Wat kost een motorverzekering?

De kosten van een motorverzekering hebben een paar vast onderdelen. De WA premie wordt door de verzekeraar vastgesteld en assurantiebelasting door de overheid. Daarnaast is het afhankelijk van welke verzekeraar je kiest en je persoonlijke omstandigheden, zoals leeftijd, rijervaring en woonplaats. Daarna komen de gegevens van je motor aan bod. Wat is de waarde en het vermogen van de motor?

En dan is het een kwestie van de juiste dekking uitzoeken. Begrijpelijk is een all risk dekking bij een motor een stuk duurder dan alleen WA dekking. Beperkt Casco is ook behoorlijk favoriet. Je motor is dan verzekerd voor brand en diefstal maar niet voor eigen schuldschade. Denk ook even aan het maximaal aantal kilometers wat je rijdt per jaar, dit heeft een lichte invloed op de premie. Heb je een motor ouder dan 20 jaar dan kun je kiezen voor de oldtimer motorverzekering. Dit is een motorverzekering voor recreatief gebruik maar heeft een hele lage premie.

Kortingen motorverzekering

Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal kortingsregelingen uitzoeken. Gebruik je de motor niet het hele jaar dan kun je kiezen voor winterstop. Maar ook het bonusplan van Unigarant is een leuke manier om premie te besparen op je motorverzekering.

Home FAQ Wat kost een motorverzekering?