• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.1
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Elektrische step verzekeren

Elektrische step verzekeren

elektrische step verzekeren

Jouw e-step goed verzekerd

Verzeker je step voordelig en gemakkelijk

Op deze website regel je zonder gedoe een verzekering voor je elektrische step. Bereken de premie en vraag meteen de e-step verzekering aan. Snel en Voordelig je E-step Verzekeren.

Snel en Voordelig je E-step Verzekeren

Elektrische step verzekeren

We begrijpen heel goed dat je interesse hebt in een elektrische step. Een e-step is snel wendbaar, milieuvriendelijk en goedkoop. Maar wist je ook dat je geen helm nodig hebt en geen rijbewijs hoeft te hebben? Bovendien kun je al op een elektrische step rijden vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het enige waar je aan moet denken is de verzekering. Het is namelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor een elektrische step.

En nu wordt het interessant, want je kunt jouw eigen e-step voordelig verzekeren. Voor goedgekeurde steps klik je op deze button:

Goedgekeurde steps zijn: de Kickbike (type Cruise, Fat max en Luxury) en de Yedoo Mezeq. Heb je een ander elektrisch vervoermiddel? Vraag dan een offerte “bijzondere bromfiets” aan. (Let op: deze verzekering is duurder)

Wat kost de e-step verzekering?

Wat betreft de kosten van de e-step verzekering, je kunt jouw goedgekeurde elektrische step al vanaf slechts € 6,- per maand verzekeren! Bereken eenvoudig de premie op deze website, waarbij je wel een kentekenbewijs voor je step nodig hebt om de verzekering af te sluiten.

Wil je meer weten over bijzondere bromfietsen? Scroll dan naar onderstaande vragen en aarzel niet om ons te bellen of een e-mail te sturen. Onze telefonische support staat voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste verzekering voor jouw elektrische step!

Sarissa

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel op een persoonlijke manier.

Veel gestelde vragen

Is een elektrische step legaal?

Eigenlijk is een step niet helemaal de juiste benaming bij een elektrische step omdat je niet hoeft te steppen, je kunt er gewoon op blijven staan terwijl de wieltjes worden aangedreven door een elektrisch motortje. De wettelijke regelgeving varieert per land, maar over het algemeen geldt dat een elektrische step niet sneller mag kunnen rijden dan 25 kilometer per uur. Veel elektrische steps voldoen echter niet aan de vereisten voor gebruik op de openbare weg. Alleen de exemplaren die goedgekeurd zijn door de RDW mogen legaal worden gebruikt op de openbare weg. Een step die niet legaal is, kun je ook niet verzekeren.

Als je toch besluit de weg op te gaan met een elektrische step die verboden is in Nederland, riskeer je een flinke boete. Daarnaast loop je het risico dat je step in beslag wordt genomen. Als je ook nog eens een ongeluk veroorzaakt, zijn alle financiële gevolgen voor jou, omdat de step niet verzekerd is.

Mijn elektrische step heeft geen kenteken, kan ik de E-step wel verzekeren?

Indien je elektrische step niet is voorzien van een (blauw) kenteken, betekent dit dat de step niet is goedgekeurd door de RDW (Dienst Wegverkeer). De voordelige verzekering voor elektrische steps kan alleen van kracht worden nadat de step de goedkeuring van de RDW heeft verkregen en dus over een kenteken beschikt. Op 1 juli 2024 gaat de kentekenplicht in voor bijzondere bromfietsen. Op dit moment zijn er nog maar een handvol elektrische steps die aan deze goedkeuring voldoen, maar naar verwachting zullen er de komende jaren meer goedgekeurde E-steps op de markt verschijnen. Een goedgekeurde E-step moet voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waaronder goede remmen, verlichting en een stabiele constructie.
Op de website van de RDW staat een lijst van goedgekeurde steps.

Moet je een helm op bij een e-step?

Een elektrische step valt onder de categorie bijzondere bromfietsen en er is geen helmplicht zoals bij snorfietsen. Voor een e-step hoef je ook geen speciaal rijbewijs te halen.

Zit er no-claim korting op de E-step verzekering?

Heb je eerder een bromfietsverzekering gehad en heb je in die periode geen schade gehad? Dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Je kunt deze schadevrije jaren voor no-claim korting gebruiken op een snorfiets- of stepverzekering. Bij 4 jaar schadevrij rijden heb je al 75% no-claim korting.

Wat is de juiste verzekering voor een e-step met trapondersteuning?

Als de step met trapondersteuning niet sneller gaat dan 25 km/uur en de hulpmotor heeft niet meer vermogen dan 250 watt dan gelden dezelfde regels als voor een e-bike. Er is dan bijvoorbeeld geen verzekeringsplicht en er is ook geen kenteken nodig. Meer hierover is te lezen op de website van de rijksoverheid.

Heb ik meteen dekking voor mijn elektrische step?

Nadat je de verzekering voor je step hebt afgesloten, wordt de aanvraag beoordeeld door de verzekeraar. Binnen 2 werkdagen krijg je bericht over acceptatie van de e-step verzekering. Heb je meteen dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Hoe kan ik schade melden?

Een schade is hoe dan ook vervelend. Vul altijd het schadeformulier in. Heb je een aanrijding waar iemand anders ook bij betrokken is, gebruik dan dit aanrijdingsformulier. Bij een eenzijdige schade kun je dit schadeformulier gebruiken. Graag het schadeformulier naar ons mailen.

Wat is een bijzondere bromfiets?

Een bijzondere bromfiets heeft een nationale goedkeuring van het type voertuig en:
– Bereikt geen snelheden hoger dan 25 kilometer per uur;
– Is uitgerust met een elektromotor met een maximaal vermogen van 4 kW;.
– Kwalificeert niet als gehandicaptenvoertuig, elektrische fiets met trapondersteuning of reguliere bromfiets;
– Heeft verzekeringsplicht.

Wanneer is een kenteken nodig voor bijzondere bromfietsen zoals de Stint en Segway?

Vanaf 1 juli 2024 geldt er een kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen. Als je momenteel een bijzondere bromfiets bezit, kun je deze blijven gebruiken, maar je dient deze voor 1 juli 2024 te registreren in het kentekenregister van de RDW. Tot die tijd moet de verzekeringssticker blijven zitten op het voertuig, na de registratieaanvraag dient er een kentekenplaat geplaatst te worden.

Zijn er speciale regels in het verkeer voor bijzondere bromfietsen?

Bestuurders van bijzondere bromfietsen dienen zich ook te houden aan de geldende verkeersregels, speciale regels voor bijzondere bromfietsen zijn:
– De bestuurder moet 16 jaar of ouder zijn;
– Verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA);
– De bijzondere bromfiets heeft een verzekeringssticker (tot 1 juli 2024, dan kenteken);
– Rijden op het brom/fietspad of op de rijbaan indien er geen fietspad of fiets-/bromfietspad is;
– Zoveel mogelijk rechts rijden;
– Rijden op de stoep is niet toegestaan.

Kies je dekking

Beperkt Casco

  • Brand/Storm
  • Diefstal
  • Joyriding

Volledig Casco

  • Natuurschade
  • Aanrijding/Vallen
  • Vandalisme

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft voor de meeste voertuigen een geschikte verzekering. Wil je advies over welke verzekering het beste is? Neem gerust contact op. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in auto, motor en bromfiets verzekeringen.