• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Elektrische step verzekeren

Elektrische step verzekeren

elektrische step verzekeren

Jouw e-step goed verzekerd

Eindelijk, een geschikte elektrische step verzekering

Op deze website regel je moeiteloos een verzekering voor je elektrische step. Bereken hier direct de premie en vraag meteen de verzekering voor je e-step aan. Je elektrische step is direct en voordelig verzekerd.

Je elektrische step verzekeren

Voordelige Premie met een Goede Dekking

Elektrische step verzekeren

De elektrische step is buitengewoon populair en uiterst praktisch vanwege zijn slanke ontwerp, waarmee je gemakkelijk overal tussendoor kunt manoeuvreren. Het is ideaal, zelfs wanneer je langere afstanden met het openbaar vervoer aflegt en het laatste stukje in de stad met je step rijdt. Sinds 2023 is het bovendien mogelijk om een betaalbare verzekering voor je e-step af te sluiten. Er zijn echter enkele belangrijke overwegingen. Allereerst moet de step goedgekeurd zijn door de RDW en moet deze voorzien zijn van een kenteken. Goedgekeurde steps zijn bijvoorbeeld de Kickbike (type Cruise, Fat max en Luxury) en de Yedoo Mezeq.

Wat kost de e-step verzekering?

De maandelijkse kosten voor een verzekering voor een elektrische step beginnen bij € 6,-. Je kunt de premie berekenen op onze website, maar dit is alleen mogelijk als je al in het bezit bent van een kentekenbewijs voor je step. De elektrische step valt onder het tarief voor snorfietsen. Als je vragen hebt of een offerte wilt aanvragen, kun je ons bellen of een e-mail sturen. Onze telefonische ondersteuning is beschikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur. We staan graag voor je klaar om je te helpen met de verzekering voor je elektrische step.

Sarissa

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veel gestelde vragen

Mijn elektrische step heeft geen kenteken, kan ik de E-step wel verzekeren?

Indien je elektrische step niet is voorzien van een (blauw) kenteken, betekent dit dat de step niet is goedgekeurd door de RDW (Dienst Wegverkeer). De verzekering voor elektrische steps kan alleen van kracht worden nadat de step de goedkeuring van de RDW heeft verkregen en dus over een kenteken beschikt. Op dit moment zijn er nog niet veel elektrische steps die aan deze goedkeuring voldoen, maar naar verwachting zullen er de komende jaren meer goedgekeurde E-steps op de markt verschijnen. Een goedgekeurde E-step moet voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waaronder goede remmen, verlichting en een stabiele constructie.
Op de website van de RDW staat een lijst van goedgekeurde steps.

Zit er no-claim korting op de E-step verzekering?

Heb je eerder een bromfietsverzekering gehad en heb je in die periode geen schade gehad? Dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Je kunt deze schadevrije jaren Dan kun je deze no-claim korting gebruiken voor je stepverzekering. Bij 4 jaar schadevrij rijden heb je al 75% no-claim korting.

Moet je een helm op?

Een elektrische step valt onder dezelfde categorie als snorfiets. Dat betekent dan ook dat voor een step een helmplicht geldt. Lees verder op: helmplicht snorfietsen en e-steps.

Mijn e-step heeft een trapondersteuning, kan ik deze verzekeren?

Als de step met trapondersteuning niet sneller gaat dan 25 km/uur en de hulpmotor heeft niet meer vermogen dan 250 watt dan gelden dezelfde regels als voor een e-bike. Er is dan bijvoorbeeld geen verzekeringsplicht en er is ook geen kenteken nodig. Meer hierover is te lezen op de website van de rijksoverheid.

Heb ik meteen dekking voor mijn elektrische step?

Nadat je de verzekering voor je step hebt afgesloten, wordt de aanvraag beoordeeld door de verzekeraar. Binnen 2 werkdagen krijg je bericht over over acceptatie van de e-step verzekering. Heb je meteen dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Hoe kan ik schade melden?

Een schade is hoe dan ook vervelend. Vul altijd het schadeformulier in. Heb je een aanrijding waar iemand anders ook bij betrokken is, gebruik dan dit aanrijdingsformulier. Bij een eenzijdige schade kun je dit schadeformulier gebruiken.
Graag het schadeformulier naar ons mailen.

Waarom wordt er een kentekenplicht ingevoerd voor de elektrische step, stint en segway?

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de kentekenplicht voor “bijzondere bromfietsen” ingaat, maar dat ie er komt is wel duidelijk. De kentekenplicht wordt ingevoerd om niet-goedgekeurde bromfietsen gemakkelijker op te kunnen sporen. Omdat veel bromfietsen op elkaar lijken, is het soms moeilijk om onderscheid te maken. Dit initiatief zorgt ervoor dat zowel mensen als handhavers in één oogopslag kunnen zien of een voertuig voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen. Personen met reeds toegelaten bijzondere bromfietsen krijgen een jaar de tijd om hun voertuig te registreren en een kenteken te verkrijgen, waarvoor ze zich moeten melden bij de RDW (Dienst Wegverkeer). Het specifieke ontwerp van het verplichte kenteken moet nog worden bepaald, maar het ministerie van Infrastructuur zal rekening houden met de beperkte ruimte op veel bromfietsen voor een kenteken.

Kies je dekking

Beperkt Casco

  • Brand/Storm
  • Diefstal
  • Joyriding

Volledig Casco

  • Natuurschade
  • Aanrijding/Vallen
  • Vandalisme

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft voor de meeste voertuigen een geschikte verzekering. Wil je advies over welke verzekering het beste is? Neem gerust contact op. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in auto, motor en bromfiets verzekeringen.