E-bike verzekering

Is een E-bike verzekering nodig?

Volgens de BOVAG is 2020 het jaar van de elektrische fiets. Nog nooit zijn er zoveel e-bikes verkocht als dit jaar. 2021 zal niet anders zijn. De elektrische fiets wordt steeds populairder in alle leeftijdsgroepen. De coronacrises heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Steeds meer mensen gaan op de fiets. Buiten zijn, lekker bewegen, goed voor onszelf en onze omgeving.

Wat kost een E-bike?

Voordat je een E-bike koopt, ga je op zoek naar de elektrische fiets die het beste bij je past. Hoeveel kilometers kan de fiets op één accu rijden en hoe hard wil je kunnen fietsen. Er zijn momenteel mooie tweede hands elektrische fietsen of wellicht wil je toch liever een nieuwe E-bike. Vaak hangt er een behoorlijk prijskaartje aan zo’n mooie nieuwe E-bike, in sommige gevallen zelfs meer dan € 5.000,-. Koop je een nieuwe E-bike dan is het verstandig om je fiets te verzekeren. Heb je een High Speed E-bike, of te wel een Speed Pedelec dan heb je verzekeringsplicht.

Let op, koop je een High Speed E-bike, bereken hier de premie.

E-bike verzekeringen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je elektrische fiets te verzekeren.

Doorlopende fietsverzekering

De doorlopende fietsverzekering loopt één jaar. Elk jaar kun je beslissen of de fiets verzekerd moet blijven of dat je het niet meer nodig vind. Jij bepaalt dus hoe lang deze fietsverzekering blijft lopen.

Premie doorlopend

Je hebt de keuze uit twee basisdekkingen: diefstal en/of beschadiging.

  • Diefstal: Wordt de fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan wordt 100% van het verzekerd bedrag vergoed. Het 4e jaar 75%, het 5e jaar 60% en vanaf 6e jaar 50% van het verzekerd bedrag. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met 2 sterren)
  • Beschadiging: Je krijgt de schade vergoed als de fiets beschadigd is door een val of door een aanrijding. Is de fiets in de eerste 3 jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt ook de val- of stootschade aan de accu vergoed.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade die je met de (elektrische) fiets aan anderen veroorzaakt. Dit is gedekt op je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. (AVP) Daarnaast is schade door opzet,slijtage en onvoldoende onderhoud niet gedekt en als je de elektrische fiets verhuurd is er geen dekking.

Aflopende Fietsverzekering

De fietsverzekering heeft een looptijd van 3 jaar of 5 jaar, die keuze is aan jou.

Premie aflopend

Ook hier kun je kiezen uit twee basisdekkingen: diefstal en/of beschadiging.

  • Diefstal: Wordt de fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met 2 sterren)
  • Beschadiging: Je krijgt een vergoeding als de fiets wordt beschadigd door een val of door aanrijding. Is de fiets in de eerste 3 jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt ook schade aan de accu vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Naast bovengenoemde basisdekkingen heb je ook de mogelijkheid om aanvullende dekkingen te kiezen.

Verhaals rechtbijstand

Heb je een schade aan de fiets door een verkeersongeval en is het niet jouw schuld? Dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij de kosten van juridische hulp, je hebt dan geen extra kosten voor het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij.

Pechhulp Fietsverzekering

Met de dekking pechhulp heb je recht op het volgende:

  • Gratis reparatie bij pech onderweg (onderdelen worden niet vergoed)
  • Is de reparatie onderweg niet mogelijk? Dan krijg je gratis vervoer.
Home Fietsverzekering E-bike verzekering