• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.0
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Elektrische step verzekeren

Elektrische step verzekeren

elektrische step verzekeren

Je e-step goed verzekerd

Eindelijk is er de elektrische step verzekering

Op deze website regel je gemakkelijk de verzekering voor je elektrische step. Bereken op deze pagina de premie en vraag meteen de e-step verzekering aan. De elektrische step is meteen verzekerd tegen een voordelige prijs.

Je elektrische step verzekeren

Goed Geregeld en Verzekerd

Elektrische step verzekeren

De elektrische step is erg populair en hartstikke handig, want door zijn smalle formaat rijd je overal makkelijk langs. Ideaal, ook als je met het openbaar vervoer langere afstanden aflegt en het laatste stukje door de stad rijdt met je step. Sinds begin dit jaar is het ook mogelijk om de e-step voordelig te verzekeren. Er zijn wel wat zaken om rekening mee te houden. Zo moet het om een RDW goedgekeurde step gaan en moet de step een kenteken hebben. Goedgekeurde steps zijn bijvoorbeeld de Kickbike (type Cruise, Fat max en Luxury) en de Yedoo Mezeq.

Wat kost de e-step verzekering?

De kosten voor de elektrische step zijn vanaf € 6,- per maand. De premie kun je op deze website berekenen, dit kan alleen als je een kentekenbewijs hebt voor de step. De E-step valt onder het tarief snorfiets. Heb je vragen of wil je een offerte, bel ons of stuur een mailtje. Bellen kan door de week tussen 9:00 en 17:30 en op zaterdag tot 16:00. We helpen je graag met de elektrische step verzekering.

Sarissa

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veel gestelde vragen

Mijn elektrische step heeft geen kenteken, kan ik de E-step wel verzekeren?

Als je step geen (blauw) kenteken heeft betekent dit dat de step niet goedgekeurd is door het RDW. De E-step verzekering kan pas ingaan als de step is goedgekeurd door het RDW en dus een kenteken heeft. Er zijn nog niet veel elektrische steps die geschikt zijn voor deze goedkeuring, de verwachting is dat er de komende jaren meer goedgekeurde E-steps op de markt gaan komen. Een goedgekeurde E-step moet veilig zijn door goede remmen, verlichting en moet een goede stabiliteit hebben.
Op de website van de RDW staat een lijst van goedgekeurde steps.

Zit er no-claim korting op de E-step verzekering?

Heb je eerder een bromfietsverzekering gehad en heb je in die periode geen schade gehad? Dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Je kunt deze schadevrije jaren Dan kun je deze no-claim korting gebruiken voor je stepverzekering. Bij 4 jaar schadevrij rijden heb je al 75% no-claim korting.

Moet je een helm op?

Een elektrische step valt onder brom of snorfiets. Dat betekent dan ook dat je voor een step een helmplicht geldt. Meer info over wanneer de helmplicht van toepassing is, lees je hier.

Mijn e-step heeft een trapondersteuning, kan ik deze verzekeren?

Als de step met trapondersteuning niet sneller gaat dan 25 km/uur en de hulpmotor heeft niet meer vermogen dan 250 watt dan gelden dezelfde regels als voor een e-bike. Er is dan bijvoorbeeld geen verzekeringsplicht en er is ook geen kenteken nodig. Meer hierover is te lezen op de website van de rijksoverheid.

Heb ik meteen dekking voor mijn elektrische step?

Nadat we de aanvraag binnen hebben, moeten wij nog enkele gegevens nakijken. Je hoort binnen 2 werkdagen of de verzekering akkoord is. Heb je meteen dekking nodig? Dan kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Hoe kan ik schade melden?

Een schade is hoe dan ook vervelend. Vul altijd het schadeformulier in. Heb je een aanrijding waar iemand anders ook bij betrokken is, gebruik dan dit aanrijdingsformulier. Bij een eenzijdige schade kun je dit schadeformulier gebruiken.
Graag het schadeformulier naar ons mailen.

Kies je dekking

Beperkt Casco

  • Brand/Storm
  • Diefstal
  • Joyriding

Volledig Casco

  • Natuurschade
  • Aanrijding/Vallen
  • Vandalisme

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft voor de meeste voertuigen een geschikte verzekering. Wil je advies over welke verzekering het beste is? Neem gerust contact op. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in auto, motor en bromfiets verzekeringen.