Wat kost een camperverzekering?

Wat kost een camperverzekering? Dat is de nummer één vraag op ons kantoor. Toch kun je hier niet meteen een antwoord op geven. De premie van een camperverzekering hangt af van de waarde van de camper, het gewicht en hoe je de camper wilt verzekeren.

Wat is de waarde van een camper?

We beginnen bij het begin. Hoe je de camper wilt verzekeren hangt meestal af van de waarde en het bouwjaar van de camper. Een camper is redelijk waardevast, dit betekent dat de waarde van de camper redelijk stabiel blijft. Meestal wordt bij 2e hands campers de aankoopwaarde aangehouden. En bij nieuwe campers wordt de nieuwwaarde als uitgangspunt genomen.

Ik weet de waarde niet van mijn camper

In sommige gevallen is het lastig om de waarde te bepalen, bijvoorbeeld als je de camper krijgt van een familielid. Je kunt in dat geval op internet kijken om te kijken wat er voor een soortgelijke camper wordt gevraagd of je gaat bij een camperdealer langs, die kan meestal een goede indicatie geven. Je hebt dan een redelijk beeld van de actuele waarde van de camper. De nieuwwaarde van een oudere camper is ook lastig te achterhalen, soms zit er niets anders op dan de waarde te schatten. Heb je een exclusieve oldtimer camper, dan kun je de camper ook laten taxeren. Het voordeel daarvan is dat je de camper tegen de taxatiewaarde kunt verzekeren.

Welke dekking kies ik?

De dekking kiezen voor de camper is persoonlijk. Sommige mensen vinden WA dekking voldoende, anderen vinden het belangrijk dat hun camper ook is verzekerd risico’s zoals brand, diefstal en ruitschade. Campers jonger dan 10 jaar worden meestal volledig casco verzekerd. Daarnaast heb je nog een aantal losse dekkingen die je mee kunt verzekeren, zoals inzittenden en rechtshulp. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de verschillende dekkingen.

Wat kost een camperverzekering?

Premie Camper

Je weet nu de waarde van de camper en hoe je de camper wilt verzekeren. De premie voor de camperverzekering kun je zelf berekenen of je laat ons een offerte voor je maken. Twijfel je welke verzekering je het beste kunt afsluiten of wil je advies of uitleg over alles wat met camperverzekeringen te maken heeft? Bel ons, we helpen je graag!

Home FAQ Wat kost een camperverzekering?