• 20 jaar ervaring
  • Leuke medewerkers
  • 9.1
  • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Home Fietsverzekering

Fietsverzekering

Fiets verzekering

Veilig en vertrouwd onderweg

Even een boodschapje doen of een lange fietstocht door de bossen? Waar je de fiets ook voor gebruikt, met de Unigarant fietsverzekering is je fiets overal ter wereld goed verzekerd.

  • Eerste 5 jaar 100% vergoeding van het verzekerd bedrag
  • Ook voor E-bikes en sportfietsen
  • Geen eigen risico bij diefstal en totaal verlies
  • Pechhulp vanaf het woonadres

Jouw premie fietsverzekering

Ga vertrouwd en veilig op weg!

Vragen bel: 0513-646494

Als je net een nieuwe fiets hebt, wil je meteen zekerheid dat alles goed is geregeld. Dit regel je online op deze website. Je berekent de premie en daarna kun je de fiets verzekeren in een paar minuten.

Bescherm je fiets met de Unigarant Fietsverzekering

Of je nu een gewone fiets, bakfiets E-bike, racefiets of ATB hebt, met de Unigarant Fietsverzekering ben je altijd goed verzekerd. Je kiest simpelweg de dekking die het beste bij jou past: bescherming tegen diefstal, schade of een combinatie van beide. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog eens extra dekkingen toevoegen. Denk aan verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering en zelfs pechhulp. Zo stap je met een gerust hart op je fiets en hoef je je nergens druk om te maken. Bij Unigarant zorgen ze ervoor dat jouw fietsplezier voorop staat.

Fietsverzekering?

Klik op de link voor een fietsverzekering voor je Speed Pedelec, of voor je E-Step.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Veel gestelde vragen

Hoe verzeker ik de Speed Pedelec?

Wettelijk gezien is de Speed Pedelec niet een fiets maar een bromfiets vanwege de snelheid. Je Speed Pedelec verzekeren kan op deze website. Voor de High speed e-bike is WA dekking verplicht. Vaak is het aan te raden om de fiets ook voor Diefstal en Aanrijding te verzekeren. Bereken hier de premie Speed Pedelec.

Wat gebeurt als mijn fiets is gestolen?

De verzekeraar Unigarant vergoedt in de eerste 5 jaar 100% van het verzekerd bedrag. Dat noemen ze nieuwwaardegarantie. Vanaf het 6e jaar is er een vergoeding van 50%.

Is mijn fiets ook in het buitenland verzekerd?

Ja, de dekking van de fietsverzekering geldt in de hele wereld.

Wat is het eigen risico van de fietsverzekering?

Wanneer je fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, hoef je je geen zorgen te maken. Unigarant vergoedt alle kosten. En als jouw fiets binnen de eerste vijf jaar volledig verloren gaat door een aanrijding of vandalisme, ontvang je het volledige aankoopbedrag terug. Heb je een e-bike? Dan is zelfs schade aan de accu door vallen of stoten gedekt. En het mooie is: bij beschadiging geldt slechts een eigen risico van €25,-.

Het eigen risico voor je fiets en e-bike is:
Diefstal en totaal verlies: €0,-
Bij diefstal van accessoires: €25,-

Is de accu van mijn fiets ook verzekerd als deze wordt gestolen?

Ja, ook de accu van je fiets is verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal of beschadiging van de accu wordt de aanschafwaarde van de accu met afschrijving vergoed. Deze afschrijving is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. De afschrijving gaat in op de ingangsdatum van de verzekering.

Hoe meld ik een schade aan mijn fiets?

Een schade is altijd vervelend. Vul bij een schade altijd het schadeformulier in. Een schadeformulier kan je hier downloaden. Het snelst kun je het schadeformulier naar ons mailen.
Wil je de stukken per post naar ons opsturen, dan kan dat naar:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van je schadeformulier zullen wij checken of er dekking is voor je gemelde schade en je helpen met indienen bij de verzekeraar.

Welk slot is verplicht voor de diefstaldekking?

De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met twee sterren). Alleen dan is je fiets verzekerd tegen diefstal.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met het regelen van de beste fietsverzekering. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.