Wat kost een camperverzekering?

Welke camperverzekering is het goedkoopste?

Wat kost de camperverzekering? Deze vraag krijgen best wel vaak. We gaan dan meteen bereken wat jouw camper premie is. Het helpt als je een kenteken bij de hand hebt, de meeste gegevens van de camper worden dan automatisch gevuld. Gemiddeld is de premie voor een WA dekking rond de € 320,- per jaar. Premiefactoren zijn onder meer afhankelijk van het gewicht en schadevrije jaren van de bestuurder. Heb je een oldtimer camper dan is WA dekking vaak voldoende. Als de waarde van de camper aanzienlijk is, is het raadzaam de camper uitgebreider te verzekeren. Je wilt dan ook de kosten van de camper vergoed hebben bij schade. De premie voor beperkt en volledig Casco is afhankelijk van de waarde van de camper.

Wat is mijn camper waard?

Je wilt precies weten wat de waarde is van je camper als je schade oploopt. Het weten van de waarde is soms ook nodig bij het aanvragen van een verzekering voor je camper. Voor beperkt casco of bij volledig casco moet je de waarde aan de verzekeraar doorgeven van je camper. Een camper is redelijk waardevast, dit betekent dat de waarde van de camper redelijk stabiel blijft. Voor de verzekerde waarde op de polis wordt meestal bij 2e hands campers de aankoopwaarde aangehouden. En bij nieuwe campers wordt de nieuwwaarde als uitgangspunt genomen.

Ik weet de waarde van mijn camper niet

In sommige gevallen is het lastig om de waarde te bepalen, bijvoorbeeld als je de camper krijgt (of erft) van een familielid. Wat je kunt doen is op internet kijken wat er voor een gelijkwaardige camper wordt gevraagd of ga voor advies langs bij een camperdealer, die kan een goede indicatie geven. Je hebt dan een redelijk beeld van de actuele waarde van de camper. De nieuwwaarde van een oudere camper is lastig te achterhalen, soms zit er niets anders op dan de waarde te schatten. Heb je een exclusieve oldtimer camper, dan is het raadzaam om de camper te laten taxeren. Het voordeel daarvan is dat je de camper tegen de taxatiewaarde kunt verzekeren.

Welke dekking kies ik?

De dekking kiezen voor de camper is persoonlijk. Sommige mensen vinden WA dekking voldoende, anderen vinden het belangrijk dat hun camper ook is verzekerd voor risico’s zoals brand, diefstal en ruitschade. Campers jonger dan 10 jaar worden meestal volledig casco verzekerd. Daarnaast heb je nog een aantal losse dekkingen die je mee kunt verzekeren, zoals inzittenden en rechtshulp. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de verschillende dekkingen.

Wat kost een camperverzekering?

Premie Camper

Je weet de waarde van de camper en hoe je de camper wilt verzekeren. De premie voor de camperverzekering  bereken je gemakkelijk zelf. Wil je een offerte voor je camper, we doen dat graag voor je. Twijfel je welke verzekering je het beste kunt afsluiten of wil je advies of uitleg over alles wat te maken heeft met het verzekeren van een camper, bel ons, we helpen je met alle plezier.

Home FAQ Wat kost een camperverzekering?