kost.

Ik heb een hagelbestendig dak, biedt dit voordelen?

Ja, heb je een hagelbestendig dak en verzeker je de aanvullende dekking hagelschade mee? Dan krijg je bij ons korting op de premie.

Kies je dekking

WA dekking

Bij stilstand is WA dekking verzekerd op de caravanverzekering. Onderweg is WA schade gedekt op de autoverzekering

Uitgebreid Basis

 • Brand / Overstroming
 • Verkeersschade
 • Vandalisme
 • Diefstal / Inbraak

Hulp nodig?

Heb je pech? Bel altijd eerst met de ANWB Alarmcentrale. 088-269 2888 of vanuit het buitenland + 31 70 314 14 14

Hulpverlening: Hulp door de ANWB Alarmcentrale in opdracht van of namens de verzekeringsmaatschappij Unigarant.
Repatriëring:  Het terugbrengen van de caravan vanuit het buitenland naar Nederland.

Nadat je contact en overleg hebt gehad met de ANWB Alarmcentrale heb je recht op:

Repatriëring

 • Als de caravan of het trekkende motorrijtuig door een schadegebeurtenis beschadigd is waardoor er na een noodreparatie, niet op verantwoorde wijze kan worden teruggereden
 • Als de caravan na een verzekerde schadeoorzaak niet binnen vier dagen gerepareerd kan worden.

Vervoer bij schade

 • Vervoer van de caravan naar de dichtstbijzijnde reparateur.
 • Bergen, afslepen en opruimen als de caravan door een verzekerde schadeoorzaak niet meer kan rijden.

Bereddingskosten
Bewaking en stalling van de caravan.

Herplaatsing
Het plaatsen van een andere stacaravan op de plek na een verzekerde schadeoorzaak als jouw stacaravan verloren is gegaan.

Invoer en vernietiging

 • Invoer of vernietiging van de caravan bij totaal verlies als wordt besloten om de caravan in het buitenland achter te laten.
 • Transport van de achtergebleven bagage. Dit doen wij alleen als je deze bagage niet zelf kunt meenemen.

Vervangend verblijf
Recht op een vervangende caravan heb je als je de caravan niet meer kunt gebruiken als gevolg van een verzekerde schadeoorzaak. Als het beschikbaar stellen van een vervangende caravan niet mogelijk is, dan kun je een vervangend vakantieverblijf huren tot een maximum bedrag van € 125,- per dag. Gedurende maximaal dertig dagen, Schadevergoeding gaat altijd in overleg met de alarmcentrale.