• 20 jaar ervaring
 • Leuke medewerkers
 • 9.0
 • Aangesloten bij:

Verzeker je voor:

Fiets verzekering

Veilig en vertrouwd onderweg

De elektrische fiets wordt steeds populairder in alle leeftijdsgroepen. Steeds meer mensen gaan op de fiets. Buiten zijn, lekker bewegen, goed voor onszelf én onze omgeving. De elektrische fiets is niet meer weg te denken.

 • Eerste 3 jaar 100% vergoeding van het verzekerd bedrag
 • Geen eigen risico bij diefstal
 • Keuze uit diefstal en beschadiging dekking

E-bike verzekering

Zonder zorgen fietsen

Vragen bel: 0513-646494

Wat kost een E-Bike?

Een E-Bike kopen is een overwogen beslissing. Hoeveel kilometers moet de fiets op één accu kunnen rijden en hoe snel wil je kunnen fietsen. Het hangt ook af hoe vaak je fietst of je een tweede hands elektrische fiets koopt of dat je voor een nieuwe E-bike gaat. Er komen steeds meer E-bikes op de markt in diverse prijsklassen. Prijzen lopen uiteen van € 1500,- tot zo’n € 5.000,-. Koop je een nieuwe E-bike dan is een verzekering voor je fiets erg verstandig maar niet verplicht.

Heb je een Speed Pedelec dan is de verzekering verplicht.

De Speed Pedelec of te wel een High Speed E-bike kan maximaal 45 kilometer per uur en wordt in het bromfietstarief verzekerd.

De E-bike tot 25 kilometer per uur kan in de gewone fietsverzekering. Je hebt keuze uit een doorlopende of een aflopende fietsverzekering:

Doorlopende fietsverzekering

De doorlopende fietsverzekering loopt één jaar. Elk jaar kun je beslissen of de fiets verzekerd moet blijven of dat je de fietsverzekering wilt stopzetten Jij bepaalt dus hoe lang deze fietsverzekering blijft lopen. Je hoeft niet een speciale E-bike verzekering af te sluiten. De standaard fietsverzekering voldoet aan alle eisen die je als e-bike bezitter wilt.

Er zijn twee basisdekkingen: diefstal of diefstal + beschadiging.

 • Diefstal: Wordt de fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan wordt 100% van het verzekerd bedrag vergoed. Het 4e jaar 75%, het 5e jaar 60% en vanaf 6e jaar 50% van het verzekerd bedrag. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met 2 sterren)
 • Beschadiging: Je krijgt de schade vergoed als de fiets beschadigd is door een val of door een aanrijding. Is de fiets in de eerste 3 jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt ook de val- of stootschade aan de accu vergoed.

Wat is niet verzekerd?

 • Schade die je met de (elektrische) fiets aan anderen veroorzaakt. Dit is gedekt op je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. (AVP) Daarnaast is schade door opzet, slijtage en onvoldoende onderhoud niet gedekt en als je de elektrische fiets verhuurd is er geen dekking.

Aflopende Fietsverzekering

De fietsverzekering heeft een looptijd van 3 jaar of 5 jaar, die keuze is aan jou.

Ook hier heb je keuze uit twee basisdekkingen: diefstal en/of beschadiging.

 • Diefstal: Wordt de fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met 2 sterren)
 • Beschadiging: Je krijgt een vergoeding als de fiets wordt beschadigd door een val of door aanrijding. Is de fiets in de eerste 3 jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt ook schade aan de accu vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Naast bovengenoemde basisdekkingen heb je ook de mogelijkheid om aanvullende dekkingen te kiezen.

Verhaals rechtbijstand

Heb je een schade aan de fiets door een verkeersongeval en is het niet jouw schuld? Dan vergoedt de verzekeraar de kosten van juridische hulp, je hebt dan geen extra kosten voor het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij.

Pechhulp Fietsverzekering

Met de dekking pechhulp heb je recht op het volgende:

 • Gratis reparatie bij pech onderweg (onderdelen worden niet vergoed)
 • Is de reparatie onderweg niet mogelijk? Dan krijg je gratis vervoer.

Ann de Haan

Direct contact

Heb je een vraag over deze verzekering? Bel ons of stuur een berichtje via mail.

Wij helpen je snel en persoonlijk.

Vraag en antwoord

Kan ik ook mijn Speed Pedelec bij jullie verzekeren?

Ja, je kan de Speed Pedelec verzekeren in het bromfietstarief. Hier vind je meer info over de Speed Pedelec. De verzekering voor deze snelle e-bike is verplicht.

Hoe vaak wordt een E-Bike gestolen?

De E-bike is een gewilde fiets. Er is vorig jaar maar liefst 22.500 x aangifte gedaan van fietsdiefstal van een E-Bike. Al bijna net zoveel aangiftes dan diefstal van gewone fietsen. Ongeveer de helft van de E-bikes zijn verzekerd, schade per geval is zo rond de € 2.000.

Is mijn E-bike ook op vakantie verzekerd?

Ja, de fietsverzekering geeft werelddekking.

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico voor je E-bike is:
Diefstal van de gehele fiets / total loss: € 0,-
Diefstal van accessoires: € 25,-
Bij beschadiging: € 25,-

Is de accu van mijn fiets ook verzekerd tegen diefstalschade?

Ja, ook de accu van je fiets is verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal of beschadiging van de accu wordt de aanschafwaarde van de accu verminderd met de met afschrijving. Deze afschrijving is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. De afschrijving begint op de ingangsdatum van de verzekering.

Hoe meld ik schade aan de fiets?

Een schade is erg vervelend. Vul bij een schade altijd het schadeformulier in. Mail vervolgens het ingevulde formulier.

Per post:
Veenstra & de Jong Assurantiën
K.R. Poststraat 9
8441EL Heerenveen

Na ontvangst van het schadeformulier wordt de schade beoordeeld.

Welk slot is verplicht voor de diefstaldekking?

De E-bike moet een goedgekeurd ART slot hebben (minimaal twee sterren). Alleen dan is je fiets verzekerd tegen diefstal.

Andere verzekeringen