We merken als assurantiekantoor dat de gemiddelde premie van de Tesla verzekering omlaag gaat.

En dat is goed nieuws natuurlijk. De Tesla is al niet meer weg te denken in ons straatbeeld. Om onze klanten het beste voorstel te kunnen doen vragen we onze klanten om een paar vragen te beantwoorden. Heb je al een tijdje een Tesla verzekerd? Waarschijnlijk kun je de Tesla nu goedkoper verzekeren.

Wij bieden 2 Tesla verzekeringen, een budget versie en een exclusieve Teslaverzekering.

Waar is de premie afhankelijk van?

Er wordt goed gekeken naar welke Tesla je hebt en voor de rest is het net als bij de normale autoverzekering. Autopremie is op basis van leeftijd, rij ervaring, postcode en natuurlijk welke (extra) dekking je wilt voor je Tesla.

Je krijgt snel een premievoorstel per mail, je kunt dit rustig bekijken. Wil je meteen de verzekering afsluiten, bel ons, dit is het snelste.

De kosten van een motorverzekering hebben een paar vast onderdelen. De WA premie wordt door de verzekeraar vastgesteld en assurantiebelasting door de overheid. Daarnaast is het afhankelijk van welke verzekeraar je kiest en je persoonlijke omstandigheden, zoals leeftijd, rijervaring en woonplaats. Daarna komen de gegevens van je motor aan bod. Wat is de waarde en het vermogen van de motor?

En dan is het een kwestie van de juiste dekking uitzoeken. Begrijpelijk is een all risk dekking bij een motor een stuk duurder dan alleen WA dekking. Beperkt Casco is ook behoorlijk favoriet. Je motor is dan verzekerd voor brand en diefstal maar niet voor eigen schuldschade. Denk ook even aan het maximaal aantal kilometers wat je rijdt per jaar, dit heeft een lichte invloed op de premie. Heb je een motor ouder dan 20 jaar dan kun je kiezen voor de oldtimer motorverzekering. Dit is een motorverzekering voor recreatief gebruik maar heeft een hele lage premie.

Kortingen motorverzekering

Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal kortingsregelingen uitzoeken. Gebruik je de motor niet het hele jaar dan kun je kiezen voor winterstop. Maar ook het bonusplan van Unigarant is een leuke manier om premie te besparen op je motorverzekering.

Welke camperverzekering is het goedkoopste?

Wat kost de camperverzekering? Deze vraag krijgen best wel vaak. We gaan dan meteen bereken wat jouw camper premie is. Het helpt als je een kenteken bij de hand hebt, de meeste gegevens van de camper worden dan automatisch gevuld. Gemiddeld is de premie voor een WA dekking rond de € 320,- per jaar. Premiefactoren zijn onder meer afhankelijk van het gewicht en schadevrije jaren van de bestuurder. Heb je een oldtimer camper dan is WA dekking vaak voldoende. Als de waarde van de camper aanzienlijk is, is het raadzaam de camper uitgebreider te verzekeren. Je wilt dan ook de kosten van de camper vergoed hebben bij schade. De premie voor beperkt en volledig Casco is afhankelijk van de waarde van de camper.

Wat is mijn camper waard?

Je wilt precies weten wat de waarde is van je camper als je schade oploopt. Het weten van de waarde is soms ook nodig bij het aanvragen van een verzekering voor je camper. Voor beperkt casco of bij volledig casco moet je de waarde aan de verzekeraar doorgeven van je camper. Een camper is redelijk waardevast, dit betekent dat de waarde van de camper redelijk stabiel blijft. Voor de verzekerde waarde op de polis wordt meestal bij 2e hands campers de aankoopwaarde aangehouden. En bij nieuwe campers wordt de nieuwwaarde als uitgangspunt genomen.

Ik weet de waarde van mijn camper niet

In sommige gevallen is het lastig om de waarde te bepalen, bijvoorbeeld als je de camper krijgt (of erft) van een familielid. Wat je kunt doen is op internet kijken wat er voor een gelijkwaardige camper wordt gevraagd of ga voor advies langs bij een camperdealer, die kan een goede indicatie geven. Je hebt dan een redelijk beeld van de actuele waarde van de camper. De nieuwwaarde van een oudere camper is lastig te achterhalen, soms zit er niets anders op dan de waarde te schatten. Heb je een exclusieve oldtimer camper, dan is het raadzaam om de camper te laten taxeren. Het voordeel daarvan is dat je de camper tegen de taxatiewaarde kunt verzekeren.

Welke dekking kies ik?

De dekking kiezen voor de camper is persoonlijk. Sommige mensen vinden WA dekking voldoende, anderen vinden het belangrijk dat hun camper ook is verzekerd voor risico’s zoals brand, diefstal en ruitschade. Campers jonger dan 10 jaar worden meestal volledig casco verzekerd. Daarnaast heb je nog een aantal losse dekkingen die je mee kunt verzekeren, zoals inzittenden en rechtshulp. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de verschillende dekkingen.

Wat kost een camperverzekering?

Premie Camper

Je weet de waarde van de camper en hoe je de camper wilt verzekeren. De premie voor de camperverzekering  bereken je gemakkelijk zelf. Wil je een offerte voor je camper, we doen dat graag voor je. Twijfel je welke verzekering je het beste kunt afsluiten of wil je advies of uitleg over alles wat te maken heeft met het verzekeren van een camper, bel ons, we helpen je met alle plezier.

Home FAQ